1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    106.823
    Не ни имаше екран сигурно се спремале овиеда си одат пошто таа клиника вече не постои е ова ние тогаш не го знаевме па им бевме шанса да не истрижат ко овци.Инаку чудно е во операциона сала да нема ехо ме фати неспремна инаку во њуборн кога правев и јас ги гледав на екран како ги ставаат еден по еден двата ембриона ми дадоја тогаш и слики од ембрионите и слика од ехо матката и извештај за се и тогаш најмногупочнав да се сомневам уствари ми се потврди сомнежот веке тогаш бев 100%сигурна дека тоа претходно беше измама .

На lalapo, stevemila и bebaa им се допаѓа ова.
  2. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Mili moi zdravo, najprvo da vi kazam deka sum nov clen na ovoj forum, no isto kako da sum so vas dolg period.ve citam celi 15 dena pocnav od prva strana pa se do posledna.mnogu iminja mnogu pod.inf.mnogu prikazni a vsusnost edna cel.od kade da pocnam i jas neznam mnogu ima da se pisuva mnogu pominati stresovi mnogu solzi i maki, no jas ovoj pat ke se drzam na pozitivnoto. Koga gi iscitav site strani od ovaa tema si rekov kakov i da bide ishodot od mojata bhcg jas ke im pisam na zenite- lavici i zatoa sakam da vi kazam deka posle mnogu neprospieni noki mojot rezultat e pozitiven. No posle tolku stresovi ako me veruvate strav mi e da se izraduvam mnogu mi se izmesani cuvstvata neznam duri ni sto da pravam ni kako da se ponasam. Vcera sakav da vi pisam no nemav sila i eve denes sobrav sila. Moram da sedam doma ne smeam na rabota ke bidam na boleduvanje se nadevam deka se ke bide dobro.ve pozdravuvam site ve guskam site i vi posakuvam se najdobro od srce na site.

На Amorce2, pile30, Valentina888 и 30 други им се допаѓа ова.
  3. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    5.376
    Драги мои феминки, пријателки со исти маки како моите. Редовно ве следам веке три години иаку не коментирам често. Се радувам на вашите успеси и тагувам на негативна бета заедно со вас. Го минувам овој трнлив пат со години и се ми се чини што и да направам стално сум на почетокот и се некако се вртам во круг а излез од никаде. Имам три неуспешни ивф, две преку фонд во Ремедика е еден приватно во Грција. Барам еден совет од вас. Како да стекнам доверба во некој доктор? Се ми се чини дека ме поминуваат само ради реда, и си прават бизнис со мојата мака. Дури понекогаш ми се чини и дека на ембриотрансфер не ни стават ништо. Како да ги тргнам овие црни мисли од себе?

На Norah Jones, Hopeful girl, lalapo и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.761
    Nemoj da mislis taka mora pozitivno eve jas bi ti go preporacala Mitko Ivanovski od Sistina i.mnogu clenki ke se slozat.. najbitno e nadezda da ne se gubi i samo pozitivno da razmisluvas

На Lina 25, Natasa. P, brm_brm и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.600
    Допаѓања:
    106.823
    Добре ни дојде и честитки од срце ти посакувам лесна бременост .Многу е убаво да се прочита позитивен исход сите минуваме низ овој трнлив пат кога некој нема да успее плачеме заедно но и на успех се радуваме заедно.

На Natasa. P, Elena.dim.sk, lalapo и 5 други им се допаѓа ова.
  6. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Честитки за позитивниот тест мила и со лесно понатаму..
    Кое ти е по ред инвитро ова и каде го правеше успешното?

На Melinda85, Natasa. P, stevemila и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Kaj petanovski sum mila, no mnogu mi e strav za ponatamu borbata trae do kraj

На karibian, stevemila и @nn@ им се допаѓа ова.
  8. @nn@

@nn@ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2015
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    1.108
    Една утеха од мене, вака размислувам: :)
    Сите сме под невиден стрес цело време: терапии, пари, јајце клетки, ембриони, бета, исчекувања.. хаос.
    Но, мислам дека кога ќе се види позитивниот тест пак е стрес, ама ублажен некако и полека почнува ослободување..
    Така што не грижи се веќе и уживај. Една е мислата после позитивен - се да тече како што треба :hug:
    Само опуштено....

На Momichka, AnaMarijaAa, Elena.dim.sk и 4 други им се допаѓа ова.
  9. eta

eta Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2009
    Пораки:
    1.973
    Допаѓања:
    5.376
    Уште Систина и Плодност ми останаа за пробување. Од Ремедика сум целосно разочарана. Едниот доктор ме пушта на исеминација без претходно проверени јајцеводи, а мене целосно затнати, другиот разбркан се нешто треба да го подцетуваш, мислам што друго да се каже освен идиоти.

На Hopeful girl и AnaMarijaAa им се допаѓа ова.
  10. Srna 16

Srna 16 Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2016
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    108
    Cedtitki mila,imaj si lesna bremenost.Elena.dim.sk koe invitro ti e? Kako si zadovolna od Petanovski

11. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    I jas za vo Plodnost se somnevam deka mi napravija transfer.Zasto na listot so go davaat posle pisuva transferirani 0.Ednas go slikav i go postirav ovde.

На Hopeful girl и AnaMarijaAa им се допаѓа ова.
  12. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Sega misli pozitivno prviot del fi
    Neznam kaj koj doktor si vo remedika jas sum kaj Dimitrov i sum pre prezadovolna

На AnaMarijaAa и Elena.dim.sk им се допаѓа ова.
  13. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Koe po red? Tesko prasanje pravev mnogu i so svezi embrioni i so zamrznati zatoa veke i ne brojam no sigurno se negde nad 6. ostaj se ne mi se ni broi od maka. Kolku sum zadovolna abe mila se sto e kazano na forumot za bolnicite i dr.e taka licno jas sum taka taka zadovolna, no drug izbor iname li? Petanovski mi e dobar pa sega ke vidime

На kukla21, stevemila и karibian им се допаѓа ова.
  14. Elena.dim.sk

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    Milicki sto veke ste vo poodminata bremenost davajte soveti kako da se potsmirime nie isplasenite.imate simptomi sto jadete sto piete abe milion prasanja imam.

15. karibian

karibian Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.246
    Допаѓања:
    3.423
    Nemoj da se plasis tolku mnogu zasto mislam deka bebinjata se cuvstvuvaat samo smireno i pozitivno i sto pomalku stres eve i jas edvaj izdrzuvam do testot ama toa e moram da cekam

На Elena.dim.sk, lalapo и stevemila им се допаѓа ова.
  16. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.047
    Cestito,imaj lesna bremenost.Koj mesec si?

17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Јас го имам истиот проблем а верувам и дека секоја потајно во нас го мисли истото сакала признае или не, секогаш постои она дали го правам правиот чекор дали сум кај правиот доктор, и јас со истото се соочувам по два неуспеси и ќе те советувам следново ко што на себе си се советувам :) Да знаеш кај прав доктор дали си никогаш не ќе можеш да знаеш прав е оној кој што е добар оратор и со тоа ќе ти даде тебе доверба, а дали ќе успее и ќе зависи од Бог од пишаното и коцките кога ќе сакаат да се склопат само до тоа е. Еве јас не бев задоволна од некои работи и го менувам докторот па како ќе е понатаму ќе видам шанса и на други да дадам сакам ....чим осеќаш некоја недоверба не му мисли иди кај друг зошто мн е битно ти да се осеќаш отпуштено другото на Бог и судбината ќе мора да оставиме, и за крај најбитното еден ден верувај сите мајки ке станеме!!

На Valentina888, eta, AnaMarijaAa и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Stara

Stara Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2016
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    3.802
    Cestitki!. Ne plasi se, ne baraj simptomi, kaj nekoj ima uste vo pocetok, kaj nekoj nikogas nema da ima, a kaj nekoj pokasno se javuvaat.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Dobre dojde... zosto si tolku isplasena, pa ti si veke bremena I treba da bides srekjna... Koga merese beta I kolku visoka e? bese li na eho posle testot??
    Sekako deka borba ke bide do kraj, no deluvas premnogu isplasena. Raduvaj se zeno, posle tolku obidi ti si bremena!!

На AnaMarijaAa, lalapo, karibian и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.312
    me cudis za toa edna moja rodnina nemase 10 godini decina togas ne bese olku sovremeno kaj tase go pravese invitroto na privatno i ostana bremena so bliznaci masko i zensko a ne bese togas spremen kako sega .Edna prijatelkabese vo sistina dva pati ne uspesno i posle vtoroto i otkrile deka edniot jajnik ne i e vo funkcija e kako moze duri otposle da se vidi znaci samo parite i gi zema poso vo germanija zive.Sekoj so srekata kako e pisano taka ke bide jas nikogas ne se nadevav deka ova ke mi se desi ama taka trebalo da bide imam 28 godini pred edna godina imav teska operacija i ako ne pojdev vo plodnos nemase da bidam tuka poso vo ohrid glupacite mi zakaza operacija za slepo crevo a jas imav inferkcija zagnojani jajo vodi seto mi bilo vognoj duri i crevata mi bile zalepeni operacijata traese 4casa.Takov e zivotot nikogas ne znaes sto ke te snajde posle eden mesec se osvestiv sto mi se sluci i mi trebase pola godina da se oporavam psihicki

На AnaMarijaAa, lalapo и stevemila им се допаѓа ова.