никако откажување, спремна сум да ги искористам сите 3 ваучери од државата + 4 од мои пари, мислам дека ќе можам толку. Ќеја дадам цела моја заштеда за да си добијам мое чедо А знае некој колку проценти е успешноста на ин витро а колку на инсеминација?
Добро утро на сите, за 2 месеци треба пак да правам нестимулирано ин витро - приватно а после тоа ако не биде ништо ке одиме на стимулирано.Сакав да прашам дали може сега во меѓувреме да собирам документи за ваучер и да аплицирам, колку време би ми требало да ги соберам сите и дали може воопшто пред и дури правиш ин витро (јес да е приватно) да аплицираш ? Ако има посебна тема за ваучери (ама активна да е) пренасочете ме Убав ден на сите
Се чека за резултати од микро и пап, зависи.. За околу месец дена се собираат документите. А за тоа кога можеш да аплицираш - 6 месеци од последното што било преку Фонд. Ако немаш преку Фонд досега, можеш одма (да не го пријавуваш тоа што си го правела на приватно). Ако ти дадат, за 6 месеци максимум мораш да го искористиш. Со среќа!
а знаете некој просек временски период за кој што ке ти одговорат од фондот? во недели или месеци се брои?
Бидејќи планираш да правиш сега на природен циклус на приватно, .... (дај боже да е успешно) напрај си ги испитувањата, секако ќе ти требаат и на приватно, пап, брис, хепатит,.....почни си ја постапката на приватно, а во меѓувреме поднеси си во фондот, бидејќи тоа што го правиш на приватно нема врска со ваучерот за кој аплицираш,....па дај боже да ти успее на приватно,....па да треба да им го вратиш во Фондот ваучерот како неискористен А досега дали си правела на природен циклус, какво е твоето искуство и кај кого, бидејќи на природен циклус треба баш следење и темпирање за таа една јк?!
Brm brm a dali znaes dali pap testot od pred 7 meseci go priznavaat u fond ili mora nov?! Izvini sto na ovoj post se nadovrazav
Кога се аплицира во ФЗОМ, ПАП-тестот не треба да е постар од 1 година,...така што твојот влегува во игра - Резултати од извршена анализа на хормонален статус на трети ден од циклус : FSH, LH, PRL, E2, TSH (не постари од шест месеци); - PAP skrining (не постар од една година); - Микробиолошки брисеви од вагина и цервикс (не постари од шест месеци); - Маркери за Hepatit B i C и HIV за двајцата брачни партнери (не постари од шест месеци); - Крвна слика, гликемија, седиментација за осигуреничката (не постари од шест месеци);
А за апликација за нов ваучер дали се смета 6 месеци од добивањето на претходниот ваучер или од процесот за ивф?
Denes mi e 10 den od transfer denes ama bas nisto ne osekam ne me boli nisto pocna strav da me faka deka nema nisto da bide samo imam napnatost vo muskulite na nozete kako pred dobivanje
Ma kako bledaaaaa.. bez da ja otvoram slikata vidov II Cestitkiiii milaaa, trudnooo si!!! Sto ubavo pocna denooot!!