Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

47 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Се препотив за тебе. Ти ќе ме чекаш во труднички :) Јас @Dreams11 ќе ја чекам :) Клан ќе правиме :)

На pile30, Bebulleee, Valentina888 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Lost angel

Lost angel Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    12.907
    Vaka zboruvav so meckicka taa mi rece i rekle da sozdademe grupa ne fb jas ke ja sozdadam ke bide zatvorena samo nie ke mozhe da ja sledime,Aj sega da ja imenuvame i pratete mi frend da ve primam .samo kazhete mi ime...si mislev' Teshkiot pat","Milo bebence"

На stevemila и Milobebence им се допаѓа ова.
  3. Elena.dim.sk

Elena.dim.sk Активен член

Се зачлени на:
    26 декември 2016
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    106
    da se nadevame deka e taka, ama i doktorite preteruvaat se nesto pa da ne isplasat.pozdrav mila

На stevemila и Софија 88 им се допаѓа ова.
  4. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.503
    Дај боже, се разбира дека ќе бидеме клан. Sе надевам ќе повлечам нога и ќе ве чекам таму... :)

На stevemila, @malena@ и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ona "ignoriraj" opcija isto li e kako da blokiras, ili ima druga?

6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    кути само да не плашат ко малку да имаме маки и стравови али ко Бог никој не е еве неколку сме со мали матки што значи не е редок проблем па сите родиле здрави дечиња те гушкам сонце :*

На stevemila и Elena.dim.sk им се допаѓа ова.
  7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.503
    Според мене најдобро е да ја крстиме Подобри услови за државно ИВФ и да биде како page кој ќе биде јавно достапен. Сепак може ќе се вклучат и други кои не се на форумов. Ове е мое мислење, нека даде некој и друга идеа ако има.

На Lavica26, Valentina888, stevemila и 4 други им се допаѓа ова.
  8. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Тоа е. Пиши и порака на Реин, ќе го среди натрапникот :)

На stevemila и Natasa. P им се допаѓа ова.
  9. Lost angel

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    12.907
    Ako mozhesh formiraj ja ti ok nie ke ti se priklucime,ili nekoja druga clenka oti jas nemam fb na mazh mi e ,neprijatno e toa ke mislat teka go utnal patot..

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Ќе биде така, гарант! :)

11. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Ideata e dobra, no sepak, samo da istaknam, zemete vo predvid deka ne sekoja zena saka javno da zboruva za vakov sentimentalen i privaten problem. Zatoa i mnozinstvoto ovde sme so psevdonimi.. Dokolku grupata ili page-ot bide javen, toa ke bide na uvid na site fb korisnici. Ednas padna muabet ovde za edna takva grupa, koja e od zatvoren tip. Korisna e, ima clenki koi se podrzuvaat i se sovetuvaat odnosno spoeduluvaat iskustva, no poradi osetlivosta na temata, kako sto kazav zatvorena grupa e i nameneta isklucivo za zenicki koi imaat problem so zacnuvanjeto.

На pile30, Len@82, stevemila и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Isto, samo da dodadam, bidete spremni na sekakvi reakcii, provokacii... Cesto pati, koga ke se najdeme pred nekoj neuspeh, koga ke ni dotezi..znaeme da posegneme po alternativni resenija, da barame spas vo crkvi, manastiri, razni gatacki i recepti za koi sme slusnale, spodeluvaat zenicki svoi iskustva, ubeduvanja...seto toa lugeto znaat mnogu loso da go zloupotrebat, javno da se ismeat.. da kopiraat postovi od razgovori i da pravat cirkuzijada od necija bolka. Na primer... se ima sluceno takvo nesto so Ina Mnogufina, veruvam deka site imate citano nejzini statusi.
    Ova ne go pisuvam za da odvratam od ideata, tuka za da gi zememe predvid mnogute okolnosti i da se napravi kako e najdobro.

На pile30, Valentina888, afrodita26 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Lost angel

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    12.907
    Pa i jas sakav zatvorena da e ,mislam site shto se tuka ke znaeme i tamu ke dopishuvame.Istotaka koj pishuva i vo forumot ringeraja neka gi izvesti i niv..

14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014

Razbiram deka si luta ama mislam deka ne si vo pravo. Site dobivame takov izvestaj kako tvojot i treba da bidete spremni deka so losa sperma patot e mnogu dolg i tezok. Kaj nas 3 pati nisto ne uspevaa da oplodat vo Remedika, ednostavno treba da bidete trpelivi deka ke go najdat praviot spermatozoid sto ke napravi kvaliteten embrion sto ke si go iznosis do kra

15. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.503
    ајде тогаш размислете и изјаснете се,а па не е проблем ако треба да се направи.
    Ако е за анонимност тогаш тука сме и може да им укажуваме на луѓето да ги видат нашите проблеми или тука да отвориме посбена група, Проблеми со кој се соочуваме при ИВФ процедура, каде сите ќе ги наведат потешкотиите со кои се соочиле во процесот, пред и по ИВФ. Ќе направиме и анкети ако треба во таа група зарад подобри статистички податоци.
    Само незнам овде како оди со креирањето на групи, ќе подисражам и тоа ако треба. Сигурно и тоа ќе бидат релевантни податоци за маката со која се соочуваме. Само ќе има помала покриеност, затоа што ова е затворен круг на луѓе, ама па и тоа е почеток.

На Valentina888, stevemila, Arnisa и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Lost angel

Се зачлени на:
    7 декември 2016
    Пораки:
    1.496
    Допаѓања:
    12.907
    Novinarite baraat na fb sigurno za polesen pristap.Aj da probame so zatvorena grupa prvin,meckicka mi rece cetvrtok ili petok ke se prikazhuva emisijata ne televizija sigurno za toa go barat...

17. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Јас мислам исто како тебе, да се направи тука посебна група, токлму поради личниот идентитет. Не секој сака јавно и со сите да зборува на темата бебе.
    Сепак тоа е многу лична работа. и друго, ние на форумов понекогаш се закаруваме, не па а page или група од отворен тип, каде што би можел секој да чита и да коментира, а при тоа да ги знае лицата со име и презиме....
    Мислам дека идејата овде да се направи нова група, или страница, (како и да се вика тоа) е сосема доволно за почеток, а понатаму, кој сака јавно да зборува, може и овде со свое име и презиме да се објави.
    Јас би зборувала јавно, само во одредени услови, и секако во консултација со сопругот бидејќи и двајцата сме дел оваа процедура. Битно е да почнеме, а во зависност од протребите, понатаму ќе ја развиваме групата уште повеќе.
    инаку и овој форум е доста читан, и тоа и од страна на доктори и други лица засегнати од оваа проблематика.

На pile30, stevemila, sofi2107 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Ѕвездички

Ѕвездички Популарен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2016
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    2.896
    Новинарите и ова го читаат, ама бараат име и презиме... нека прашаат тука, кој сака ќе им даде свои податоци...

На stevemila, lalapo, @malena@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.567
    @Lost angel идеата на фб затворена група е сосема во ред. Ама што повеќе можеме да кажеме на фб а не можеме овде?!
    Без разлика дали пишувам под Псведоним или под моето лично име и презиме, нема да ми смени, секако сум ограничена со познавањата.
    Јас мислам подобро ќе биде најпрво овде да ја креираме темата, па тие постручните со правни совети да дофрлат некоја идеа.

На stevemila, lalapo и @nn@ им се допаѓа ова.
  20. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.052
    Допаѓања:
    26.313
    Taka moze a na fb nema sansi da si ja kazam makata i onaka se osekam neprijatno pred nekoi luge sto mi ja znat situacijata ne pa site pa da se sitat od makata moja

На pile30, Natasa. P, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.