Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    mojata vrednost toa znaci e dobra?

2. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    jas da

3. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    Јас не знам каква треба да е вредноста на LH, затоа се прашувам

4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    ахам оки мила мислев знаеш еве нека ни пише некоја која знае :*

5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Мене сериозно не ми е јасно што туку испитуваш хормони @Софија 88 а никогаш не се испитани на 3ти ден.
    Не сакам да звучам лошо, ама докторов ми изгледа дека прави се, колку да не се разочараш и ајде нека биде месецов работава.

6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.045
    Според мене мислам дека тоа е јас кога пеавам тест за овулација баш го регистрира овој лх хормон а за да го регистрира треба да е повисок и самите траки се викаат лх траки .Незнам далинекогаш си користела тест за овулација значи се тестира исто како и тестот за бременос преку урина и штом го регисрира овој хормон се добива позитивен тест и во наредните два дена се очекува овулација .Така што според мене се ти оди во прилог дај Боже позитивен тест но за Бременост израдувај не со висока бета

На Ano и Софија 88 им се допаѓа ова.
  7. AnaMarijaAa

AnaMarijaAa Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    656
    Јас сакав само да ти кажам да не се мачиш со чекајне. Колку што јас знам сите приватни лабаратории сами си испитуваат и вада резултати за неколку часа ама можеби сите не работа на тој начин а за тоа 600ден само сакав да кажам колку ми зедоја мене. Ние толку пари трошиме по испитувања, пункции, трансфери и ред други попатни трошоци имнесакав да те навредам. А за тоа што спомна дека крвариш посебно ме допре затоа што и кај мене се случи истото и крварењето си продолжи со циклус. Затоа ти реков побрзо да одиш оти јас кога се јавив ми кажаја дека е во ред не се секирај. Дај боже кај тебе да биди се во ред и да си галиш мешко :)

На @malena@ и bebaa им се допаѓа ова.
  8. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    незнам мила ваљда за да провери дали има надеж да се прави пункција или не има разни фази фоликуларна, овулаторна и лутеална и врз основа на тоа у која фаза сум на 8 ден и плус ехото решава дали ке прави пункција мислам дека не вика за џабе да се испитаат и на 3 ден треба но и пред пункција за да се прати у која фаза си

9. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    @bebaa како си денес?

10. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Тоа е точно дека треба да се испитаат во различна фаза од циклусот, ама ми е чудно во однос на што се мери порастот ако никогаш не си видела на 3ти ден како ти се. 3ти ден се сметаат основа. Не е исто од 3 да отиде на 20 или од 17 на 20.

На bebaa и brm_brm им се допаѓа ова.
  11. Mirvete

Mirvete Нов член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    3
    Zdravo na site! Jas sum nova na forumov i moze li pomos? Dobiv vaucer za prvo invitro i bev na konsultacija vo turskata klinika Newborn. Ve molam za sovet...Dali nekoj pravel tamu? Jas vo ponedelnik imam zakazano i kaj Petanovski. Sto mislite i za nego? Ili dajte mi mislenje kaj da odam

На stevemila, lalapo и Melinda85 им се допаѓа ова.
  12. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    јас на трети испитав фсх, а имам и тсх и пролактин испитано он смета дека тие се доволни за трети ден сега ми е 8-ми а не 20 -ти ден на брзо се :) он у принцип ги контролира само оние што не биле у нормала во минатите испитувања и ги гледа оние за него најбитни хормони кои се за развој, раст и број на ј.к зошто кај мене само тоа е проблемот ...кај некоја друга можеби друг доктор дава друго испитување али тоа сепак зависи од проблематиката и што бил проблемот на кој што треба да се посвети за ин витрото

На lalapo и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    ивановски многу го фалат во последно време закажи кај сите и тогаш реши немој од прво одење кој ке ти даде доверба кај тој оди со среќа

14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    јас на четвртиот ден испитав бидејќи беше недела испитав фсх, а имам и тсх и пролактин испитано он смета дека тие се доволни за трети ден сега ми е 8-ми а не 20 -ти ден на брзо се :) он у принцип ги контролира само оние што не биле у нормала во минатите испитувања и ги гледа оние за него најбитни хормони кои се за развој, раст и број на ј.к зошто кај мене само тоа е проблемот ...кај некоја друга можеби друг доктор дава друго испитување али тоа сепак зависи од проблематиката и што бил проблемот на кој што треба да се посвети за ин витрото[/QUOTE]

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.145
    Допаѓања:
    40.509
    На lalapo, kukla21, brm_brm и 3 други им се допаѓа ова.
  16. *Mila24*

*Mila24* Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2016
    Пораки:
    487
    Допаѓања:
    1.127
    Mene
    Vo plodnost

17. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    [/QUOTE]

За инвитро секој доктор дава да се испита Е2-ЕСТРАДИОЛ - кога се оди со стимулација, а дополнително и LH, доколу се оди на природен циклус.

Не знам зошто толку се прашуваш, за хормониве,.....ти самата кажа дека одиш на природен циклус и затоа д-р ти ги следи само тие 2 хормони и тоа е доволно за него. Си ја знае тој работата. А и самиот би требало да ти каже дали се во ред или не. Или пак доколку си во дилема кога го земаш резултатот прашај го.

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Имам правено и во систина кај Лазаревски и њуборн Трајковски,позадоволна сум од односот на Трајковски.Во Ремедика немам одено но Димитров го фалат пријатели наши. @bokace чекам резултат за саат време,прекинав клексани и аспирин,макар што имам крв .Што е тоа е.

19. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.371
    Допаѓања:
    5.244
    На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  20. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Zdravo devojki ;)
    Eve da vi kazam vo vrska so Newborn.Birol nikogas ne bil ni gazda ni shef ;) Newborn e na Turci gazdi a site bea vraboteni bez nikakva titula.Mimoza i Birol se od sam start na Newborn.Birol mnogu chesto beshe otsuten i mnogu oploduvanja gi praveshe Mimoza, ama neli kaj nas na pomladite i novite za zal nikoj ne im dava zasluga, no mnogu ostanaa trudni i rodija blagodarenie na Mimoza koja e veruvajte mnogu dobar embriolog.Nejkam pogreshno da bidam svatena nikoj ne branam ni osuduvam.Go znam ova zashto 1g kako sum tamu mnogu chesto i bremenosta ja vodam tamu i gledav koga Birol e tamu ili nee.Birol beshe i vo Remedika i kako oluja go snema i od tamu bez nikakvo objasnuvanje pa posle isto vaka pljukasge i po niv.Vo sekoja rabotna bransha ne se soglasuvaat nekoj kolegi normalna stvar e, no vo medicina ne e okey da te snema tuku taka.So Sante Plus sorabotuvaat za operacii zafati, zashto vo Newborn nemaat sala i oprema za toa (znam zashto prashav). Na prolet treba da se otvori vo Filip 2ri odel na Newborn za operativni zafati i poragaj.Vo Newborn doaga nov embriolog Burak koj bil mnogu podobar embriolog od Borol, poispeshen i poznat vo Turcija i poshiroko.Prashuvav i toa mi e objasneto i kazano.Eve ja lichno ne otidov vo Newborn radi Birol zashto 12g go znaev od Remedika, pa mnogu shto pravele i po 5-7 ivf sto ne im uspeale gi pravele u Remedika kaj nego.Otidov tamu zashto se novi i se zalagaat mnogu i mi ostavija dobar vpecatok.Ne e sekogash do embriologot...najbiten e i ginekologot koj ke ja pogodi terapijata i ke go pogodi tocnoto mesto na vrakamke na embrionite, a najbitno za uspeh e samiot pacient. Se izvinuvam na dolgiot post sakav samo da se nadovrzam na muabetot za Newborn i Birol.A pismovo shto go pishal....psiholoshki gledano e nizok poraz i pljukanje za da se ischisti svojot obraz koj e po vtor pat isprljan, no poveketo go znaeme toa zashto veke mu se desi so Remedika.
    Chestitki na novite trudnici i so lesno da si ja isteraat do kraj bremenosta.Na onie koj se vo ischekuvanje im posakuvam najubava visoka beta i shkolska bremenost :*

На pile30, jule84, stevemila и 11 други им се допаѓа ова.