Кај нас кариотипот е во ред,исто и кај нас има здрави ембриони а никако да се имплантираат.Се мислам да побарам да се проверат генетски ембрионите пред да ги вратат во мене,затоа што и да личат по физиономија здрави може да се со генетска грешка,па да не се развиваат понатаму во мене.Иако читав дека ова се препорачувало при лош кариотип и кај жени во 40сетите години.Да не знае некој колку пари кошта тоа?
А која болница има можност ова да го испита во тие 3 дена до трансфер? Јас не знаев дека има ваква опција кај нас
Па на страната на њуборн пишува дека прават вакви испитувања.А незнам дали е во тие три дена или треба повеке.Незнам како оди тоа.
оооо многу бе .А се прашувам дали навистина им се реално толку скапи средствата за испитувањава,или на маката наша печалат болниците.
Pa i kaj nas dobar e ni kaza deka toa sto ima y hromozom poveke znaci deka samo maski deca ke imame ako ostanam trudna, drugo nisto pa ke vidime
Fala duso mi go dade meckicka brojot, ama ne kreva taa, ako mozes prasuvaj sto znaci da ima mazot poveke y hromozomi, ako mozes ako ne zdravje
Pa zatoa i jas sakav da mi pomognete da ispratime molba , da se potrudime da ni dozvolat uste vauceri stom placame osiguruvanje sekoj mesec mora povece da ni pomagaat barem nie sto imame vakva maka,ama ne naidov na nekoja koja ke se zafati za ovaa rabota.Toa e ...Sega da gi napolnime xhebovite i da terame ponatamu
Со лесно и да да добиеш најдобар новогодишен подарок. Математиката кажува дека ти би требало тест на 30 или 31. Ти ја пуштама целата среќа за вискоа бета. Јас имав трансфер во четвртокот и четвртокот и вчера ги одлежав, со станување за тоалет или да земам терапија. Денес веќе ми е тешко лежењето, почна да ме боли се, па почнав да станува. по неколку минути на секој саат. Веќе од утре ќе почнам да си се шуњам низ дома. зошто лежењево ме убива. Инаку лежам како ми одговараа во моментот. Мислам дека нема правило, битно е да ти е удобно. Еве некоа кажат искуства и другиве феминки и мене ме интересира искуство и какви препораки добиле од докторите.
Јас си лежев како што ми беше згодно, менував позиции да не се здрвам. Пет дена лежев и станував за тоалет, туширање и кратки движења низ соба. Потоа почнав повеќе да се движам ама низ дома, до балкон, кујна да не закржлавам сепак одмарав повеќе се изнагледав серии и се изначитав книги.
И јас имам таков впечаток за жал. Затоа понекогаш и прскаат предвреме фоликулите. Но како и да е остануваме да веруваме на докторите. А дали знаете колку чини ивф на природен циклус во систина. Без стимулација.дали и колку се наплаќа хормони, ехо, пункција....дали некоја правела на природен па да ни каже колку парички да собираме