Пак јас со моите маки,едвај станувам едвај седнувам утре сум во ск за е.т. ке видам и докторот што ке каже. Овде матичната вели болките ти се од вода во стомак дека многу ј.к. ти извадиле(23) Кога ми се јави ембриологот ми кажа дека има 5 добри од кои 2 ке ми вратат. Ептен се двоумам што да правам,сакавме да замрзнеме но цената од 700 евра ми е премногу. Некако немам повеке доверба во никој како од толку ј.к. само 5 се добри што е со другите и ако не се со добар квалитет зошто да замрзнуваме кога и онака кога ги размрзнуваат не преживуваат сите. Хаос ми е во главата,и Систина не е тоа што беше премногу гужва не можеш да закажеш се чека премногу и некако цел процес набрзина помина,се ми е сомително!
Ако не се добри ембрионите нема да ти предложат за замрзнување. А ова со бројкава на извадени јк стварно не ми е јасна. Кој доктор те води?!
Што и е на бројката,јас до душа не сум го погледнала извештајот тоа што се секавам после пункцијата како во сон што ми кажуваа дека убава бројка..... Кај Ивановски сум! 22 се извинувам моја грешка 22 oociti.
Jas denes pisuvav so mence toci zatoa da ni dadat poveke obidi za ivf preku fond i da ni pomognat okolu terapijata barem rece vaka cetvrtok se snima emisijata a najdocna petok da se organizirame i da odime kaza
Некако ми се видоа многу јк (23), затоа инаку бројката си е супњр, дај боже да се фати најквалитетното ембрионче. А која терапија ја примаше
mikroginon,suprefact0,5-0,3....fostimon 10 dena po tri... na 8 den koga primav fostimon estradiolot mi bese 1900 pa gi primav uste dva dena da izvadime nad 20 rece doktorot,vo petokot staviv stop inekcijaa i vo nedelata punkcija utre e.t. ako nesto ne se iskomplicira mnogu me boli stomakot.
Ako уште немаш направено кажи ќе ти објаснам. И други проблеми треба да се кажат не само овој за бројот на ваучерите, како на пример терапијата за стерилитет да се стави на позитивна листа
кажи му за болките. ќе те прегледа пред ет. и јас имав болки. човекот е ептен грижлив! Ако има потреба ќе одложи трансфер. без гајле. не сите ј.клетки се оплодиваат, како во природата. Колку повеќе извадени, толку поголеми шански за ембриони. Може и од боцкањето да те боли. Сепак не е малку да си боцната најмалку 23 пати. Имаш ли нагон за повраќање? вртоглавица? подуен стомак?
Zalno e sto postojat takvi raboti i plus uste potragicno sto makata za dete e najbolnata rab a oni na toa pecalat gospod gleda se taka da toj neka im presudi
Не се секирај. Како што кажа и kukla21, на толку јк не да ќе болииии. Мене еднаш ми извадија само една, значи со едно боцкање, и имав благи болки 5 дена и исцедок. А во други наврати ми ваделе повеќе а сум ги немала овие симптоми. Разговарај со докторот за ова.