Ne duso, konkretno za hormonite, nemase merenje hormoni kaj mene. No toa e verojatno e individualno, zavisi od slucaj do slucaj. A ti imase zamrznati, taka?
@bebaa а како високиот прогестеон делува? Високиот прогестерон обично спречува менатруално крварење, а кај тебе тоа не е случајот.
A be ako mene me prasa nekoj, i neograniceno treba da bide, i ne samo procesot da bide pokrien, tuku i celosno terapiite koi sleduvaat a ne se sostaven del od pozitivnata lista. Bidejki sto ako eve preku fond sme, pa da ne preteram, ama sekoj obid okolu 500 evra plus minus sekako ne kostase za apcinja i inekcii.. i seuste davame. No realno, mali se sansite da se napravat bilo kakvi izmeni za da se podobrat uslovite.
И јас мислам мали се шансите за промени. Мислиш не знаат дека плаќаме прогестњрон депо, пролутекс, кринон. Па и тоа со клексаните глупост. Даваш пари, па рефундираат и тоа не цел износ. Што е проблемот да пише рецепта трансфузиолог?! Некој треба да се богати на наша сметка, тоа е.
Којзнае што се случува со мене Пред трансфер докторот ми вка прогестеронот ти е повисок од што треба и се мислам дали да правиме трансфер или и овие да ги замрзнеме.Ама па скречинг правевме и да не биде за џабе,а не е сто посто сигурно дека нема да успее,матката ти е супер.И јас му реков да правиме .А после што се случува што ми иде пред време незнам нагло да не пага и покрај вагиналните или па клексаните и аспиринот ми беа премногу па тие предизвикаа крварење незнам
И мене не ми е јасно зошто неможе да се зимаат клексаните како и останатите лекови на рецепта што се,туку со рефундација на сметка оди.Само компликации.
Dovolno e ona koga ke vidis deka sekoj prvi mora da se zeme kredit ili obvrznica za da ima pari za penzii i plati. Nema prostor tuka za uste tovar... i onaka budzetot na aparati se odrzuva. Duri za mene i iznenaduvanje bese sto voopsto se napravi takva merka za besplatni tri vauceri.
Dali imase pms simptomi pred testot? Bolki vo jajnici , grb?? 10 den mi e i nekako osekam kako da ke dobivam a znam deka mi e rano...
Da be, i toa da vidis... ti baraat maana i na smetkata, dali datumite se poklopuvale so upatot od transfuziolog, neznam sto... samo pricina za da te odbijat i da ne ti napravat refundacija.
Abe nie da napravime sto mozeme pa sega sto ke bide ke bide barem sme probale da se izborime za nesto plus
Манипулации мислев за она што го рече: одете самоуверени кај докторот и нешто слично (да не се навраќам сега, небитно) Инаку секакви искуства има, баш и затоа реков дека ова е моето искуство, меѓутоа никогаш не можеш да знаеш дали интервенцијата придонела за успешно забременување или не. И јас мислев дека тоа што ме праќаат на ХСГ е бесмислено бидејќи претходно испитував проодност на канали при хистероскопија - па излезе дека месецот кога правев ХСГ забременив. Никогаш нема да дознаам дали било до таа метода или пак повеќе имал удел психолошкиот фактор. Така што, пак препорачувам: разумно одберете доктор на кој му верувате и препуштете се целосно бидејќи така стресот и притисокот ќе ви се намали.
Јас го кажав мојот пример. Јас довербата ја стекнав уште при првиот преглед затоа што конечно најдов доктор кој ќе посвети 45 минути на мене и мојот проблем и ќе го дијагностицира правилно. Тоа е мое мислење и искуство. Секој има право на различно мислење.
стварно ме интересира. Барам по интернетов ама обично вика за низок не е арно. И ако остане висок нема да добиеш. Знам битен е затоа што прави "припрема" на матката за имплантација, ама како високиот делува, не ми е јасно?! Поготово што ги порано прокрваруваш.
Od aspirin i od kleksan imam slusnato deka moze da se prokrvari, no od visok progesteron, prvpat slusam. Duri i nekolku dena pred transfer pocnuvaat da go primaat progesteronot za da bide visok, bil neophoden za bremenost. Ete i od visok estadriol znam se narusuvala receptivnosta, no za od visok progesteron... neznam.