Lele src izvini... za lost angel bese ova .. molim te izvini uste ednas ,ne znam kako se najde na tvoj post. Ubav den
Друшки, да си се бодриме и помагаме. Целиов процес е мачен, уште и да имаме недоразбирање ли треба. ❤
Potpolno si vo pravo...baska sto na fb ni se gleda nasa slika i slicno a sepak sakam da sum anonimna zatoa sme tuka so izmisleni iminja a baska sto ke bideme ismejuvani od osobi sto ne se na ovoj tezok pat ko ina mnogufina...ne se odreknuvam od inicijativata no mozeme na meil da pratime pisma i toci da gi objavi...sto mora fb grupa...Ne me svakjajte pogresno no moe e ova e moe mislenje treba nov fb da napravam edino taka...a i baska pri vlez vo grupata od kaj da znaeme dali se tie za vo taa grupa ehe kolku ima idioti sto nemaat druga rab.sto cel den na fb sedat i pravat gluposti.Po na Lost komentsrot bev vtora sto iskomrntirav za poveke vsuceri za prvo dete..izvinete na dolgiot post
uzivaj lepoto nishto lichno ne sfativ, znaev deka e sigurno greshka ali morav da prasham da ne sluchajno neshto sum te navredila. Imaj i ti ne samo den tuku i najubavi, najsrekni praznici i 2017g da ti e najsrekna i dogodina da si mama
@Bubce38 јас сум со еден отстранет јајцевод а другиот според хсг снимка ми е непрооден. Го добив ваучерот без ниту една инсеминација. Во извештајот ти пишува дека имаш хронични адхезии и дека си имала екстраутерина. Мој совет ти е ниту хсг, ни хистеро/ лапаро пуштај документи. Ти си третирана два пати со метотраксат а самиот тој го пустоши местото кај што бил плодот, т.е ресичките кои што го помагаат движењето од јајник во Матка. Никоја лапараскопија или хистероскопија не ти го враќа нив, не се обновуваат. Башка то и јајниците ти се високо поставени. Пуштај и не мислисе. Со среќа
Fala mila prvo ova zivo zdravo na prolet da si go rodam, pa zdravje posle ideme pak na IVF pa kolku ke dade Dedo Boze ke sme mu blagodarni Neka dava sega Dedo Boze kaj ovie lepotici na forumov i 2017 site da staneme site mamicki
Jas koga prasuvav dali da pravam hsg od predostroznost da ne preci vo implantacijata ( za vaucer ne mi baraa hsg) dimitrov mi rece ako se tolku osteteni da smetaat na ivf jas uste na 4d ke gi videv nemas potreba od hsg....moze da e takov nekoj slucaj
Lele duso prekrasna. Pa ti si mi objasnila podobro i od doktor. Mislam poednostavno... fala ti od se srce . Gospod da te daruva so se shto sakas vo Novata godina. ... guskam te
Tocno, dokolku ima seriozna izoblicenost na kanalite, postoi ogromen rizik od vonmatericna bremenost. No sepak, pred da se resi covek na operacija, moe mislenje e deka treba da se konsultira barem so uste eden doktor. Bidejki postojat i drugi momenti i okolnosti koi mozat da vlijaat pozitivno ili negativno vo ponatamosniot proces. @Bubce38 , mene na primer mi gi otstranija dvata jajcevodi, i nikogas nema da si prostam zosto go dozvoliv toa. Kamo sreka uste od pocetok da si bev vo Sistina kaj Ivanovski... Toa sto mora, mora da se napravi i ke se napravi, no najprvo neka ve ubedat deka navistina mora.
So e ova rabota mnogu ja napnavte ne treba taka da se vregate sekoj si ima svoja maka.Utre treba da pravam test na 12 den od transfer nekako srav me faka posakajte mi sreka
Nema strav, kakov strav... ajde da vidime, dedo mraz neka ti donese visoka beta Srekno mila, ke cekame ubavi vesti utre od tebe
Го знам патот на екстраутерината, три пати го поминав, затоа и извештајот знам да го прочитам. Биди спокојна, смирена, позитивна и со верба- ќе бидеме мамички, тоа ти го гарантирам!! Желбата ни е енормна!! Те гушкам @Bubce38 П.с мислам и дека во условите за инвитро стои и ако имаш две вонматерични, ти следува ваучер
A mila koj ti kaza na 12 den test da prais?? @Belabelinakinder Kaj koj doktor si? Mene mi rekoa samo na 14 den neznam kako ke izdrzam eve denes 10ti mi e..
Нормално дека треба да се советува со уште еден доктор. Јас само пишав мислење, дека пожелно е за лапараскопија да се средат тубите и нели да нема проблем понатака. Јас никогаш не сум останувала само на едно мислење од доктор.
Идни мамички, еден совет од во врска со докторите, кога одите кај нив бидете малку посамоуверени, не им дозволувајте да ве врткаат со разни муабети, барем вие што сте тука има од каде да прочитате искуства и да се консултирате и кога ќе одите прашувајте го за се што не ви е јасно, не дозволувајте да ве откачува набрзина, јас одев со листа со подготвени прашања за да не заборавам случајно нешто да го прашам, кога отидов вториот пат кај докторот за да му кажам дека за него сум се одлучила му реков „докторе јас ве одбрав вас а не вие мене и треба да ви е чест што сум ве одбрала и имам доверба во вас, ако ништо друго ќе ви го зголемам процентот на успешни инвитра од прва“ потоа на ЕТ почна да инсистира дека треба да замрзнам ЈК но јас му реков докторе го заборавивте муабетот дека ќе успееме од прва и кога стигнаа резултатите докторот само се насмеа и ми вели „убаво ми рече дека нема потреба да замрзнуваме“. Всушност уште кога ќе помислите да правите инвитро верувајте во себе и никогаш не се прашувајте дали ќе успее туку само верувајте дека ќе успее. Имајте убави празници и догодина сите барем со по едно бебувче во раце а здравје потоа нека дава и повеќе
Ti dobro si znaes, ama jas ja utnav. Togas bevme na sam pocetok, otidovme na pregled da vidime sto e problemot, zosto ne mozeme da imame bebe, a drugata den zavrsiv vo operaciona sala. Zamisli..bez nikakvi prethodni ispituvanja... Bevme vo sok, i den denes neznam sto se sluci.