Го правам во Њуборн кај др. Трајковски. Дај боже сите да се оплодат па за секој случај да има и за замрзнување.
и јас исто мислам... ретко кој матичен знае да те води низ проблемите. Дури и резултатите ги толкуваат без никаква загриженост.Изгубив добра 1 година со матичниот... ама немаше кој да ме подучи. "Ќе биде" муабетот...
Завршив работа. Ми закажаа „термин“ во приоритетна амбуланта кај докторката од летоска. Фина беше. Бар нема да чекам кога ќе одам.
Devojki pomina punkcijata mi izvadija 4 jk mi kazaa so dobra morfologija.Utre ke mi kazat kolku se oplodile I koga transver. Daj boze da se oplodat site I da se razvivaat kako sto treba.
Кај нас е машки фактор и матичната ми вика може има инфекција закачено од друга девојка хаххах викам брисеви се ок а ние сме цел живот заедно нит јас нит он имал инфекција, е добро де може дрога нешто хахха викам цигара не запалил и живот камо ли дрога, е ми вика сега ти на се имаш одговор. Божеее која непрофесијалност!
Зарем е можно во 21ви век вакви коментари од еманципиран и образован човек да се чудиш. Кај нас е исто машки фактор но не сме наишле на вакви коментари хахаха.
Doktorkata trebase da znae deka pijanicite i drogerasite i so pazenje pravat deca,vo zivot nisto ne ispitale.Kolku poveke vnimavame po ne ne biva.
Zencinja spremam dokumenti za vaucer, no sega GI zemav rezultatite od spermogram so dijagnoza oligoasthenozoospermia I doktorkata rece deka ne e strasno, a kaj mene na pap virus HPV sto mnogu mi e cudno I se isplasiv ajde pomos nekoj sovet I za za dvata rezultati
за хпв да си направиш типизација за да се види кој вид на вирусот го имаш се плака 1500 денари и резултат се чека некои 15-20 дена
а прв пат правите спермограм не знаевте дека му е таква дијагнозата или? Со оваа дијагноза без проблем се вади материјал за инвитро доколку е добра морфологијата.
те прелагале најверојатно ете нека кажат и другите членки мене ми кажа гинекологот мој дека таа типизација се правеа само на државно во ману и никаде на друго место сепак ај да не паметувам јас многу може па и мојата др мене ме излажала ке видиме другите девојки какви сознанија имаат
Ништо страшно, хпв сите го имаме кога активен кога пасивен со пад на имунитет се активира. Јас пап тестот го пратив во фонд со цин 1 и хпв вирус - ми одобрија. Во меѓувреме пиев витамини и цинот се исчисти остана хпв демек не активен,па правев инвитро и со истата машка дијагноза. Обично хпв типизација се прави на цин 1 да се види дали е високоризичен или нискоризичен, а хпв вирусот не ни смета на бременост. Без потреба си се испаничила и за тебе и за мт. Земете повеќе витамини, овошје, зеленчук... Среќно
Јас колку што знам најдобри за ХПВ и типизација се на Ману. Мене таму ме праќаше матичниот пред 4-5 години кога имаше сомшнеж за ХПВ на резултати од државна. Распрашај се и ако уште е така, најубаво таму да однесеш. И без паника. Жени и со цин останувале брмени и раѓале.