Sega gi vidov na slika, gi imame kupuvano od sistina. Se secavam deka bea dosta skapi. Skapi li se vo Belgrad? Fala
Ima ima i drugi zenicki sto se so isti makicki kako nas no ne se del od forumot sto isto gi zasega ova i imame podrska od niv
Dali imavte bolki kako vo pms nekolku dena pred da pravite test?? 9 den od transfer, pms simptomi i bolka vo grb...
I jas. A kade treba. Pisete mi mi sto treba da ve podrzam. Jas nemam iskorisreno vaucer, ama planiram da podnesam. Samo ne znam na 40 god vozrast dali kje mi baraat inseminacii, a jas imam zspuseni kanali i dve vanmetiricni bremenosti. Vie sto misite, kje mi baraat vo fond?
Znaci da podnesam bez inseminicaii? A toa sto mazot mi ima 58 god a ima normalen spermogram, kje pravi problem. Fala ti duso na brziot odgovorr
Nema,na mojata prijatelka ne I baraa.Baska, imas zapuseni kanali. Jas bev 41 ,imav samo edn,a mi rekoa deka i bez toa sum mozela.
Toa e samo golem plus (sto spermogramot e dobar) za vasata situacija...podnesuvaj dokunenti i srekno!
Devojki do Ministerstvo, na javni sobiri kaj shto bile novinari pa i ministri mnoguuuu pati e spomnato za ova, milion pisma se dostaveni i shto sve ne e napraveno do sega.Mnogu novinari ja znaat problematikava i del od niv se po ovoj pat i nemoj da mislite deka do sega ne se prevzemeni site opcii.No, nema nikogas rezultat nit odgovor.Se pravat na slepi i na gluvi sekogas.Neka ne ve paftaat so emisii ete ne nie sme grupa koja sme vo taa problematika vo koja ima i novinari, advokati, javni lichnosti, doktori i bukvalno od sekoja bransa i dzabe e toa e toa i so toa treba da se zivee kako sto e.Na nikoj od nas ne ni e lesno, pa nekoj sme i po nad 6 ivf zamislete kolku pari sme dale i u kolku krediti plivame i dolgovi, no toa e toa poinaku ne se moze.Veruvajte nie sme megu retkite zemji na koj im se dadeni 3 ivf na tovar na drzavata.Eve najprost primer e Srbija so po 1no ivf ( imame poznanichki i zatoa znaeme). A terapija hormonska bukvalno segde se plaka i e ista procedura.Nejkam pogreshno da bidam svatena sepak ne e za potcenuvanje i toa shtk ni go dadoa Znajte forumov go citaat i onie koj sedat vo foteljite o koj stigaat pisma i poplaki Veruvajte deka i ton pari se davaat i posle Beta hcg pozitivna do kraj na poragaj ali toa e toa.A shto se odnesuva na izlaganjeto....hmmmm sepak kako sto kazaa gore " se raboti za intima" moze za nas zenite e seedno, no ima i mazi na koj ne im e seedno da gi znaat mashkata gordost e golema kolku i da ni e nesfatlivo.Nieden maz nesaka da go pokazuvaat so prst, da mu se potsmevaat ili pak da mu znaat dali ima ili nema spermatozoidi ili mu izumrele itn. Sepak vo ova ne sme samo nie, so nas se i nashite partneri i nashata familija. Lichno mene ne me zasega jas otvoreno so sekogo razgovaram na ovaa tema i koga nekoj ke se najde pameten za osuda odgovaram : Najbitno e deka muzmi sekogash ke znae deka e negovo dete ili na embriologot mala shala
Izvini ako dosaduvam,samo uste ova. dali sega koga kje dostavam dokumenti za preku fond, da im go dadam i privatnoto neuspesno invitro od noemvri mesec ili da go "sokrijam ". fala ti srce