Devojki,jas ovoj mesec ke odmoram malku. Se dogovoriv so dr.Dimitrov,histeroskopijata da bide nareden mesec. Malku da zdivneme od se,deka i HSG i kontroli,folikulometrii i se mi se sobra naednas,nekako celo vreme sum pod nap...mi treba malku oddiska. Ovoj mesec ke se obiduvame onaka opusteno. Samo edna misla me maci....maticnata mi e na nekoe boleduvanje,ne mozam da se konsultiram....sakam da zemam klomifen,po edno na den,pet dena,od treti den na menstruacija. Malku da gi zgolemam sansite i da im ovozmozam poveke folikuli na junacite. Samo posle terapijata,ne mozam na folikulometrija kaj maticnata. Dali mozam da odam kaj drug dr.privatno,samo za folikulometrija i ako e potrebno pregnil da primam. Pred dva meseci piev klomigen po dve na den,pet dena i imav 7 folikuli. Sega sakam da pijam po edna na den,za da ne napravam hiperstimulacija!?... Izvinete na dolgiot post! Postov bese za ,,poddrska za site koi sakaat da zabremenat,, no po greska sum go pisala ovde,a od mob.sum i nemam moznost da go premestam postov. Se izvinuvam!
Ninicka daj si prostor ako cuvstvuvas potreba od toa,znam opteretuvanje e trcanje po doktori pa sto kako treba da odis i pravis,a za na privatno moze slobodno da te dzirne ginekolog,no ako tvojata maticna e na boleduvanje neli sekoj maticen si ima svoja zamena?Koga folikulite ke dobijat golemina od 17-18 mm,ne naredniot,posle naredniot den se prima pregnil inekcijata i vo period od 24-36 h treba da nastane ovulacijata,a vie da si se sakate . Sega ti se razdrmeni i prosireni kanalite, junacite poslobodno ke moze da plivaat,pa daj boze voopsto da ne odis na histeroskopija
Odnapred se izvinuvam za komentarot nadvor od temata, ama .. SREKEN 8MI MART FEMINKI Do naredniot, site so bebusi vo race da bideme
Nate, da ti kazam deka denes zavrsiv rabota, me bocnaa sabajlevo vo labaratorija za hormonite. Kako sto mi kaza ti imase dezuren laborant Ti blagodaram premnogu..... I sekako cestit praznik i na tebe i na site feminki na forumov. Pozdrav , pa se citame
Pozdrav i do tebe i so sreka mila, daj boze se da ti odi so lesno i brzo da stignes do celta. Namesto da broime denovi do punkcija i transfer..da pocneme da broime denovi do poragaj
Zosto da bide ednostavno koga se moze da bide zapletkano....ufffff pocna s'klet da me faka.Da Ve potsetam neli pravevme inseminnacija na krajot od januari i mm izvadi mnogu slab spermogram,Trajkovski vednas ni napomena deka sme kanditati za in vitro no morase da se napravi uste eden spermogram posle eden mesec,i ete denes rezultatot bese neocekuvano dobar so dijagnnoza oligoastenospermija,MM imase 32 milioni,a sega ima 64,so takov spermogram nema da mi odobrat vaucer.Dragi feminki dali ima nekoja od Vas takvo iskustvo so tolku promenliv spermogram za tolku kratko vreme?Da napomenam sega ovie dva meseci mm ne e piel nikakvi vitamini.
Mozebi tn ne piek nikakvi vitamini,no sigurno ne piel alkohol i ne pusel cigari(pretpostavuvam). Kaj nas prviot spermogram bese samo 5 milioni,a posle tri nedeli 20 milioni. A zosto oligospermija so 35milioni!?...oligospermija e pod 20mil. Malku me zacudi...
Rezultatite od site hormoni mi se vo granici na normala , a napraviv i detalna krvna slika bidejki ionaka bev gladna i zedna , a i sekako ke mi treba i toa bese se vo red Pozdrav......
Da Ninicka ne pie i ne pusi,volumenot mu e 16 ml,taka da pod dvaeset mu,jas zboram za vkupen broj 16 milioni vo ejakulat pomnozeno so 4 ml vo volumen i se dobiva vkupno 64 milioni
Jas ne znaev za vakva matematika Kaj nas volumenot e 2ml. ,broj na spermatizoidi vo 1ml.e 20milioni. Znaci kolku e kaj nas?!...
Mado, glesaj ja podviznosta i morfologijata. Tie junaci se bitni za megdan, ne vkupnata brojka. Kolku % se progreaivno podvizni? Posle obrabotka, ovie ostanuvaat, ne vkupniot broj.
zdravo nova sum na forumov ali gledam deka ima vakvi ili slicni temi Znaci maz mi ina spermogram so vakvi vrednosti ( na mesto oidvizni 3, nepodvizni 97, stepen na podviznost <1, aglutinacija nema, koncentracija <1, broj vo ejakulat <3, neoboeni zivi 20, oboeni 80). Znam deka e los ali kolku
Ostanaa uste dva dena do pregledot kolku se narasnati folikulite. No veke preosetliva stanav, denes inekciite mi bea mnogu bolni. Prethodno voopsto nemase bolka, samo blago peckanje. Mozno li e da e od hormonite ?
Ajde de izdrzi Poleka , poleka stignuvas do celta. Normalno e taka da se cuvstvuvas, smaceno ti e veke od bockanje, znam , veruvam...No, nitu edna zena na svetov ne stanala majka bez da pocuvstvuva bilo kakva bolka Zatoa te molam , bidi hrabra i cuvaj se. So tebe sme
Za izdrzuvanje ke se izdrzi, nema drugo..samo sakav da znam dali e eventualno od hormonskata terapija ili pak jas sum pod napon. Blagodaram na podrskata only4you, ke stiskam zabi, mnogu bese malku ostana
Ne se sekiraj , ne e od hormonskata terapija, pod stres si , vozbudena si, znam deka i razmisluvas sto li ke bide , kako ke bide, uplasena si.....No se ke bide vo red , ke vidis i sama..... izdrzi. Gledaj usmeri gi mislite na nesto drugo, pravi nesto, zanimavaj se so nesto sto ti e interesno. Znam deka e lesno ova da se kaze, a sepak tesko e znam sevo ova da se dozivee. No ke bide , sigurna sum. Ti ja pustam celata srekja na ovoj svet