Cim doktor ti kazal odi odma na invitro da ne se trosish so insiminacija. Iako ima uspeh i so toa i so toa , no pocni si so invitro. So sreka
vi blagodaram na poddrskata megutoa mene malku mi i strav od iglii od beli mantili i duri i od sega se potresuvam od seto toa ama sto se mora se mora ocigledno ke zapocnam so invitro vo petok ke odam da gi ispitam hormonite i uste edno prasanje dali moze doktorot vednas da me stavi vo procedura za invitro uste vednas otkako ke gi vidi hormonite ili ke treba da cekam naredniot mesec falaa pozz i neka ni e so sreka na site
kakvi tableti se pijat dodeka trae procedurata? jas pocnav so jasmin tableti koi sama si kupiv 450den i na 12ti den ke treba da se javam na doktoro i da mi kaze sto ponatamu i so sto ke treba da se bockam
Dali odish privatno so procedura za invitro ? Dokolku da, bi trebalo odma da se pocne zatoa sto veke imash menstruacija . Ne se plasi imaj pozitivna misla deka se e ova za edno ili dve najubavi dusi koj ke bidat tvoja gordost. Ti posakuvam mnogu sreka
mdenkov znaci sega naknadno ke ti kaze doktorot sto treba da se bockas a punkcijata ke ti bide naredniot mesec ako dobro razbrav ili....znaci posle tret den od mensruacija ti dade jasmin tableti i ti kaza na 12 den da otides pak na pregled i duri togas ke rsi sto kako te prasuvam bidejki i jas sum kaj istiot doktor pozzz i srekaa..
Znaci procedura za IFV se zapocnuva 18,19,20 ili 21 den otkako ke dobies I trae vkupno otprilika 20 dena so se I posle se ceka 16 dena da se vidi dali ima bremenost Otvori na stranata na FZOM ke si procitas se.
jas sega vo petok ke odam da gi ispituvam hormonite ama za ovoj ne sum slusnala mora li i sto hormon e toa pozz
AMH ti e eden od povaznite hormoni vo procedurata niz IVF. Znaci so toj hormon ke se utvrdi kolkavi ti se rezervite na jajce kletkite i vo odnos na toa kolkava ke bide vrednosta na AMH-to taka i ke ti bide odredeno po koj protokol ke se odi vo tekot na IVF. Znaci postoi dolg i kratok protokol. Mene licno AMH-to mi bese nisko i odevme po pokratkiot protokol. Za sve najtocno ke ti kaze doktorot i toj za sve ke si odredi sto i kako treba. Ti posakuvam premnogu srekja niz celiov ovoj proces
Mnogu ti blagodaram mila... Kolku sto razbrav, veke si bremena neli ? Ti posakuvam najubava i najlesna bremenost
Jas mila letoto pravev ivf na privatno i ostanav bremena , no vonmatericno, za zal Sega poleka sobiram dokumenti za da pravam povtorno ivf, no na fondot, pa zdravje boze da se obideme povtorno na esen. Ti ja pustam celata srekja na ovoj svet. So novi sili i zaedno odime napred
И јaс ви пoсaкувaм нa сите среќa и штo пoбрзo дa си видите две цртки!!! Тешкo е знaм, aмa ќе успеете сите, имaјте вербa и сaмo пoзитивни мисли!!! Бaцки дo сите и мoрaм дa признaм декa ми пaѓa тешкo и кривo кoгa гледaм вo кoлкaв брoј ве имa и кoлку е aктивнa темaвa....
Za zal toa e realnosta. I jas bas toa go primetiv vecerva Daj boze samo sto poveke ivf-a da se zavrsuvaat so uspeh. Pozdrav i sekoe dobro kaja11