Јас бев претодната недела, ги закажуваат приоритетните за наредниот ден со точен термин, и само една амбуланта работи со приоритетни и работи прва смена
Не постои нешто како приоритетна амбуланта. По правило треба да поминат сите закажани па приоритетни упати на крај, нема врска дали се работи за трудници или не. Со тоа што, има една фина женичка - карши приемен шалтер седи. Ако ја замолиш - ќе те пушти многу побрзо. Фина е и услужлива, мене ме бутна таму набрзина, не ја ни познавав, кога плаќав истото го направи и со една друга пациентка. На наплата мислам дека работи, пошо она ми наплати на крај
Bravo,taka pocnavme da funksionirame pa moze i taka nesto da napravime,samo kako da se sobereme kako da se najdeme od site strani na Mekedonija....
Super,moze i taka ,samo nekako da napravime.Dodeka da se dogovorat tie gore,da bidme nie spremni ...Stom sednat vo foteljite da imaat rabota so nas...
Da mila i jas bi te sovetuvala isto nemoj ne si go gubi vremeto samo baraj histeroilaparoskopija i drugite ispituvanja sto se za neuspesni invitra
Значи незнам кај сум била летово?! Летоска не бешр така. Имашр посебна амбуланта за птиоритетни. Кој како дојде се најавува на шалтер и чека да го викнат од специјалната амбуланта.
Jas vo oktomvri bev, cekav edno pola saat, nikoj ne me vikase, pa posle otidov kaj taa tetkata me pratija vo ambulanta na koja nemase nikakov znak deka e prioritetna...
Slushni se so Trajkovski, jas bev obratno od tebe, ne mi prekinuvase krvarenjeto iako bese po malku. Mi dade cikloproginova I mi se normalizira ciklusot. Sto vika Trajkovski, koja e pricinata za neuspehot??
Така е сеуште, јас бев пред месец и нешто. Приоритетна е таа одма десно кога ќе влезеш. Се пријавуваш на шалтер и чекаш, јас чекав околу 2 саати. Сите со приоритетен влегуваат само таму. Ми се падна една изгубен случај докторка мислам Макаровска се презиваше која се чудеше што барам таму, па објаснував, е ај демек добро. Најдобро е да се јавиш и да прашаш кога е некој од подобрите доктори и тогаш да одиш
Така беше и летоска. Имаше обележано дека таа е амбуланта за приоритетни. И докторката ми објасни дека дежураат во неа еднаш на две недели. Небитен ми е докторот. Ми треба мислење само за да си редундирам пари за клексани. Кој се погоди, тој. Фала многу!
@kukla21 имаат посебна амбуланта за преуритет. Кога ќе го земеш упатот ќе одиш на шалтер и они од таму ќе ти пишат датум и време кога да отидеш пак. Мене ми закажаа за една недела , нели толку има важност тој упат. Си одиш тој ден кога ти закажале 5 до 10 мин пред време и они те најавуваат кај докторот и потоа докторот те повикува. Е сега се чека , јас чекав саат време . Зависи кој доктор ќе ти се падне. Во 8 Септември побрзо се завршува работа , зависи за што си.
Јас сега ко бев во почеток на октомври една амбуланта беше за со термин а друга за приоритетни. Ако одиш кон 7.30 -8.00 ќе завршиш работа побрзо.
Да, ама ако ја најдеш сестрата на шалтер пред гужва да фатит и ја замолиш само за едно мислење од докторот јас мислам дека нема да ти направат проблем. Ние имавме закажано баш во 8.20 ама не примија преку ред после 9 зошто имавме и кариотип термин. Бар ќе го напишит пред закажаните термини.
devojki, fsh na cevrti den mi e 14,79 spored ovaa vrednost pokazuva deka sum vo ovulaciona faza granicite I se od 4,7 - 21,5 dali vo red e ovoj rezultat ili? nekako mn rano zs ovulacija a jas cetvrti den od dobieno mi e kako treba da e pravilno fsh ne mi e jasno ova bas? jadena bev koga go ispituvav ova navodno nemoralo gladna da sum taka rekoa u laboratorija sto mislite vie?