Zal mi e za loshoto iskustvo..no ne samo taa klinika..I site ostanati se shturi so dokumenti i dokazi za neuspesno in vitro.otpusno pismo?!!
Veruvajte, vi kazuvam od licno iskustvo, pravevme in vitro na privatno vo sante plus, sega vo noemvri, se bese super, barem taka rekoa se do krajot, mi izvadija 16 jajce kletki, od koi 11 bile dobri, od niv 9 oplodeni ama site bile so los kvalitet, se vadea deka bila mnogu losa spermata, sto nie toa go znaevme na pocetok, ne ni preporacaa ni da zamrznime poradi losiot kvalitet, Tri kletki mi vratija so zborovi za nareden pat deka ke mora maz mi nesto da pie, a znaevme za losiot spermogram, toa e i pricinata zosto morame na IVF. Bea sigurni deka nema da bide rabotata, mozebi so namera da odime po vtorpat, neli se e za pari. Ni dadoa samo eden dokument bez nikakov potpis, nemame nikakov dokaz za kvalitetot na jajce kletkite kako na pr. mikroskopska slika. Procesot go vodese Slavejko Sapunov.
Мила и во систина не даваат детален опис на квалитетот на јк. Само бројка на извадени, оплодени и трансферирани.
Баш заради тоа, јајце клетката не може да биде празна. Само фоликулот може да биде празен. И кога одиш на ехо, ти бројат и гледаат фоликули, а не јајце клети, затоа и се вика фоликулометрија. П.С. Форумов не е да се надмудруваме, туку да споделуваме искуства.
Ova nesto ne mi se dopaga voopsto nema ni potpis na doktor ni terapija po et na mene vo sistina embriologot mi objasni se nemase dokument no jas znaev se za moite embrioni realno kazano
Nazalost taka e a za folikulometrija se odi za da pratat koga ke nastape ovulacijata mila jas za 12 god sigurno mnogu poveke iskustvo imam od tebe zatoa ne mi kazuvaj
Epa toa e toa, plus ne mi napravija nikakva analiza na hormonite vo tekot na celiot proces. Koga bese punkcijata rekoa deka site jajce keltki se dobri, ama ispadnaa samo prazni zborovi. Pomisluvam na se i sesto. Ama dzabe e. Toa sto pominalo ne mozam da go vratam, ama mozam da spodelam edno loso iskustvo za nareden pat. Neli od greskite ucime.
Навистина жално е, вака непрофесионално, е како може без анализа на хормони. Како ти течеше целата постапка? Обично минимум 3 пати се следи естрадиолот, а понекогаш и ЛХ, зависи како ќе процени докторот.
E da vo pravo si treba da ima slikicki od embrionite kako sto mi kazaa odnapred kaj tase koga bevme na ivf imase i slika od embrionot no neznam dali pisese so kakov kvalitet e
За жал не ја сфати пораката на мојот пост. Жалам за твоите 12 години борба, но не значи дека ние останатите немаме свое минато поминато по ивф постапки и не знаеме ништо, а твоите размислувања се најстручни . ОКеј е, најстручни совети даваш.
Значи исто работат како што работеа и тие пред нив.Јас кога беше моја болница правев ивф со спонтан циклус одам на пункција ни монитор за ехо ни ништо без да гледа др као божем вади јк и ми вика извадивне две едната празна др е супер јк ми се јавува др и ми вика на тред ден правиме трансфер бидејки дотогаш немав правено трансфер незнаев како е го прашав зошто не ми се јавува ембриолог ми рече дека сум спечифичен случај и дека сака да го даде максимумот за да ни помогне .Доаѓа денот за трансфер повторно ни ехо ни ништо на сестрата и вели дај ми го сприцон тој шприц беше како за да ми извините но за крави и се прекрсти и вели да даде Господ да се фати цело време се сомневав но се тешев дека не би направил измама но направи будејки немаше ни јк ни ембрион имаше само лага која јас во очај ја прифатив како вистина.Ме оставија долу во операционата сака сама два часа др отишол во соба кај мм и му побарал да плати за трансфер на пункцијата плативм 19 000 за ет треваше уште 22 000 мм му дал и побар документ др му рекол се брза сестрите после ке дадат се што треба и си заминал.Кога ме качија во сова пред да си одиме им побаравме извештај ни рекоја тоа со др кога ке дојдеме испитаме бета и да не се замараме во мене има ембрио да одиме дома и да одмараме.Ко најголема глупача верував тоа требаше да биде мој прв ет си велев не умислувај др е не би направил ништо лошо .Неможевме да идиме ск за тест за бременост па го направивне кај нас беше негативен.После неколку месеци одиме за ск и гледам нема веке моја болница туку санте.Кога го правев ивф во њуборн веке сум 100% сигурна дека беше измаме немаше никакво ивф на природен циклус имаше измама за пари.Но немам никаков доказ немам никаков документ освем сметка што плативме со картичка за пункцијат за трансферот мм платил кеш.