Лазаревски еден шетач по ходници, уште па пази да не ве познае. Незнам како го замислуваш тоа префрлање. Си закажуваш преглед кај Ивановски и си тераш. Он во систем ќе види се што имаш до сега правено кај боби.
Зависно од тоа, кои гени се мутирани. Обицно даваат аспирин 100, б6, б2, фолна, а ако си во ивф процес обавезно фраксипарин/клексан. Не се грижи. ке видиш дека резултатот ќе ти го занемарат, без разлика на мутираните гени, бидејќи горенаведената терапија секако ја даваат при ивф +-, без разлика дали ги имаш или немаш генетските испитувања. Зборувам од искуство, значи ништо не е паушално.
se nadevam ke ima mn promeni zosto mn ke gi ocekuvam za da napravam razlika kako doktori koi se vo ista klinika mn me kopka hihi
Sakam.da prasam dali po Et treba isklucivo da se lezi na grb denes pravev Et a veke me boli polovinata od lezenje
Нема споредба, верувај. Лани по пункција се жалев на болки во јајниците. Прво едвај ја најдов Анита. И пишав смс на крај и ми се јави после 3-4ч. Боби вика ништо не ми е, а јас умирам. Денес ми донесоа ехо во соба и ме прегледа докторот.
Јас кога прашував ми рекоа, дека може и на страна и во полулежечка положба. Сепак битно е да ти биде удобно. Првите два дена и така се многу мачни. Со лесно и висока бета за две недели.
Ne kaj mene aj da kazheme se e vo red,ama matcnata na eho ne gleda mnogu folikuli da mi rastat toa e...I nad 30 pocnuva da pagja brojot na folikulite.
Денес дур чекав во систина едно девојче со сопругот чекаа резултати бхцг. Ја чув сестрата кога се јавуваше во лаб да праша кога ќе бидат готови. Влегоа кај докторката и набрзо излегоа. Девојчето ги остави документите и излезе надвор, кај огледалото. Плачеше. Ми го скрши срцето. Ми дојдоа солзи. Да не беше мм до мене ќе плачев ко мало дете.
Kukla21 so sreka mila, daj boze sto poveke da se oplodat I nazad kaj mama vo mese. Ajde se da bide kako sto treba I za dve nedeli cekame visoka beta
Od se srce ti posakuvam i na site drugi ...Gospod da ne izraduva i nas i da ni gi napolni racete so decinja.So lesnoooo i ti pustam srekjickaa za visoka beta ☺