1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

277 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Естеогенот исто ми е јасен. тој мора да престане да расне кога настапува прогестеронот. Не е убаво да е висок кога тоа треба да е прогестеронот.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    И јас барав на интернет и не најдов,ама пред следното инвитро убаво ке разговарам со Трајковски.Од односот негов сум презадоволна,кога имав главпболки му се јавив и после тоа вечерта се јави да праша како сум.Кога прокрварев исто вечерта пиша дали се смирило,утредента ме прати преку крв и кога му кажав негативно стварно се разочара после пак се прејави да не сме се нервирале,па следниот пат ке се консултирал со транафузиологот да разговараат дали иста доза клексани што како да правиме.Дури ни рече за на кафе да му звониме со мм ако одиме за Ск пред следниот трансфер за на раат да сме разговарале се што не интересира.Засега ми личи дека стварно е искрен и сака да помогне.

На Miami1, Momichka, lalapo и 9 други им се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Не бе срцка не се прокеварува од висок прогестерон туку не се имплантира плодот.А после викам дали нагло пага што крварам или клексанот и аспиринот....Докторот се сомнева на клексанот дека бил премногу,затоа рече сака да разговара со трансфузиологот.

На Natasa. P му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Не се сомнецам во тоа :) Чисто ме заинтересира, медицински која е основата. Не ми беше целта да го "кудам" докторот. Извини ако таков впечаток ти оставив.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Daj boze vazno da se utvrdi pricinata, da se pogodi terapijata i bidne rabotava, toa e najbitno. Toa e, ete..nekogas taka treba prvo da imame neuspeh...pa da dojdeme do dobitna kombinacija. Ti ja posakuvam celata sreka, stom si zadovolna od doktorot i posveten ti e, sigurno deka na kraj ke uspeete. :hug:

На lalapo, kukla21 и bebaa им се допаѓа ова.
  6. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Bebaa, a koja bese dozata na kleksan I aspirin?

7. Ano

Ano Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2016
    Пораки:
    9.139
    Допаѓања:
    40.504
    https://medivizor.com/blog/SampleLi...els-affect-success-of-in-vitro-fertilization/
    Еве една статија каде пишува за поврзаноста на нивото на прогестерон пред пункција. Значи изгледа сепакце битно во таа фаза да не е високо. Се сетив дека и мене д-р.Трајковски исто ми спомна за прогестеронот ако е висок да размислиме дали ќе правиме трансфер.

На lalapo, kukla21, @nn@ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    https://www.shadygrovefertility.com...ty/frozen-embryo-transfers-high-progesterone/ Еве најдов нешто.Овде е објаснето дека високото ниво на прогестерон (повеке од дозволеното) ја прави слузницата на матката презреана во друг стадиум од ембрионот и не е компатибилна со него па ембрионот не се имплантира.

На lalapo, kukla21 и Natasa. P им се допаѓа ова.
  9. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ista sudbina ko tvojata prijatelka imav.Pari eden kup za na kraj da mi kaze deka takvite slucaevi ko mene se najteski.I toa preku telefon posle neuspesno 3 in vitro.Mu vikam molam?!Mojot slucaj e najtezok?Vika da,nema so da lecam se e ok a neznam zosto ne biduva.Vika ela ako sakas pak.Vikam idi u trista picke materine.I odam posle nekoe vreme da ja nosam zolva mi imase problem posle poragaj,tipot koga me vide glava u zemja ni zdravo ne mi kaza.Neznam zosto bese posramen.A dur odev kaj nego me lupese so pari na zivo mi peese i po gaz me pleskase.Rasipan eden

10. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Сабајле навечер по 0,4 од ден на трансфер,и преку еден ден аспирин.А само навечер 0,4 клексан од втор ден на менструација предходно кога почнав со стимулации.

11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.775
    Допаѓања:
    4.605
    Не бе хаха ако сакаш и куди го не ми е брат.Може па некој не е задоволен од него секој различно искуство.Јас онака сакав да си кажам мое искуство.Не ни помислив дека го кудиш.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Mene pak vo izvestajot od transfuziolog (dr.Angelovski) mi pisuva od den na pozitiven test do srceva akcija kleksan nautro I navecer, a prekin so aspirin.
    Isto mi pisuva od den na transfer do eventualno pozitiven test eden kleksan I eden aspirin na den. Sepak Trajkovski mi kaza po pola aspirin samo da pijam.

На kukla21 и bebaa им се допаѓа ова.
  13. Natasa. P

Natasa. P Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    1.941
    Допаѓања:
    6.630
    Koga bev kaj Dejan Trajkovski, Imunologija, mi rece deka aspirinot se piel zasto sprecuval da napagaat antitela koi prirodno se javuvale posle transferot bidejki organizmot embrionceto go prepoznaval kako "strano telo" i go napagale. Taa sostojba se resavala so aspirin. I Ivanovski mi gi dade da gi pijam 1x1 od 100mg. E sega, ako ima krvarenje, gi prekinuvaat.

14. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Mojot progesteron koga go merev ednas na 21 den od ciklus bese visok pa nisto ne mi kaza endokrinologot togas sega vo vtornik koga ke odam bas ke ja prasam za nego sto ke rece a za kleksanot vo izvestajot pise 1 nedela pred ivf da pocnam so kleksan oti imam vrodena trombofilija

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Uste li pies aspirin?
    Mislam deka I dekortinot go davaat za toa da ne go prepoznava kako strano telo, ako ne sum greska.

На Natasa. P, Anetaoh, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.697
    Ова во последнава реченица на шала е кажано или е стварно таков?? Ми забоде очи, па затоа пишувам. Зарем постојат такви доктори аууу, цццц

17. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Jas znam oti aspirinot go dodavaat za da ne se stvaraat mikrotrombovi ama aj vo vtornik koga ke odam kaj dr dejan trajkov bas ke go preprasam za ova oti i jas treba dekortin da pijam

18. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Neka ne te cude nisto za nego jas bremena 6 nedeli bev koga dojde do spontan mu zvonam koga pocnav da krvaram go iskluci mob 2 casa ne bese dostapen dodeka lazarevski koga imav biohemiska bremenost on mi se javi da prasa kako sum e sega sakav da prasam koj br na gradski avtobus ode do sistina izvinete vaka sto sum oftopik mozda

На stevemila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.362
    Допаѓања:
    5.242
    Да, декортинот го даваат за тоа, а аспиринот во принцип за циркулација доколку не ти дадат клексан/фраксипарин. Барем кај мене беше така.

20. stevemila

stevemila Форумски идол

Се зачлени на:
    23 март 2011
    Пораки:
    5.633
    Допаѓања:
    41.538
    Ne e nikakva sala.Samo vistinata koja ja imam kazano nekolku pati veke.Toa e moeto iskustvo tamu.A za personalot nemam zborovi.Dobri sestri dostapni vo sekoj Moment.Dobri embriolozi no gabe e se koga gazdata potocno glavniot dr e gjubre od covek.A ko gledav ko Bog.Tri god skapav tami sekogas nadevajki se deka ke uspeeme.No nisto.