1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

78 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    5.242
    Со лесно мила, а кажи ми што се подразбира под краток протокол (каква/колку терапија примаше и каде).

2. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    5.242
    Ми се допаѓаат овие успешни приказни, особено на природен циклус, без стресови на организмот. Кај кој доктор мила беше и како си задоволна?

На Lina 25, stevemila, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  3. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Site denovi isto lezev poveke ama i pocesto stanuvav,gledav od terasa zosto ziveam na 5sprat bez lift i prvpat izlegov za testot preku krv.Sega e ista pesna samo sto izleguvam na cetiri dena radi progesteron depo odam da me bocnat vo bolnica mala prosetka i pak vo krevet.Od domasni obvrski peglam i gotvam drugo mazot mi.Mora da ni pomagaat zar malku ni e stresot i bolkite sto gi pominuvame.

На pile30, podravka, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    Опуштете се, тоа е единственото што може да го направите за успешно инвитро. Ништо ама баш ништо друго не влијае на успехот.
    Сум пишала наназад сто пати, ако треба да биде-ќе биде, ако се склопат коцките, среќата ќе биде.
    Јас имам едно успешно инвитро кај Лазаревски со близнаци, сеа се 2,5г.
    Три дена лежев ко саката, сфатив дека тоа поише ме замара и ми прави терет и после почнав да излегувам, да шетам....живеам на 5 без лифт, па секој ден нагоре надоле по скалите, дома скали плус...се бањав секој ден по два пати, единствено на што припазив е исхраната, повеќе протеинска да биде.
    Совет од Лазаревски беше протеинска исхрана и да не се качувам симнувам по скали ама ете се качував и симнував после трети ден па имав успех. Бањање никој никогаш не ми спомнал дека не смеам и мислам дека се претерува со ова. Нема логика дека бањањето некако би наштетило на успешноста.
    Бев сигурна дека ќе биде успешно, не ни размислував дека може да не биде. Симптоми немав никакви ама баш никакви, и 9 месеци после тоа немав, освен стомак.
    Искрено, мислам дека со секое не смеам ова, не смеам она му праите дополнителен стрес на организмот, што ги намалува шансите за успех.
    Смеете се, освен секс, дигање тешко, тегнење, работење тешка физичка работа...
    Опуштено уживајте во процесот и успехот е неминовен!

На MADO, pile30, PrettyG и 22 други им се допаѓа ова.
  5. bebusbebus6

bebusbebus6 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    83
    Кај др.Петановски во Ремедика

На @nn@ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Kaj doktor Mitko Ivanovski prezadovolna od nego.

На Mihaela123456, stevemila, brm_brm и 2 други им се допаѓа ова.
  7. bebusbebus6

bebusbebus6 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    83
    Со терапија почнав два дена после добивање, се боцкав 8 дена со Пурегон, во меѓувреме примав Достинекс, фолан и омегазон, кога бев на 6ден ми вклучи Cetrotide три дена по 0.25, и последниот ден за стоп инкција ми даде суперфакт 1мл. На пункција извадени 16 ј.к од кој 11 се развиваа одлично.
    Вратени ми беа две а од останатите несакав да замрзнам бидејќи верував дека се ќе биде како што треба.
    Ви посакувам на сите успешна приказна како мојата, позз

На Ѕвездички, stevemila, lalapo и 5 други им се допаѓа ова.
  8. bebusbebus6

bebusbebus6 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    83
    Кај др.Петановски од Ремедика

На @nn@ му/ѝ се допаѓа ова.
  9. bebusbebus6

bebusbebus6 Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    83
    Пролутекс по 1 дневно, кринон гел по 2 дневно (тие 15 апликатори се околу 2500 и тие ми стигнуваат само за 1 недела), аспирин, фолна, меѓутоа докторот рече оваа терапија ќе ја примам до 3 месец а тоа месечно е и по 500Е а за три месеци веќе е убав износ, побарав наместо пролутекс со прогестерон депо но не се согласи докторот,
    Инаку после Е.Т примав Декортин, Пролутекс, Достинекс, Кринон гел, Естрофем, Фолна, Аспирин и Омегазон

На stevemila, lalapo и Capricorn Taurus им се допаѓа ова.
  10. Capricorn Taurus

Capricorn Taurus Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јуни 2016
    Пораки:
    1.662
    Допаѓања:
    22.988
    И јас сум кај Петановски со идентична терапија бев првиот пат, вториот пат бидејќи правев со замрзнати немаше стимулација но другото е повторно исто. Пролутекс и по два кринона само тое е 1000 денари дневно значи месечно 30 000 денари, но ништо не е важно кога е успешно нели :)

Последна измена: 22 декември 2016
    На pile30, PrettyG, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    Proteinskata ishrana vlijae na toa za uspesno ING ili deka primame dosta lekarstva za pojak imunitet,so proteinskata izhrana se pocnuva od ET do beta test ili prvite denovi samo,seto ova go praduvam posto nikoj ne mi kazal ni doktorot spomna ni sestrsta

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Toa e sto da pravime za ubavo gi davame

13. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Jas stanuvav za jadenje i lezev na site strani posle 5 den mi rekoa deka mozam da setkam samo da ne brisam prozori da smukam i da krevam teski raboti ako e za da bide ke bide edna prijatelka ima dve za zal ne uspesni ne ni mrdase od krevet zatoa na site gospot da ni pomogne i ne treba da se misli na neubavi raboti treba pozitivno. I mnogu sakam bliznacinja i so soprugot si pravime muabet za toa kako ke ni bide interesno so bliznacina. Pa sega ke vidime samo eden gospod.A se zamoluvat drugite da ne se diskutira koj lek e podobar ili ne da ne sirat dezinformaci koj e podobar site imame razlicni problemi i organizmi i sekoj doktor znae koga ni dava terapija koja e najsodvetna fala vi i ocekuvam site vo novata so dve crticki

На @malena@, stevemila и @nn@ им се допаѓа ова.
  14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    По колку дози и колку мг дневно зимате Фолна и Омегазон и за што точно го зимате?
    Читам дека пред ин витро убаво било да се пијат па да почнам на своја рака нешто превентивно што не би штетело

15. Miami1

Miami1 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    435
    Допаѓања:
    922
    да јас се боцкав ама по цела ампула прво на 4 дена па после на 5 па на 7.искрено прв пат слушам за половина доза.не знам дали може отворена ампула да се чува да прашаш сестрата што ќе те боцка (можеби може другата половина да се стави во друг шприц и да се затвори со игла со капаче).мора стручно лице да те боцка бидејќи се во бут.мене ич не ме болеа.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Mene mi kazaa vo sistina deka drugata polovina nemoze da se cuva moraat da ja frlat.. prv pat se bockav vo nedelata vecer i sestrata mi kaza deka mora drugata polovina da ja frli ne bilo sterilno da se cuva

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.138
    Допаѓања:
    40.503
    Протеинската исхрана е добра воопшто за организмот. Првото ин витро, дури после трансфер ми кажаа да применувам повеќе протеинска исхрана. Овојпат уште пред да почнам со процедура, кога бев на консултација ми препорачаа да ја променам исхраната, што значи веќе два месеци внимавам повеќе на исхраната.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Belabelinakinder

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    Jas bev na dieta koga pocnav so terapijata ama ne mrdnav ni kg a zamislete da ne bev kolku ke se popraev zosto i pred toa ja drzev i oslabev 8kg i go prasav dali sme da se drzi rece deka moze

19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    @kukla21 Kukle pomina li transferot??

20. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на: