Tesko kaj Ivanovski sum.dodeka ja dobijam sestrata dodeka go dobijam nego ke dojde nova god vreme test da pravam
Сите велат дека симптомите за бременост и добивање се исти. Дур не направиш тест ништо не е изгубено. Јас претходниот пат имав секакви симптоми, од болни гради, грчење, црева и ништо. Овој пат градите ме болеа само пред овулацијата. Ние истите сме, па секогаш различно ги манифестираме симптомите, а па што да се каже во споредба со друг. Олабави се.
Јас секогаш кога не сум искористила упат, дури и оние со мој термин сум ги враќала кај докторот, за да ги откажат. Или по телефон, или одев до кај него. И кажував на сетрата и толку. После тие што прават не знам, дали откажуваат или не. За хормони не стига порака како за мој термон дека е откажан упатот, затоа не знам што прават. Или да побараш да те испратат во друга лабараторија, ако може, и ако таму има реагенси.
Mene gradite mislam.ke mi puknat tvrdi mi se mn poduvani cat pat bolka vo jajnici i toa e se neznam kakov ke bide rezultatot ama ako mislam poveke ke se nerviram vaka porelaksirano do testot
Незнам од каде сега вакви информации за упативе. За оние што се со мој термин, нормално ако нешто излезе да не го користам го откажувам сама на мој термин, а за другите ако го искористам ок, ако не го искористам никому ништо. Во последниве 3 месеци имам земено сигурно 7-8 упати (2 сигурно неискористени) што за обична крвна слика, што за хормони и во ниеден момент матичниот не ми направил проблем ниту ми напоменал дека има некаков проблем. Само не е фер што ве шетаат. Мојот матичен секогаш знае каде има каде нема реагенси и ме насочува соодветно. Барем тоа може да се потрудат да го направат, наместо да ве шетаат по амбуланти и клиники.
Dobro kolku vreme vazat receptite mm denes go prativ da mi zeme bromergon a receptata mu rekle oti ne vazi a vo cetvrtokot dr ja napisa
Дали некоја што правела ин витро во Ремедика може да ми каже како им оди процедурата. Вчера добив, докторот ми рече дојди на 3-4 јануари да напишам терапија. Сега упат треба да носам или не? Ај ке прашам утре тоа кога ќе се јавам да закажам преглед, ама не ми е јасно од кога ќе почнам со терапијата
Terapijata zavisi od samata licnost jas pravev kaj dr Dimitrov i pocnav so suprefact od 22 den a koga mi dojde od 3 ti den i puregon okolu mesec i pol ke trae celata procedura do ET
Па и мене ми рече прво дојди на 22 ден, ама највероватно нема да виде тука, па ми рече да одам на 3 или 4 јануари.
Fala vi malku mi olesni ubavo e vaka da se znae od tie sto pominale ednas niz ovoj tezok pat ama ubav
Ако се сите рецепти како за антибиотиците, тогаш три дена. Незнам дали има разлика за различни терапии.
Kako izdrzuvate da ste smireni i bez nervozi ovie 2 nedeli? Jas na primer prvite 5 dena bev super cool ama eve denes me izvadija od koza.. tolku mnogu se voznemiriv sto cuvstuvam nemir vo stomak i mala bolka vo jajnici.. se nadevam deka ne napraviv belja...