Ano, potpolno se slozuvam so tebe. Vo vrska so inseminacii,ne sekogas baraat cetiri. Znam devojki koi so mislenje od lekar imaat dobieno vaucer bez inseminacii. I jas sum blagodarna i za ovaa pomos od drzavata.
Malce ja preterale so tekstov eve jas 2 vauceri zemav bez inseminacija, upati mi davaat kolku baram i recepti za estrofem isto taka. Sekako ima prostor za podobruvanje prvenstveno treba da napravam nekoja regulacija na cenite na suplementite (vitamini i sl) zaso tie se realno mn skapi
Mnogu mi e zal . Znam kako se custvuvas,imam pominato nekolku pati. Odmori se za praznicite I vo nova godina so novi sili vo novi pobedi-ke uspees.
I jas mislam deka sepak treba da sme blagodarni eve konkretno jas plativ samo 5000 den plus i toa zatoa ste dokupiv injekcii sepak 5000den so 1500 2000 evra e golema potrepa
Devojki,denes mi e hcg beta test.Utrovo napraviv test I izleze negativen.Dali mislite deka seuste treba da napravam beta hcg?
Da napravi zatoa sto citav deka kaj mnogu daval pogresni rezultati testot so sreka se nadevam na ubavi vesti
Зошто толку рано си направила тест???? Нели се проверува на14ден,баш докторите препорачуваат порано НЕ. Кај некоја покажува висока бета уште на 9 ден кај некоја баш на 14,смирено и повторно провери бета за 4 дена. Извини кај кој доктор си.
Дел од текстот е преувеличен, ама дел и не е. Кринонот, клексани, фраксапарини не се ефтини. Клексаните најчесто ни ги даваат при крај на постапката, а никој не знае дека може да рефундира со мислење од државен трансфузиолог. Никаква прогестеронска терапија не е на позитивна листа, а на сите ни треба. Контрацептивите исто. Стимулација за ИУИ исто - се купуваш на приватно.
Licno jas sum im blagodarna na fondot sto ni ovozmozija besplatno da pravime invitro,bidejki ne moze sekoj da si dozvoli da odi na privatno. Bidejki sum od Ohrid prvo patot ne kosta 7000-8000 den.zavisno kolku pati treba da dojdam Skopje za kontrola. Za da gi soberam dokumentite za preku fond, me kostaat okolu 5000 den. 4D pravam na privatno I cini 1500 den zasto na drzavno ili ne im raboti aparatot ili ne znaat da ti napravat 4D, spermogramot cini od 1000-1500 den zasto na drzavno go gledaat so golo oko, pap test 150 den, hormonski ispituvanja 250 den, hiv, hepatit bi c za dvajcata cini 1100 den. Potoa od terapijata sto ja primam za vreme na ivf sekogas dokupuvam po 10 fostimoni I me kostaat 14 000 den, pa prolutex, utrogestan..... I jas sum za, barem do 5 obidi da se za prvo dete, I uste nekoj lek, sto go primame po transver, da ni bide besplaten. Izvinete na dolgiot post I ubav den.
Мислам да го повториш., бидејќи еднаш чекајќи кај др за преглед дојде една пациентка исто со негативен тест и др и рече да продолжи со терапијата и за два дена да го повтори.
Se soglasuvam i mene mi rekoa nikako testiranje pred 14 den.. e sega nekogas pokazuva ama neli ne sme site isti pocekaj do 14ti i napravi pak moze kaj tebe implantacijata nastapila pokasno ti posakuvam sreka i dve crtki!
Sakam da ve prasam osven proteinska dieta sto ni e preporacana od doktor drugo sto smeeme/nesmeeme posle transfer? Znam deka ne treba da se optovaruvame mnogu ama procitav kofeinot deka voopsto ne bil dobar i ovie 2 nedeli ne treba da konzumirame. Eve 6den od transfer a ke puknam za edno kafence
Pa i jas mislam deka ne treba da se konsumira kafe ama mozes od tie bezkofeinskite jas ne pijam voopsto kafe taka da nemam problem okolu toa ama moze pola fildzan nema.da bide problem
Женички убави, кажете ми по колку дневно треба да се јадат смокви ? И дали треба да се засечат смоквите пред да се стават у тегла со масло или цели се тураат незасечени?
Utrovo na pr. vareni jajca, brokula I karfiol, kozjo sirence I kiselo mleko. Posle ke jadam domasna pileska supa so stek seckan. Spanakj so malku oriz, I kiselo mleko. Za vecera so ostanalo od dorucekot Izmegju nekoe smudi so seminja, suvo I svezo ovoshje I brazilski orevcinja. Vcera jadev mandza, grasok so telesko meso. Mozes I salata od spanakj so jajca vareni, malku ocetce I maslo, I toa e super. Uhhhh I ke puknam od seto ova jaadenje, ama mm me tiska kako za trojca da treba da jadam