@podravka колку што знам јас, сипаниците се проблем дур избијат и 2-3 дена после избивањето. После не се заразни, ниту проблем.
I toa ovoj pat ne nekoj sleden, I toa na zdravo bebence. Sakame zdravi bebenca. Cekam ovoj pat da pises ubavi vesti, panika ke faka, zosto trema neemaat samo sizofrenicari, ama testot na kraj ke bide pozitiven.
Вака сум запишала: пункција 18.450, ивф на природен циклус 30.750, анестезија 3.000, изгледа само трансфер е околу 12.300
Лазаревски така те праша? Во принцип и јас имам на своја рака направено некои генетски испитувања, и ми има речено дека за ивф процесот овие испитувања не им вршат работа и не им значат. А кажете ми за кариотип, каде, како, со каков упат се испитува и што всушност се утврдува.т.е. каков резултат се добива?
Така де, не треба ништо, а на сам трансфер гром од ведро небо. И што ти кажува тоа? Одма милион прашања и сомнежи во глава. Зошто ме праша/како/што. Да, тој.
@brm_brm изумив, кариотип се прави на ГАК. Упат за тебе од гинеколог, а за сопругот од матичен лекар. 600 или 800 денари беше.
Se javiv deneska na doktorot vika da napravime eden spermogram koga ke pomine sipanicata da vidime dali ima nekoi promeni...se nadevam nema da ima
Што се замарате толку со ова, веќе му се исфрлиле така?! значи за 10-15тина дена ништо ќе нема, инкубацијата, страшното поминало и е додека не излезат или во првите денови. Рече после Нова ќе правите инф, пункција накај февруари/март би била до тогаш како нов ќе биде, на ништо нема да удри најмалку на јунаците вирусно е ова уживајте, само имунитетот нека не му ослабе и вирус плус да не закачи потрудетесе.. ^^ секое второ детенце кое го познавам има сипаници, баш читав прееска во весник дека има епидемија.
Zdravo, moze sovet za nabavka na methyl folate? Znam deka nekade na forumov imam citano vasi iskustva, no ne mozam da najdam...dali go poracuvate po net ili direktno od nekoj sto odi vo bg ili gr?
Da mila posle Nova Godina zdravje ke pocneme ok se nadevam deka ke bide se ok t.e mora da bide ....fala Emce
Jas gi zemav od sofija od bugarija vo petric pred nekojden gi baraa moi rodnini gi nema se vikaat neofolik meta