За инвитро секој доктор дава да се испита Е2-ЕСТРАДИОЛ - кога се оди со стимулација, а дополнително и LH, доколу се оди на природен циклус. Не знам зошто толку се прашуваш, за хормониве,.....ти самата кажа дека одиш на природен циклус и затоа д-р ти ги следи само тие 2 хормони и тоа е доволно за него. Си ја знае тој работата. А и самиот би требало да ти каже дали се во ред или не. Или пак доколку си во дилема кога го земаш резултатот прашај го.[/QUOTE] прашувам бидејќи докторот не зборува мн мн а мене ме интересира да си знам... јас секогаш го прашувам нормално ке каже добри се и толку а мене детали ме интересираат
прашувам бидејќи докторот не зборува мн мн а мене ме интересира да си знам... јас секогаш го прашувам нормално ке каже добри се и толку а мене детали ме интересираат[/QUOTE] Штом рекол дека се добри, тогаш ти останува да му веруваш, а и на нас сите останати,...во рацете на докторите сме. Среќно.
http://vecer.mk/makedonija/turci-otvorija-centar-za-veshtachko-oploduvanje Се согласувам дека и Мими е супер ембриолог,и дека никој не е семокен ни др ни ембриолог.А др Бирол барем го претставуваа како шеф на ембриологија одделот.И ај да не ја влечкаме веке темава.
Јас првото го правев во систина кај д-р. Лазаревски и не бев задоволна од третманот воопшто. Второво но Њуборн и сум презадоволна од целиот третман и напредокот до сега. Многу е битно што очекуваш од докторот, во секој случај најубаво е да отидеш на повеќе места и сама да одлучиш. Ги фалат и Ивановски во Систина и Димитров во Ремедика.
Баш ми е жал душо. Но сепак слушни се со докторот или сестрата. Можеби ќе ти речат пак да го повториш тестот. Секогаш има исклучоци. Кај некои е позитивен тестот многу порано, акај некои не.
Се надевам дека си свесна дека ширење на дезинформации е кривично дело. Изборот на Бирол да си отиде од ЊуБорн беше само и единствено негова одлука но форуми не се место за дискусија на тоа. Желбата за драма чувајте си ја за дома! Многу мудрување и верба на празни и неиспитани еднострани муабети не се на добро! Истовремено, чувајте си ја енергијата за во понеделник
јас искрено до последно се надевав дека ќе е поинаку Spoiler: Инф Уште вчера сакав да споделам ама ајде викам да видиме првин тестот. Што ти велат што секогаш добиваш во термин и покрај прогестеронската терапија ти скрена некој внимание за вредноста на прогестеронот колку ти е пред инф?? Јас исто како тебе точно во термин, ни ден каснење, ќе си дојде најнормално. За мене знаеш прогестеронот ич го немам ти и линк ми пушти, Тања рече ќе оставиме овој месец дека уште организмот е под стимулации од инф, добив на 45ти ден па изостанок на овулација можеби, стрес, ама ќе видиме овој циклус како ќе биде, иако еве 34ти ден, а неа ја нема бев на 18ти ден од циклусот на ехо докторката рече имало овулација виде демек и пукнат фолекул.. Сите останати хормони ми се супер, једино тсх ми е 3.2 што е супер ама добро било кога ќе почнувам со постапка да е околу 2 па чекаме да испитам пак, ама тетка не иде Се ми се поремети од последниво инф си пукнав веќе
М Мене прогесеронот ми го мереа неколку пати пред трансфер и беше дури и повисок одколку што треба,но поради скречингов одлучивме да има трансфер инаку ке замрзневме се.Се чудеше и докторов зошто не ми иде и покрај терапијата,се истуфка и он неколку пати од вчера ми се јави како е да праша ама тоа е.Се мисли да се исконсултира со трансфузиолог,дали воопшто да примам клексан,сега примав двапати.
So sreka mila vaucerot. Jas ova vtoro invitro ke go pravam kaj Petanovski i do sega sum mnogu zadovolna od nego. Toplo ti go preporacuvam.
А мереше димери пред пункција, трансвер, после трансвер?? Мене ми кажаа дека на отприлика 5дена од кога ќе почнам со процесот потребно е да проверувам вредности на тромбоцити, димери, хемостаза, да препишани се 2*0,4 Клексан + Аспирин 100, но таа е дозата за најмногу не значи дека ми треба, плус по последниво инф заклучија дека Аспиринот ќе го исклучам кога ќе почнам да примам Супрефакт и се до тест нема да се пие.. Сметаа дека има индикации за висока доза, но дека мене ми е премногу, па со следење ќе се увиди и направи шема..
и докторов мислеше дека е многу,но ајде да не се меша на тра нсфузиологот.За замрзнатите рече најверојатно ке биде без аспирин и клексан,но сепак ке сме виделе и ке се консултирал со др.Ниту хемостаза ниту дд мери не проверив од тогаш првпат кога мерев и тоа пред второто ивф.
Многу ми е жал за резултатот. Се надевам дека ќе се препознае проблемот во терапија и дека за нареден пат ќе се корегира и ќе биде успешно...