Kukle mila ke bides dobro.Stom si veke vo bolnica ne plasi se.Se sekavas mimidjon,na 5,6den od transfer i se desi ova.Odma i zemale krv i izleze pozitiven test.Nekolku pati i vadea voda od stomak.I si rodi dve bliznacinja.Za drugite so pisaa pogore,hiperstimulacija ne mora da znaci i pozitiven test.Znam zasto Imav dva pati a testot bese negativen.No na kukleto hiperstimulacijava e znak na bebusi.Sigurna sum
Веќе 4та година како се обидувам за бебе, но до сега секогаш сум вадела хормони само на 6 месеци со упат од матичен, остантото на приватно. Ај што да му кажам следен пат,? дека знам дека нема ограничувања? А бе и докториве се .... @kukla21 да помине брзо ова, и да се радуваш наскоро,
Баш пред некој ден се дискутираше на оваа тема. Јас почнав со пролутекс и после една недела докторот ми ги замени со прогестерон депо. Ги примам на 4 дена, а една ампула чини 90 денари. Објасни ја ситуацијата и замоли ако може да ти ја заменат терапијата.
@Ѕвездички Па можеш да му кажеш дека не е во право и да ти даде што ти треба или смени го што е толку страшно
Не дека е страшно да се смени матичен, ама ми е смачено веќе од разноразни изговори на докторот во врска со упат и рецепти, смачено ми е да се расправам, све ми е преку. Дали само јас го имам овој проблем со упативе? Ако е така, стварно треба да го сменам, ама претходно ќе му кажам дека не е во право.
На пријателка и рекоа урда несолена и протеинска исхрана...исто лежеше во државна некои 10-12 дена, ама мислам дека не и вадеа вода од абдомен. Жената се изобличи од што се поду ама на крај успешно се заврши се. Ивф правеше во систина ама од финансиски причини лежеше во државна
Denes mi e 7mi den od tamsfer do vcera me bolea gradite mn mi bea tvrdi no denes nisto gi osekam meki splasnati dali mozebi e znak deka tolku nisto od moite nadezi
ох на сета мака уште пари да даваш ко за хотел со 5* ...инаку како си сега имаш болки ли, што ти рекоа?
Спојлер: :) Само да ти дадам поддршка , многу убаво знам рацете кога се решето ... Ќе бидеш добро , јас многу се плашев од таа хиперстимулација и затоа извадија само 6 јк. Ќе оздравиш и како шлаг на торта ќе ти дојде тестот од висока бета
ах бе @kukla21 ти држам среќа ова да биде последната мака, и едно 9 месеци да си се одмориш Многу често сакам да сум си глупа, и ништо да не знам Држиш се под конец, се е под контрола, и опааа некој нов удар. Кога вчера случано по пат го сретнав матичниот, баш кога го мислев, си велам, ејјј да имав на пола среќа со ова оплодувањето едно 3 деца ќе имав веке @Ѕвездички, не знам што да кажам. Не знам дали мојот матичен е само многу добар па завршува работа vs. твојтот е коректен и не прави фишици.
што се не трпиме но ајде ќе бидиме сите најубаво наградени сигурна сум!!! со лесно на сите во новата 2017-год
I mene lani koga pravev ivf mi splasnaa gradite na 5-6den, pa imav pozitiven test. Sega voopsto I ne mi se ni stvrdnati. Pred ovulacijata me bolea malku samo. Denes mi e 4 den I mislam deka rano mi e za sekakvi filmovi, dobri ili losi.