Javi se vo fondot i vidi deka pozitivno ke ti odgovorat.Ama neshto ne sfacam vie shto imate rodeno po edno shtom ne pomagate ne odmagajte ve molam....
Slobodno javi se I procitaj im se, ke te razberat, I ke ti kazat sto ti treba za ponatamu,samo zaboraviv da ti kazam deka se javuvaat na telefon posle 12:30.Zatoa se tie doktori da gi prasas za da ne lutas po bolnicive bez potreba . Pozdrav.
Ako natasa p odmaga jas stvarno ne znam koj pomaga.... i kukla21 da ne ja zaboravam...mada i ostanatite sekogas se ovde da dadat sover. A ti lost angel nekako mi ostavas vpecatok deka si ovde samo da dades di znaenje fa se borime za povekje vauceri..do sega na nikakov post nemas odgovoreno,nikakov sovet nemas dadeno,na nikakvo prasanje nemas odgovoreno... znam sekoja planina so svojata tezina ,samo ne ti e prv pat da "napadnes"clenka za dzabe. Ne se fakaj za natasa p..... poima nemas ona kolkuuuu ovde uma pomognato...soryy ama bas me iziritira lost angel
Posto jajnicite mi bile mnogu osteteni, slabi rezervi imam samo po 2 antralni folikuli i radi vozrasta neli 40 sum
LOST ANGEL I plus od sho tolku ne te interesiraat ama bas ic pronlemite na drugite clenki ne si se ni potrudila da procitas oti ova na natasa p i e prva bremenost. So srekicka neka i e uste ednas na nataska...mrda li bebko mrda li?!
Ma taa LOST ANGEL samo vaucerite ja zanimaat. Nema potreba ona ovde za drugi problemi da doskutira....lele kolku se isprovocirav ...
Mrda, ama samo na exo se gleda, mava so race so noze se tepa so ehoto, custvuva strano telo, se brani.. inaku seuste ne se custvuvaat kloci vo stomakot Ajde, daj boze da ve stasa site do edna, vo novata godina site so polni meskovci i polni race da sme, na vakvi borci kako sto sme nie ovde, im dolikuva edinstveno pobeda
Ostavete go devojceto, ve molam, dolgo sme ovde i dovolno se poznavame. Verojatno nesto pod visok napon e, Izbrza... da ne dodavame tenzija, na site moze samo da ni steti.
Од твој уста во Божји уши .Бебуш златен има време ке ја клоца мама малку хехех леле колку е убаво кога ке прочитам ваква убавина дека си го гледаш бебенцето на екран.Да даде Господ на сите што сме тука да ја дочекаме оваа убавина а после уште една да си ги држиме нашите мили бебенциња во нашата прегратка .
Mili moi site eden den ke bideme majki, ve molam nemojte da se karate megu sebe. Sekoja od nas ne moze sekogas da se vkluci vo razgovorite sto gi pravime na ovoj forum.Nekoi kako jas vrska nemam niti za laparoskopija, histeroskopija, zapuseni kanali... Jas na svoja koza ne dum osetila nisto od ova I ne sum kompetentna da davam bilo kakov sovet za ova,pa ne se vklucuvam vo razgovor.Toa sto go znam go spodeluvam so vas.Nekoi od nas stignale do bebce po polesen pat a nekoi imaat pogolemi poteskotii, ama se mora da se istrpi za da se dojde do celta. A do celta ne se stignuva so nervoza I karanje.Sekoja od nas treba da ja pocituvame, bez razlika dali ima rodeno ili ne, sekoja zelba e individualna I sekoj si znae za sebe kolku deca saka da ima. Ova vi go pisuvam so najdobra misla, bidejki imame povazni raboti od karanjeto I prepukuvanjeto pomegu nas. Mnogu se izvinuvam na dolgiot post, ova sto go pisav ne e nameneto za nikogo, samo imav potreba da si go kazam moeto mislenje. Ajde kazuvajte visoki beti pa da se raduvame site. Vi posakuvam na site ubav den
Site neka ne vardi i neka ne cuva, site neka ne blagoslovi i nas i nasite utrobi, da staneme mamicki, da doneseme nov zivot
Iskreno imam prijatelki koj ete nemaat po plus 3 vauceri, navistina dokolku ete na vas vi dale plus 3 vauceri i na drugi ..... svaka chast ( vo pozitivna smisla). Toa e veke sreka kaj sto uspeva so prvite tri vauceri i Daj boze da uspee isto i za vtoro dete so 3tiot vaucer- toa e sreka i me raduva. No, ke kazam ete zal mi e sto eve jas i mnogu shto gi znam ne ni uspea so 3te vauceri i pravevme plus po najmalce ushte 4 Ivf na privatno.Zal vo smisla na finansii, a za bebe bi pravele ushte 10 ivf ako treba i ne u stranstvo muzi da rabotat....ma sve ke napravime da platime.So sekoja so koja sum razgovarala ( sto e za vtoro dete, e odgovoreno deka vauceri ne davaat) i ova me iznenadi naj iskreno i vo toj sluchaj treba da se smeni neshto.Moj stav e deka netreba cifra na besplatni vauceri....zasto doktori i bolnicive ne mnogu se zamaraat i pak pari lapaat od fondot.....treba da im se plaka na uchinok t.e. fondot da im plaka na uspeshno ivf na sekoja pacientka Eeeeee togash da vidite kako ke se smenat rabotite i dali ke ima potreba od 3to/5to/10to ivf. Kako peperutki doktorite ke letaat okolu pacientite. A shto se odnesuva mila moja na tebe.....sum so stav deka vauceri treba i za 2ro pa i 4to dete.Zasto? Zashto sekoe dete e dragoceno i zelbata za dete ne zastanuva otkako ke se rodi prvoto.Ti posakuvam od srce ovoj 3ti vaucer da ti e posleden i da 2017g si rodish zivo,zdravo bebule.Blagodaram na infoto ke go prenesam na onie koj mozebi ete ne gi informirale ubavo, ili taka na doktorite im odgovaralo
Moj sovet ti e da pustis od dokumenti sto imas i ke ti javat dali nesto plus treba.Jas koga sakav da podnesam so edna neuspesna inseminacija,los spermogragram i dve miomektomii maticnata mi rece mora 4 inseminacii taa si cita i tera po zakonot.Izbrzavme ja poslusavme i napravivme na privatno,vednas po negativniot test gi prativ site dokumenti bez neuspesnoto invitro za 21 den dobiv pismo so pozitiven odgovor nitu ednas tie mi se javija nitu imam nekogo ili da im se javuvam da gi prasuvam.Znaci po dokumentite me sleduvalo ama jas verba vo maticnata bez da se somnevam deka tie si se povrzani so drugite kliniki.Tie 3000 evra od nejzina neinformiranost dur e ziva ima da i gi spomnuvam i drugarka i od Sistina,sto ne se ni potrudi okolu mene.