Фала ви женички,овој оат незнам оти не го доживеав толку трагично.Нормално не ми е сеедно но не ни плачев како минатите два пати.Ке одмориме некој месец и ке одиме со замрзнатите.
Главата горе и се ќе си дојди на место. Можеви ќе нема потреба да одиш повторно по тој тежок пат ајде уживајте шетајте и водете љубов и нареден месец да не израдуваш со || само не се откажувај
Rez od hla na soprugot e gotov na 3 januari ke odam da go zemam i togas ke napravam kontrola na tsh prl i vit d iako dade dozvola endokrinologot dr iskra ke se spremam za ivf lazarevski doktorite mi preporacaa da ne go menuvam oti mi ja znae veke celata istorija a i mojot e kompliciran slucaj so trombofilii IR hipotireoza hiperprolaktinemija septum imav nego go otstraniv bebaa zal mi e mila no glavata gore i nema otkazuvanje te guskam milickaa mnogu se nadevav oti ke uspees ovoj pat
Dobro vecer na site, sekoj den ve citam ama posle 5 neuspesni insiminaci i 2 neuspesni ivf, imam pauzirano so pisuvanjeto, sakav da ve prasam nesto imam praveno eden kup analizi site mi se ok, posledno napraviv kariotip, kaj mene sve e ok a kaj maz mi ima poveke y hromozomi dali znae nekoja sto znaci ova i dali ima nekoj problem za da dojde do bremenost. Pozdrav.
Sto ti rece geneticarot obicno ako ima problem so kariotipot preporacuvaat pgd ili preimplantaciska dijagnostika
Ne go vide transfiziolog, i vo laboratoria ni kaza deka nisto ne e toa, toa e deka potekloto na maz mi e od Irak i zato. Gospod znae sto ke izleze ova.
Ајде да размениме мислење.Читам доста од форумкиве има случаи при пункција извадени малку јк или пак ниедна.Има шанси и предвреме да прснале некои нели?!А можеби е тоа резултат на недобро темпирана стоп инекција, хориомон и др. Од ваше искуство, во колку часот сте ја примале стоп инекцијата а во колку ви била пункцијата.т.е. колку е растојанието во часови?!
Sto znam jas taka kazaa sesrite, gluposti ama jas nemam problem so hromozomite, maz mi ima poveke y hromozomi, embrionite se oplodat ama ne sedat vo mene toa e problemot kaj mene, inaku sum bila ednas bremena prirodno, von matericno.