Jas vo tie dve nedeli imav dvapati nenormalna glavobolka,vtoriot pat sram ne sram placev.Mi pomogna samo ceden limon drugo ne piev limonot me osvezi.
Баш до лудило боли. Само што се напив цеден лимун. Не знам дали има некаква врска со резултатот се филмам дека е лош знак
e pa i jas go procitav toa na stranata na plodnost,ama tie sigurno pogreshno napishale,i se javiv na doktorite vo fondot,i mi rekoa deka toa ne e mozno samo do tri se dozvoleni.Velat do tri neuspeshni a na nas sto nekoi obidi ni se uspesni ....ne znam
Ne znam dali si procitala pogore,jas ne cekam rabotite sami od sebe da se resat ,zatoa se zacleniv tuka i zaedno da go resime toa,ne samo za sebe veruvaj za site nas...Oti tri obidi odat dodeka go najdat vistinskiot problem za neplodnosta...Mislam se razbravme
А да направиме едно здружение, па да да собереме петиција, и здружението да си функционира за разни барања поврзани со ивф (главно барање поголем број вауцери), па после можеме да бараме и други испитувања да се на база на фондт...ехее има еден куп работи што се поврзани со ивф.
Eve vaka prvo neuspesno invitro so eden kanal ne prooden i hidrosqlpings maticniot vika nema potreba od laporo seka toa ne smeta drugiot doktro kaj sto pravev invitro kaza ako nema bremenost da se odi na laparo odi najdi im go krajot veke me rastrgnaa na sto dela sto da pravam...
http://tvoebebe.com/NEPLODNOST/neproodnijajcevodi.php Срцко направи лапаро,сегде пишува дека влијае на имплантацијата на плодот.Еве ти еден линк а има многу други линкови сегде пишува исто ,прочитај пиши на гугал хидросалпинис и ивф разгледај .
http://www.ivfcentre-varna.com/index.php?option=com_content&view=article&id=84&Itemid=147 Еве и уште еден.С екаде е објаснето дека со хидродалпинис се врака течност во матката и ја попречува имплантацијата.Незнам како можел матичниот да ти рече дека нема потреба за лапароскопија.Не е страшно не се плаши.
ти верувам душо,и мене ме акаа со различни мислења докторите поготово со мутацииве генски.Тој од хемолаб едно кажуваше,Лазаеевски друго,Герасимова трето....си седнав во колата дента и си плачев.Седум години нема конкретен проблем а нема ни бебе.Сега третово ивф сменив и болница и гинеколог и трансфузиолог па со Господ напред.Некогаш треба нешто сами да разгледаме,да прочитаме студии на интернет и слично,оти докторите денес не се замараат многу,поготово ако имаат гужва.А и матичните не се компетентни за за овој проблем да ни кажуваат.
Ne ne mislam na tebe mislev na drug clen da tocno malku se tri obidi kaj mene imase i lekarska greska i dvata obidi si gi potrosiv zaradi lekarska greska
Neli pravese transfer na 1.12? Od kade si sigurna deka ti e neuspesno invitroto. Maticniot ginekolog vo ovoj period nemoze da ti potvrdi ili nepotvrdi bremenost?!
Здраво девојки не сум нова на форумов но ретко пишувам. Правев прво ин витро во new born кај трајковски беше неуспешно. На денот на бета тестот јас добив и ми траеше 15 дена (од 09.11-23.11). Сеуште немам добиено овој месец. Дали на некоја од вас и се случило ова, незнам од што е?
Prioritetna ambulanta raboti samo prva smena i obicno trudnici imaat prednost, e sega jas posledniot pat koga bev me vratija bidejki brojot na prioritetni za istiot den bil ispolnet iako otidov vo 8:30 i mi prezakazaa za naredniot den so termin i doktorot ne povikuvase spored terminot kako bevme zakazani