Ne mila, nemase ispituvanje na hormoni. Imam pisuvano i prethodno, no ke povtoram, ako imas moznost, vo konsultacija so doktorot, napravi skrecing pred transfer. Nemozam da tvrdam deka bas do toa bese, no jas so skrecing ostanav, pa veruvam deka i toa, pokraj ostanatoto pridonese za uspeh. Inaku, vo glavno terapijata e vitaminska. Mnogu pozelno e da ima prirodno napreden folikul i po nego da se tempira ovulacijata, na toj nacin ke se obezbedi toa zolto telo koe bilo neophodno za bremenost. Kaj mene taka se sluci poslednovo. Znaci posle skrecing, pocnuvas so terapijata, 2-3 dena pred transfer ti dopolnuvaat so progesteron inekcii i gelcinja, imas transfer i si teras so terapijata do test denot. Ponatamu, zavisno od ishodot, daj boze pozitiven, prodolzuvas so istata terapija do 12ta nedela, i potoa prekinuvas so se.. osven tri-cetiri vrsti na vitamini sto mu trebaat za razvoj na bbebusot. I da... velat isto e, progesteron e i toa i ova... , no kaj mene posledniot pat namesto progesteron depo inekcii, doktorot insistirase 1x1 prolutex da stavam. Tvrdese deka tie se podobri. Mnogu se poskapi.. no verojatno ima zosto.
Утре и јас. Си чекам 14 ден. послушна сум кога ќе ми кажат термин. Хахаах. А плус и паника ме фаќа. Ама утре ќе се знае се...
Kolku i da se losi rezultatite, sekogas moze nesto da se stori i ima sansa, nemoj da se razocaruvas ili uste pomalku da gubis nadez. Denes tolku e napredna medicinata, ima tolku mnogu opcii... ostani smirena i so ladna glava razgledajte gi site. So vistinskiot doktor, ke ima dobitna kombinacija, veruvaj vo toa. Bidejki izgubeno e samo ona od koe se imame otkazano.
Уфф. Па сe трудам дa не барам, ама генерално последнитен три-четири дена градите ме болат по малку ( не како што знаат да ме болат пред да добијам), а од понеделникот наваму имам слаби грчења во матката, но најчесто ништо не осеќам. На неколку пати имав болки како менструални и мислев готово е добив, ама еве уште не сум добила.
Pokazuvaat i onie na mokraka, no najsigurno na krv. Tuka imas brojki, tocno znaes na sto si. Ama daj boze neka izlezat tie dve crticki.. pa posle sekako ke se proveri i Bhcg.
Mila i jas primam prolutex i plus kleksani besto mi spimna dr.deka ponatamu ke migi zameni so dobrostan oa neznam dali e bas toa najpametno.strav mi e da ne zgresi nesto vo terapijata inaku za 10 dena treba povtorno na kontrola.sakav da te prasam so simptomi kako stois jas nenam nekoi simptomi i malku se plasam poradi toa.pozdravce te guskam
јас како што го разбрав др ми рече да сум почнела со циклопрогинова кога ке ми дојде во јануари и после од 21ден со супрефакт за да немало овулација па они вештачки да ми подготвеле и матка и се.Скречинг правев пред последново инвитро и не би правела повторно сега.Ме интересираше за мерење хормони оти имав покачен прогестерон повеке од што треба пред ова инвитро и мислам грешка направивме што продолживме со трансфер поради скречингот да не бил за џабе.
Ako me prasuvas za simptomi posle transfer... nema Edinstveno kaj nekoi, no ne kaj sekoj i ne e pravilo deka treba ili mora da se sluci... se desava da "prokrvarat" malku, no toa ne e cista krv, tuku kafenikav pogust iscedok. Toa se slucuvalo pri implatacijata na embrionceto. Drugite simptomi se potpolno isti kako da treba da ti dojde ciklus, toa e moeto iskustvo, a kolku sto citam i kaj drugite feminki koi go pominale istoto.