Здраво девојки и јас сакам да ви се придружам и да ви дадам поддршка на сите. И јас со мм собравме документи за ин витро преку фонд ни одобрија. Кај нас мм имаше проблем со сперматозоидите а јас проблем со циклусот правев и хормонален статус пролактинот ми беше покачен ама се среди со таблети е сега дали е истата постапка со ова што читам погоре дека треба некакво боцкање не ми е баш јасна постапкава.
Znaci , ne gledaj bilo cija postapka vo vrska so bockanje ili so pienjeto na terapijata. Sekoja zena e razlicna sama po sebe i za sekoja e razlicen protokolot vo vrska so ivf. Znaci opsto se e individualno, ke vidis i sama koga ke pocnes. Odi si kaj doktorot sto planiras da ti ja vodi ivf postapkata i samo nego ke si go slusas. On tocno ke znae po odnos na site tvoi dosegasni ispituvanja i rezultati koj ke bide protokolot na ivf postapkata. Ti posakuvam premnogu srekja niz celiov ovoj proces...So tebe sme
inecite kostaat okolu 12.000 denari a ostanatoto (oploduvanje, transver...)50.000 denari (ova vo Sistina) i sekako uste 6.000 za nesto ke ti najdat da si doplatis
utre zdravje ke gi proveram hormonite i posle ke mi kaze doktorot kolku sto e ama 95000 e punkcija i transfer a inekciite sama si gi kupuvas vo zavisnost od toa kolku ke ti odredi doktorot ama toj vika od 500 do 700 evra toa e individualno
pa neznam ali tolku e barem jas tolku plativ Prasaj te ovaa informavija e pred 1,5 godina ali I edna prijatelka pravese pred 6 meseci pa I na nea tolku I zemaa
Neznam koi 6 meseci, jas prasuvav skoro i odgovorot bese 90.000 mkd plus terapija od cirka 500 eur. edit. Pod skoro mislam avgust/septemvri
Me mrzi sega smetka da baram ali ako ja najdam denovive ke ti ja pratam A mozebi I nepravime bas isti proceduri iako e sepak IFV nie na primer sme od bankirana sperma I maz mi nepravi bas nisto a I neli ima kratka I dolga procedura ali jas mislam deka bev vo dolgata mi traese 20 dena
Jas pak ke ti kazam, 50000 mkd e mnogu malku. Pred da ja pokacat cenata na 90000 mkd bese 80000 mkd. Ova go ima lazarevski kazano na intervju pred 2 godini. na youtube moze sa se najde.
Se izvinuvam mnogu najmnogu zgresiv vo pravo so 80.000 den sum palatila sum se zbunila nesto so cenive Eve I dokaz
zal mi e sto gi izgubi dali se znae pricinata za toa. I jas odam kaj Dr Lazarevski dali si zadovolna od nego? Sega i slednoto IVF ke odis kaj nego?
zasto gi izgubiv odi vo temata Zelba za bebe posle spontan abortus odi i vidi tamu iskreno ne mi se povtoruva mi se smaci Inaku da i ovoj pat ke odam pak kaj Lazarevski covekot e dosta korekten, precizen i vnimatelen vo rabotata, sto e najvazno mu veruvam, a i vleva doverba, uste prviot pat koga pravev IFV mnogu istrazuvav kaj kogo da odam i po sovet na mnogumina se odluciv za nego, no ako uspes da ja najdes i embriologot Aneta koja e i sef na Embriologija i da gi spois niv dvajca, ubav rezultat ke imas sigurno (pricina za mojata zaguba ne e Lazarevski toj vodi bremenost do 12 dedela)
E inaku samo da informiram drugarkava ja preprasav i navistina platila 50.000 no so zamrznati oplodeni i samo transver platila i tolku ja kostalo
da jas od 2den pocnav so jasmin,na 12ot treba da mu se javam na doktoro i da mi kaze sto ponatamu i plus jasmin tabletite do 21den si gi pijam vo 21h,inaku punkcijata da zdravi i zivi naredniot mesec,srekna sum bidejki veruvam deka i mojot kraj na makite konecno se gleda,pozz do ste vas
moi dragi feminki sakam da ve prasam dali ampulite gi kupuvate od doktorot t.e.od klinikata ili pak od apteka i kolku cini edna ampula odnapred vi blagodaram na odgovorot
Vo Sistina gi kupjvas od kaj sakas. Gi ima dole vo aptekata sto e kaj niv, ama nikoj ne te tera tamu da gi kupis!
А дали од Фондот одобруваат ваучер за ивф кога и кај двајцата партнери е се во ред , а не може да се дојде до бременост дури 10 год.?