Pravev kaj Lazarevski, vtoro invitro ova so ICSI. Mi vratija na vtor den 2 embrioni. Imase 6 oplodeni, ama nisto ne zamrznavme nie. Inaku 9 j.kletki mi izvadija na punkcija.
Jas ne odam na rabota ovie dve nedeli, ama normalno si se dvizam. Si pravev rucek, si odiv do prodavnica, si raskrevav, jas I ovaka ke siznev ne pa celo vreme da lezam. Si se banjav, vcera si se depilirav, se popoleka samo..
Fala Paka,jas te prasav zasto utre mu e rodenden na vnuk mi ke go pravi vo igroteka a mene utre mi e tret den od transfer I nekako mi e strav da odam da ne e malku rano za do tolku setanje
Rano ti e utre za setanje i dvizenje.Mene mi rekoa prvite nekolku dena da bidam vo lezecka ili polulezecka polozba,sedenje samo kolku za jadenje.
За циклопрогинова не знам како и по колку,а вибрамицин сигурно по 1 се пие НИКАКО 3 сепак е антибиотик(кој се пие на 24 часа по 1). Најубаво јави се и прашај си,така најсигурно ке знаеш што и по колку да пиеш
manako 1 fala ti mnogu,i mene mi rekoa prvite 5 dena da lezam samo za jadenje I vo toalet da stanuvam. Posto piam po 2litri voda neli treba da pieme poveke tecnosti stanuvam za do toalet otkako ke stanam do legnuvanje 5 pati I mi e strav I toa da ne e mnogu ili da namalam so vodata
I jas GI piev cikloproginova tri pati ns den I super j.k ti izvadil tase mene samo 3 a 2 se oplodija, a isprimiv 45 gonali zalno ni toa poveke sreka na drugovo ivf
Фала на одговорот а после колку дена ти ги вратиа после колку дена имаше трансфер јас пункција имав во вторник а трансфер во недела имам
Mila24, по повод твоите 45 gonal ампули ајде вака една општа дискусија, од ваше искуство. Зошто понекогаш при стимулација со помалку ампули-инекции се добиваат повеќе фоликули со јајце клети, додека при појака стимулација, пр. како кај Mila24, се вадат помалку јк, иако пример вредноста на естрадиолот покажува повеќе фоликули? Дали е до организмот и неговата реакција,...или пак понекогаш и самите доктори ги испуштаат јк т.е. ќе прснат предвреме. Што мислите вие?
Jas pravev transfer vo petok, Lazarevski mi rece ako sakam vo Ponedelnik na rabota da si odam. Bidejki sedam na rabota. Mi rece nasiot organizam ne e naucen na tolkavo lezenje toa mu e pogolem stres.
Мислам дека и едното и другото е.Секој организам различно реагира на различна терапија.Првите две инвитра Лазаревски само со фостимон ме стимулираше и цитротиде првото а супрефакт второто, да не испукаат.И звади првото девет јк од кои шест зрели.Второто 12 јк незнам колку зрели не кажаа.Третиов пат Трајковски почна со пурегон и супрефакт,па гледаше како реагирам побавно растеа и ми вметна и мерионал,пурегонот бил за повеке фолекули а мерионалот за подобро да зреат.Извадија 23јк од кои пет не беа зрели.Мислам оти треба да се следи организмот како реагира.