Vaka, prviot pat bev po dolg protokol,suprefact i merional, rezultat 2 prazni folikuli, milion solzi i izgubena nadez.Vtoriot pat, i tretiot pat, cetrotide, merional i puregon, kratok protokol i dobieni 4 jk od koi 3 oplodeni.
А зс не појдиш на приватно 600денари е во која лабараторија да појдиш ќе завршиш работа. А што ти да не очекуваш на болница да завршиш работа бегај оди проверувај побрзо недај боже да испадни нешто лошо. Недај боже пак ќе речам само убавини да споделуваме на темава.
Ја напнавте беба. Ние што сме од Скопје треба да разбереме дека во помалите места неа лабораторија што вади резултати за 2ч, уште помалку на државно може да се заврши работа.
И утре да не израдуваш со висока бета. И барај нешто за крварењето да ти запри и тоа што е можно побрзо.
Ме интересира вредноста на естрадиолот бидејки има случаи при висок естрадиол, над 1000,.....да има празни фоликули,празнооооо, нема јк.
Јас мислам дека во секој град има по најмалку една приватна лабараторија. Државното пропаѓа така да ни преостанува да одиме на приватно имаш немаш никој не те прашува
Срцка кажав за болницата дека таа опција ја имавме,а сега нема никаде освен во една на приватно што и таму не ги вршат испитувањата туку ги пракаат во ск и за некој ден стасуваат.Трето инвитео ми е и досега цел град го прочешлав.Сите инвитра ми се на приватно,не ми е за 600 ден.
Денес примив прогестерон депо,секако тие на четири дена ги примам и секој ден утрогестан типати на ден.Докторот само аспиринот ми го прекина друго незнам што би можело да направам.
Да си бидеш мирна тогаш земи си добар домашен тест и каков и да е резултатот одмарај си, а кога ќе дојде денот за тест преку крв, напрај си го во скопје.
Многу ми е жал што ја читам целава приказна за Бирол и Њуборн. Незнам какви несогласувања има меѓу него и докторката или него и болницта. Во секој случај непрофесионално од двете страни. Ниту од нив што не кажуваат транспарентно, ниту од него што примаше пациенти до крај давајќи им надеж за соработка и одеднаш го снема, а знаел дека нема да истрае уште многу. Како и да е не е само тој одговорен за успехот на болницата, затоа што и докторите треба да си ја завршат својата работа. Кај мене целата приказна до оплодување заврши успешно и без него. Значи и без него се може.
Така е. треба да се склопат коцките.....терапија, доза, термин за пункција како и ембриологот на крај.....но без добро покриена терапија, џабе ни е ембрилогот. Успешно на сите.
[Q И јас те гушкам мора да бидеме храбри и да продолжиме додека не успееме нема откажување .Ке се смилува Господ и на нас .
Е што требал да каже? Професионално е да си ја работиш работата без да шириш информации. Мене другото ми е непрофесионално.
@kukla21 https://www.facebook.com/santeplusM...802806608476/1184980611590692/?type=3&theater за ова зборев
Vtor den od transfer mi e,od pred malku pocnav da imam grcevi I gasovi, strav mi dali e normalno ili ne cini za matkata sega da ima grcevi