Претпоставувам дека ивф на природен циклус не го нудат бидејќи шансите се помали за успех т.е. една јајце клетка и прашање е дали ќе се извади навреме, дали ќе се оплоди.....а парите си врват секако, освен за инекции. Но не е на одмет да се консултира д-рот па да се види шти тој ќе предложи.
јас кога правев со стимулации пункцијата ме чинеше 15.000 и нешто со тоа што беше во цената и анестезијата, антибиотици, инфу Na priroden ciklus neli samo po edna jajce kletka mozeme da imame? Mozebi sum greska neka me popravi nekoj bas me interesira dali kaj site zeni e vaka da znam dali mi e tocna informacijava tnx
Jas sum momentalno na priroden ciklus bukvalno sum bez nikakva stimulacija, slusnav deka zenite po priroden ciklus moze samo edna jajce kletka da imaat dali e taka neznam i jas bi sakala da mi kaze nekoja zosto i kaj mene ima samo edna
Capricorn Taurus I ti bese vo ambulanta tamu vadese krv,vo koja ambulanta ti izvadija I za dvete na edno mesto
Софија 88 na denot na transfer mi bese 8,zatoa mnogu se plasam dali ke bide uspesno I deka edna jajce kletka mi vratija iako embriologot rece deka e super jajce kletkata deka e osumkletocna,iako jas mnogu ne se razbiram sto znaci toa osumkletocna I ne prasuvav mnogu posto se razocarav deka endometriumot mi bese 8,sega samo mu se molam na Gospod da bide uspesno
ne se sekiraj pozitivno misli I ostavi na toa sto e pisano zosto nikoj od toa ne izbegal so lesno srce
I kaj mene samo po eden folikul se gleda na eho,mislev premalku e.Ne znam nikoj ne ni objasnuva dokraj ,site ne matat navamu -natamu.
Не се секирај толку за ендометриумот. Јас коку што знам треба да биде од 8 до 13. Значи во граници си. Плус колку што се сеќавам имаше дополнителна терапија за поддршка. Не се оптеретувај многу и уживај.
Во контекс на муабетот за фоликули и јајце клетки читав една статија за фоликули и јајце клетки https://extendfertility.com/blog/how-many-eggs-do-women-lose-every-month Дополна: На втор ден пред да почнам со боцкање имав видливи повеќе од 20 фоликули(мислам ги викаат антрални фоликули). Логично е дека мора да има повеќе фоликули кои со стимулации ги растат наместо едната која би излегла во нормален циклус. Ова е неко мое логично размислување.
Go pravev vo plodnos 2mi vratija a 6zamrznavme fala ti i ti ako si cekas da si dobies poklon ne eden dva
Да да заедно во лабараторија во Ремедика. Инаку грешка си за нивестим не е за ендометриум туку го штити организмот имунолошки. Прочитај за лекот. Со лесно и со среќа до висока бета
Ne mi e jasno,Zarem inekciite tolku mnogu cinat!Vo remedika prasuvav za ivf, mi reka 2500 -2700 evra i toa so site zavrseni ispituvanja za ivf.Nekako matematikata na bolnicite ne mi e jasna .Bev na privatno ednas, bez transfer, na kraj dobiv faktura bez poedinecni cenI, pisuvase ivf uslugi.Na tudja maka ...
Na priroden ciklus ostanuva edna folikula, eventualno dve (bliznaci).Vo nekoi ciklusi nema nitu edna,sto e normalno.Inaku, Imam citano deka ivf na priroden ciklus se preporacuva kaj povozrasni zeni i zeni so namalena rezerva.Znaci,bez sekiracii, ako treba da bide edna e sosem dovolno
По односот, по персонилизаниот пристап. Докторот во вторник е втора смена и ич не му е ден за интервенции, по логика требаше да ме форсира до среда или да ме плесне во понеделник за да завршиме работа. Во сабота на преглед бев за да имаме посигурни резултати и подобра слика. Боби на Е2 од 1000+ ми даваше стоп инекција, а сега на 2000+ добив уште терапија за денес, само супрефакт утре, па дури после стоп инекција. Ми ја знае историјата и сака да извлече максимум. Не убаво да се споредува, знам, ама претходно еднаш ми се фаќаше за празник пункција ме бапнаа пред празникот. Тој ден имаше таква гужва, едвај чекаа да ги набркаат луѓето од интервентниот дел. Тоа таму беше лудило. Другиот пат ми беше темпирано слично.