Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 vote(s)
    11.5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 vote(s)
    2.0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 vote(s)
    5.7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 vote(s)
    16.3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. @malena@

@malena@ Истакнат член

Dali znaete dali vazi ispituvanje za Hiv I Hepatiti A, B, C napraveni na privatno? Ili mora da se od drzavna by bolnica, za vtor vaucer ke pustam dokumenti

2. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Божеее мили кои глупости (facepalm) се препукуваат на фб доктори :puke:

Може и од приватно, битно печат и факсимил да има :)

3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Да, може од било која овластена клиника т.е. здравствена установа

4. Ano

Ano Форумски идол

Да можеби излегол професионалец према работодавецот по кој сега непрофесионално плука, а не и кон пациентите.
    Сепак има специфична професија во која секој пациент е процес, а луѓето му ја дале цела доверба.
    Ако беше прав професионалец кој се грижи за пациентите тогаш ќе ги дотуркал барем тие пациенти кои ги примил. Секаде има отказен рок од еден до три месеци. И за се може да се направи соодветна стратегија.
    Нашата борба и без тоа е тешка, и многу работи може да не извадат од колосек.

Во секој случај луѓето мора да се грижат прво за себе, за да можат да им помогнат на другите...

pile30, Milobebence, Len@82 and 3 others like this.
  5. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

E vaka znaci mene gonal f ne mi odgovaraat nikako oti pred ivf primiv 6 za inseminacija I nikakov efekt. Jas toa mu go kazav na Tase I on povtorno mi GI Dade gonal. Po moe mislam deka koga vide deka od pravite 10 inekcii slabo deluvaat trebase da mi smeni no toj ptodolzi so gonali dali oti bev na privatno pa da mi sobere poveke pari ili ne neznam. A Sega koga odam na lekar mi vikaat deka moze da se izvadat dobri 10 j.k

Last edited: Dec 15, 2016
    lalapo likes this.
  6. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Vo ponedelnik mi bese punkcijata a vo cetvrtok transfer

7. bebe22

bebe22 Активен член

Каде ја правеше ивф, кај мене како предолго од вторник пункција недела трансфер А денес преку телефон биологот ми мажа дека супер си е све

lalapo likes this.
  8. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Кај мене беше естрадиол околу 3000 со 9 дена по 3 пурегони и супрефакт. Извадија 25јк од кои 17 зрели

9. manako1

manako1 Форумски идол

Meni mi izvadija 13 jajce kletki i koga dojde embriologot i mi kaza samo 2 ima se e prazno udar ke dobiev,sigurno pred vreme ja napravija punkcijata.

10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Од каде па ние да знаеме дека претходно тој не бил во отказен рок? Сигурно не си отишил од денес за утре.
    Сензитивна е работата, ама дур му траел отказниот рок требал да не работи? Да не прима пациенти кои него го барале? Штознам, не мисмам дека толку јавно требало да се разгласи. По другиве клиники не ни знаеме кои се ембриолози, а него го осудивме

stevemila, Ano, manako1 and 3 others like this.
  11. Libra88

Libra88 Популарен член

Kukle, mislam deka nemase tolkava fama da se krene ako se izjasnea od Born deka doktorot nema da raboti poveke tamu, a ne da ne' lazat, da ne' pridobivaat seuste na negova slava. Realno nikoj ne otide vo Born zaradi Tatjana.
    Toa sto go kazav pred nekolku nedeli... ako ne ti se pogodi doktorot, dzabe ti e embriolog. No Birol najmnogu se istakna, otkri mnogu problemi za neuspesni invitra za koi doktorite krevale ramenici. Mislam deka takov bese slucajot so @emkaemka ako ne se lazam.

12. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Не душо.не е предвреме. Се случило и кај други тоа. Терапијата може не ти одговарала или пак организмот во тој момент се инаетел....да се насмееме малку.

manako1 and meckicka like this.
  13. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Jas imam samo edna inseminacija i dva spermogrami so oligozoospermia i na inseminacijata mi pisuva deka swim up-ot ne gi ispolnuva uslovite. i taka ke gi pratam dokumentite pa ke vidime.

Capricorn Taurus likes this.
  14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Дружино на 8 ден ЛХ ми е 7,79 а, Естрадиолот 168,5 што би значело ова? инаку сега докторот за природен циклус размислува

15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Така е @Libra88 додека едиов ми тераше теории Бирол се објасни со факти, додека на едниов јас му кажав од читајќи по нет што е проблемот, Бирол со 4прашања ги разреши дилемите..
    Исто и Тања и повеќе од упатена беше за нашиот проблем без никакви теории и таа веднаш ја согледа причината..
    Дај боже да е тоа пречката кога ќе видам ќе поверувам дека тоа е тоа!!
    И тука не се работеше дека Боби не знае, не е запознаен со причината, ама ЗАБОРАВИЛ!!
    И Ивановски го знае истото..

Убаво кажа @kukla21 премногу фама се крена и осуди, што по другине клиники да не знаеме кој ни прави оплодувања случајно, да не знаеме кој оди, кој доаѓа?! Њуборн за да се пробие го искористи неговото име и знаење, презентирајќи нови методи, ние дека поучени од тоа Македончето за ништо не го бива се фативме за сламка, странец е, најдобар е. Еве да ја земеме Анета шефот од Систина, од каде дека и она не го има знаењето и стручноста како Бирол?! Само овие многу јавно се произнесуваат за се, шират реклами, фалат по фб и сл. Едноставно и само таму за да се пробијат и поучени од светските центри консултации има и со ембриологот, по другиве клиники тоа не се ни спомнува, после сите мои пункции дознавав кој ги оплодувал и сосем небитно ми беше.

Стварно ми е безсмислено веќе да тераме теории околу ова, што и да била причината лошо изведено, кога работиш на такви позиции и места должен си на пациентите навремено да дадеш објаснување знаејќи како проработела Клиниката. Пак ќе кажам Бирол со постапкиве фб, маилов ми е за осуда, ама Њуборн како клиника беше должна да даде соопштение знаејќи колку луѓе одат само за него, а вака се изневерени и револтирани!

Last edited: Dec 16, 2016
    pile30, @malena@, stevemila and 4 others like this.
  16. Ano

Ano Форумски идол

Точно во дргите клиники дека најчесто не знаеме кој е ембриологот, ама тука најчесто заради него одат пациентките.
    Во секој случа незнам зошто го сфати ова толку лично. Јас само го искажав моето мислење во однос на ситуацијата.
    А претпоставувам дека има пациенти кои не се на форумов и сеуште не знаат дека тој повеќе не е тука и одат во њуборн заради него.
    Јас сум задоволна од нив и без него, ама јас и ја знам фактичката ситуација. Трајковски и Мимоза и останатиот персонал си ја завршија работата и сум им многу благодарна..
    :hug: да се согласиме дека не се согласуваме...

MADO, stevemila, Hopeful girl and 2 others like this.
  17. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Какво лично, не го ни знам Бирол јас, нит сум го запознала. Чисто дискутирам.

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Одличен е естрадиолот мислам за една јк. Кај и да е можеби и ќе имаш пункција.Што ти најави за пункција?
    А LH незнам зошто но мислам дека треба да биде понизок. Ако знае некој друг нека подобјасни за вредноста и значењето на LH.

Софија 88 likes this.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Мислам дека повисока вредност на лх е дека ке настапи овулација за тоа е овој хормон

20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

vo ponedelnik mi zakaza ...a ovoj hormon LH prvpat go ispituvam ne ni znam kakov treba da e za da se smeta za dobar ako znae nekoj neka mi pise pls