neka bide i do 3 ama se da bide besplatno ne da si doplakame dosega imame plateno okolu 1000€ so se patni trosoci i toa ne e se bez platno
Me interesira dali imavte posle transfer bolki vo stomakot 6den mi e od transfer i cuden mi e nekako please help
А што терапија примаше за стимулација, тоа е многу битно И дали ти проверуваа есроген и прогестерон преку крв, бидејќи мене ниту едното ниту другото не ми го проверија кога имав трансфер со замрзнати, не ни знам дали треба... Всушности ни за време на ИВФ со долг протокол не ми провериле прогестерон, тоа никогаш не ми е проверено, освен кога јас на моја иницијатива си бев во авицена да ми проверат, во некој од циклусите после мисед аб.
Da ama jas sum so skrateno grlo ,za mene i eden obicen pregled e neizdrzlivo bolen.Bris zimanje bez krvarenje ne pominuva.Nema sansi bez anestezija.Sepak ke pomine i toa
Среќно кукла! Ти посакувам лесно и брзо да ти поминат овие две недели и да не израдуваш со висока бета
http://www.bubblesandbumps.com/what-happens-after-embryo-transfer-day-3-day-5-transfer-calendar/ se zacitav ako I mene denes mi e 5ti den od trasfwr i nekako cudni bolki vo jajnici osekam od leva strana i nekoe bockanje... neznam dali e normalno neka kazat poiskusnite..
Што сме минале, па ова. Верувам се ќе биде во најдобар ред. да можам мевов да го сликам, 5ти месец трудна не ми бега Нормално е мешето да е оптегнато малку и да осеќаме по малку штрецање. Само не се оптоварувајте со знаци, симптоми, рано е за се.
Многу интересен линк, баш пред некој ден налетав на него, многу убаво објаснето. Само џабе зошто не знаеме дали веќе се имплантирани или не. Јас сум 8 ден после трансфер и уште не се осмелувам да размислувам и да толкувам симптоми. Само уживам колку можам и чекам да помине времето до тест. Па со господ напред ако требало да биде бетата ќе покаже... Пробајте да се релаксирате максимално и да размислувате за убави работи...
Nisto betata mi e pomala od 1,mnogu mi e tesko cel den se iznsplskav I sakav so vas da ja spotelam mojata bolka posto vie ke me razberete
Nemoj da se razocaruvas silni sme nie vo novata godina so novi sili do uspeh te guskam....i jas go imav istoto razocaruvanje pred edna nedela
So lesnickooo i brzo da mi ti pominat ovie 14 dena i navivam za visokaaaa betaaa Gospod da e so vas i da se raduvame site tuka zaedno.Gali go meshko zborii im slusajte si muzika i ti posakuvam beskrajna srekjickaaa
http://prizma.birn.eu.com/мк/стории/државното-ин-витро-не-е-ниту-бесплатно-ниту-брзо Еве еден занимлив пост каде што е убаво објаснато. Ама тешко нас што уште не лажат дека имаме бесплатни ваучери. Ама како и да е со некое евро не поткрепуваа.
Te razbiram potpolno i site sto sme tuka nema zbor za uteha no mora da se isplacime i so novi sili da trgneme povtorno do celta tezok e ovoj trnliv pat no ke bideme eden den i nie majki samoverba vo Boga i ubava misla...Te gushkam i ke bide sledniot pat
Многу ми е жал. Исплачи се и спреми се за убавите празници што следат, а потоа со нови сили повторно че тргнеш во борба и наредниот пат ќе биде успешно. Туку да не ти беше рано за тест? денес 10ти ден ти е колку што се сеќавам по трансфер.
Da 10den bez denot na transfer,mu se javiv I na doktorot I on mi rece deka cim e pomalo od 1se jasno I da ja prekinam tarapijata. Vi blagodaram na site za utesnite zborovi I sto ste tuka koga mi e najtesko
Мислам дека малку се претерува во статијава. А да не даваше државата ништо? Во други замји нема субвенции а целите процедури се многу поскапи. Секое испитување има своја улога во процесот и сметам дека треба да се направи. Незнам само како е по другите градови, колку што гледам се соочувват дел од феминките со проблем дека локално нема каде да се направат одредени испитувања на државно. и за тоа стварно треба да се направи дисперзија низ државата. Се согласувам и со забелешката за инсеминациите, неможе да се бараат по секоја цена, затоа и се прават испитувањата. евентуално дискутабилно е терапијата отпосле, ама и таа варира од пациент до пациент. Во секој случај и тие 80000 што ги одвојува државата за нас им благодарам.