Ве читам во врска со докторите и второто мислење и морам да кажам дека не се сложувам. Според мене, нема потреба од манипулации со докторите, ако е доволно добар ниту ќе ве матка ниту ќе испушта намерно да ви каже некои важни работи. Можеби вака размислувам затоа што моето искуство со д-р Хаџи Лега од Ремедика е крајно пријатно. Едноставно уште од првата средба стекнав максимална доверба во него и до сега, фала богу, довербата си остана на истото ниво како и на почетокот. Секако ова е мое мислење и искуство, пак да повторам. Најважно од се е отворената комуникација и вистински избор на доктор. Многу поважно е да знаете кај кој одите отколку потоа да си стварате сомнежи и да барате второ,трето мислење. Ова ем ќе ве мавне на психа, ем по џеб. И по трет пат, пошто неретко сум погрешно разбрана, ова е мое мислење и искуство. Ве гушкам сите виртуелно и ви посакувам што побргу да си се муабетиме заедно во Труднички муабети.
Ниту сите сме исти, ниту со секој градиме иста врска или хемија. И на 100 врати ќе чукнам дур јас не решам дека докторот ми оговара или не. Недоверба не се стекнува со еден, два прегледа. Туку од посветеноста која се гледа на долг рок.
Никаде не спомнав манипулации со докторите, нормално треба да им веруваме и поради таа доверба треба да им е чест и да сватат дека имаме доверба во нив и затоа сме ги одбрале. Една моја пријателка одеше кај др.Таше и му веруваше целосно се додека на крајот не свати дека и зема 10 000 евра за разни испитувања интервенции и едно инвитро на приватно, второ од фонд за после второто да каже дека проблемот бил едноставен и повторно ќе треба интервенција и секако тогаш беше во право ја направија интервенцијата и веднаш беше успешно инвитрото меѓутоа последиците сеуште ги трпи. Таа толку многу му веруваше што и најблиските кога ја советуваа таа само велеше што ќе каже докторот тоа ќе правам.
Da, nekoi moraat da pominat potezok pat dodeka da go najdat vistinskiot doktor, a nekoi imaat sreka na prva da go doziveat ona "ljubov na prv pogled", doktor komu celosno mu veruvaat. Nie navistina od vtora go najdovme, ama vazno go najdovme
Ajde sega ne misli na toa sto bi bilo kad bib bilo.sekoe loso e za dobro. Jas vo nikoj slucaj nema da pravam ni laparo ni histero.ako ne mi odobrat od fond kje odam pak na privatno. Stoe e toa e. Mora site da staneme majki , nekoj porano nekoj pokasno. Jas na 39 se maziv pa sakam odma da bide... si treba vreme ...hahhahaha da se nasmeam malku na moja smetka
Epa i jas ke napravam taka lele daj boze da nema potreba po dva pati da pravime gospot neka ne izraduva site
Мене ми одобриа ваучер од фондот со оштетени јајоводи, не ми побараа ниту да ги отстранам ни ништо, не ми бараа ни инсеминации бидејќи ако се каналите во прашање нема потреба од инсеминации, докторите ми предложуваа да ги отстранам за поголема успешност но јас не прифатив, направив инвитро и успешно е, затоа не се мисли поднеси документи
@Natasa. P ајде кажи ми како оди процедурата одприлика на трансфер со замрзнати.Испитуваат ли хормони пред трансфер? И да ве прашам другите ви се случило ли после неуспешно ивф одма тој месец на среде месец после менструацијата да крварите по малку?Тринаесетити ден од циклус почна по малку да ми тече крф по неколку капки.
Здраво. Некој да не имаискуство со успешно ин-витро со FSH 18 и со слаби јајници кои се +14 години старост од таа што јас имам години? Пративме крв за испитување во Германија за анти-милеров хормон за да го потврди сето ова што докторот го виде. И уште нешто- дали со овакви катастрофа од резултати одобруваат дирекно ваучер или по процедура ќе ми бараат 4 неуспешни инсеминации??? После 5 години лутање кај непрофесионални фоктори конечно знам на што сум, нопослеовие резултати сум скршена потполно и немам надеж за потомство....
Мислам дека се е возможно после толку многу хормони. Мене слично ми се случи после првата инсеминација за која ме стимулираа со фостимони. После 15тина дена повторно прокрварев и тоа едно две недели по малку. Можеш да одиш да видат на ехоа, ама генерално ќе се среди. Се чисти организмот.