Немој сега. Нема за што да те фаќа, се ќе биде како што треба. Како што ти си тука за сите, и ние сме тука за да те охрабриме. Како ти се развиваа фоликулите? Колку имаш?
ne mi kaza zosto e prazen a super se razvivase I super bese endometriumot ko za priroden cuklus sovrseno a ne primav stimulacija I nemam primano od 2 noemvri togas mi bese prethodnata punkcija rece samo tri meseca Dhea pij organizmot da se regenerira I dojdi I tolku
oh kogo da slusam stvarno ne znam lazarevski mi vika 3 meseca pij gi I dojdi I tolku nisto drugo a ova so smokvive ke probam pisi mi samo receptot kako bese za nego vo poraka
Sega bev do wc I na toletnata imav minimalni dve tocki crvena krv a mnogu e rano deneska mi e 6 den vo vtornikot mi bese transferot I mnogu mi e strav neznam sto da mislam ama mnogu se plasam
И јас мислам дека новогодишно поклонче имаш. Ама сепак јави се кај гинекологот и види што ќе ти речи. Со среќа и по една недела да не израдуваш
Сум пишала и претходно и сега пак, празни фоликули НЕ постојат! Секој во себе носи ј.клетка. Доколку не е правилно фатена овулацијата неможе правилно да се случи фоликулигенезата и ј.клетката не се одвојува од флуиодот околу неа, а нема начин докторот и по неколкукратно испирање да ја ослободи. Темава ја студирав затоа што боби еднаш постено ме зезна, од 20 фоликули со 3 ј.клетки завршив, од кои една незрела. Уште и мене ми наби грижа на совест, демек сум имала некој „синдром на празни фоликули“. Се убив од читање на тематикава и освен грешно темпирање на пункција и терапија, друго не е одговорот. Не ми се разглаба многу за да не се нервирам и да не се паничам пред пункција, ама нема смисла вака да не мотаат. Толкав дополнителен стрес ствара ова неверојатно едно. Јас си мислев крај на свет дојде, имам сериозен проблем. Јас сум high responder и треба да се внимава повеќе. Некој побавно реагира. Докториве гајле им е. Ако не биде сега, другиот месец ќе биде. Со господ напред утре девојчињата ќе ми се запознаат со јунаците!
Со срека утре ке биде љубов на прв поглед утре запознавањето и немој ни случајно со паники маники тоа најмалку ти треба сега. Те гушкам
со стимулации имав две големи по вадење дегенирарале рече имав и плус три но рече мали се тие не беа за употреба и само тие две ги извади а сега без стимулации само една и таа наводно празна била
со лесно мила па да се пофалиш ...многу убаво ми дојде на психата ова дека не постои празна фоликула и дека секако повторно докторот е крив а не ние фала ти многу...и покрај неубавиот ден по пункција сепак ти ми го разубави!!!
Сега ме збуни и мене. Зар не постојат празни фоликули? и јас последниот пат кај него имав СВЕЕЕЕ ПРАЗНИ ФОЛИКУЛИ. а дали си зборела со други доктори за тоа дали постојат празни. Јас не сум дискутирала.
Тие грешат а ние имаме грижа на совест и поминуваме низ пекол поради нив. Ти посакувам успех да имаш успешно оплодување и да не израдуваш со висока бета
Не само со еден доктор, повеќе биле. И со ембрологот летоска зборував и таа исто вика. Не постои такво нешто. Најчесто проблемот го врзуваат со 1. грешка во тајминг на стоп/грешен протокол 2. лоша серија на хцг инекција. Обично кога ќе извадат неколку празни. треба да ја прекинат постапката и да направат тест за бременоат за да се провери дејството на хцг инекцијата. Се закажува нова пункција по 12-24ч.
А кај нас тоа никој не го прави,...едноставно ќе ти речат, незнам зошто, празни беа,....срамота ако е така. Секој треба да си ја признае грешката, барем човечки е.
жално е што на нашата мака се богатат немаат чувства коњи се за мене ... најтрагично е што дефектни не прават кај си имаме мака уште со психата наша си подигруваат срамота
Така е. Уште во текот на постапката цело време "кога ќе ја извадиме клњтката ќе знаем на што сме". Му викам после што да испитаме - категорично ништо. Следен трансфер јас опната на креветот и прашање - ние правевме кариотип, така?! Несериозен 100%.