Причината е женски фактор дефинитивно. Почнавме од сопругот тој има перфектни сперматозоиди. Ќе продолжиме со испитување за мене каде е проблемот и така. Си ја фатив работава малку посериозно и редно беше по толку години обиди. Значи сепак ќе мора инсеминации за да ми одборат ваучер? Мислев дека кога ќе видат дека сум имала неуспешно инвитро на проватно нема да ме малтретираат џабе на инсеминации и наместо да се бафтам мин 8 месеци на инсеминации ќе си одам на сметка на фондот на ин витро за 6
Najubavo napravi si gi inseminaciite i posle odi na ivf preku fondot da ne plakas privatno mozda i nema da ti treba ivf
Feminki denes e eden ubav praznik odnosno zaslug na Sv.Nikola neka ni e vecna slavata na site sto ja slavime da SME zdravi I zivi I dogodina so polni race decinja da si cekame. Za mnogu godini neka ni e I da se pomolime da ni se ispolni najposakuvanata zelba posto vikaat deka sv.Nikola se sto ke fatel pozlatuval I GI ispolnuval zelbite na site. Imajte ubava vecer
Амин св Никола напомош да ни е среќна слава за многу години радост и светлина да ви донесе во вашиот дом детски плач и смеа да го исполни домот твој и св Никола да ни ги услиша нашите молитви за пород да не израдува сите со дечиња .
Ti se cudam zosto da odis na privatno?Razlikata vo pari e ogromna.Znam zasto imav 3in vitra na privatno.Zosto ne mi se cekase ko tebe i frliv 10ipol iljadi evra vo korpa.Imav dve inseminacii koga podnesov prv pat vo fondot i mi odobrija vaucer.Nema potreba od brzanje i frlanje pari zasto ke ti trebaat i preku fond ako pravis zasto terapijata posle transfer fondot ne ti ja pokriva a kosta mnogu.Sepak tvoj izbor.Kako i da odlucis Gospod neka e so tebe
кога поднесував и јас барање за ивф со ваучер претходно имав направено ивф приватно и јас се разбира неуспешно но мене и покрај тоа ми побараа инсеминации иако имав исто јас две инсеминации направено уште пред да го направам ивф приватно па од фондот ми побараа уште две инсеминации една направив а за втората др Попобич им напиша извештај дека нема потреба да губиме време да офиме веднаш на ивф после ова ми одобрија од фондот .Инаку и кај нас потежок жемски фактор но и мм има проблем со бројот и подвижноста на сперматозоидите .Се надевам со моево искуство ти помогнав
Оти на државно никој не е заентересиран за тебе те гледа само термин кој треба денес да го заврши за да си земе плата. Разочарана во здрасвото сум 200%, кога им кажуваш 4 години се обидуваме од едно уво влегува од друго излегува и секој пат кога одам одново им ја кажувам приказната веќе ми се смачи. Не памтат и не се заетересирани.
A so mislis ti na privatno prikazni ke ti raskazuvaat? !Nemoj da mislis deka ke dobies poveke vnimanie.Ke cekas po hodnici so saati.Samo pari ke dades drugo nisto Nikakva razlika nema privatno drzavno.Maz mi mislese deka sme na privatno i uspesno ke e demek ke mi obrnat vnimanie ha smeski.Nisto od toa,ne ednas tri pati bev na privatno .Minatata godina pravev prv pat preku fond kaj Petanovski vo Remedika milion pati sum pozadovolna.Jas ne 4god srcka 10 kako sum po tie vrati.Sepak tvoj izbor
Pak istoto vreme ke go potrosis....ivf dolg protokol e mesec i pol i 2 nedeli cekas rezultat i posle 6 meseci cekas vaucer.....vaka spoteraj gi na drzavno inseminaciite i ke si zemes vaucer. Ama dodeka ne se utvrdi zosto mora da pravite ivf uste ne znaes dali ke ti baraat inseminacii
Mila moja, nemoj da mislis deka na privatno e poarano. Odev vo sistina godina Ipol I se bese edno te isto, pregled na brizina I cudo pari. Vo plodnost bev ivf na privatno, tretman nikakov, cekav nekogas po 5 casa iako imav zakazano I patuvav od Skopje. Site pregledi ,posledniot pat koga aplicirav za vaucer,gi zavrsiv na drzavno i mozam da kazam deka ubavo si pominav. Zavrsi si gi pregledite na drzavno, napravi edna inseminacija, apliciraj, barem ke znaes sto uste ti treba.Jas dobiv vaucer samo so edna inseminacija I edno ivf na privatno. Prijatelka moja bez inseminacii. Znaci se e od slucaj do slucaj.
Jas pominav so tri inseminacii na gak ama dr trajkovski togas koga rabotese na gak potpisa oti nema sansi so inseminacija da ostanam bremena zaradi losiot spermogram na mm moj sovet ti e ne si gi trosi parite na privatno za tie 8 meseci ke gi napraves site ispituvanja sto treba za vaucer a veruvaj mi oti pari ke ti trebaat posle i za terapijata po embriotransferot nisto ne pokriva fondot se e na privatno
Jule zal mi e dusicke jas i mm sega bevme na crkvickata sveti nikola vo gradsko baldovci strumicko odnesovme posno jadenje za zdravje i beriket i se pomoliv na site gospod da ni dade decinja
Mene i puregonite vo but mi gi stavaa... @Софија 88 otplasuvanje nema samo najdi si ja sestrata sto znae da gi stava ubavo. Jas vo remedika odkako ja otkriv se nea si ja barav inaku so placki nakaj doma