Навистина е тоа за босилекот? Минатото лето цела тераса ми беше со босилек. Ние имавме прилично тешка година лани. Влегуваме во 4тата година по болници.... Не сакам да бидам парти брејкер, ама треба да пробаме се што ми можело да ни предизвика позитивни мисли и очекувања. оваа година не само терасата ами и целиот двор ќе го посадам со босилек нема никакво откажување Со големо меше на лето ќе си го навадувам босилекот
Исто сум и јас многу малку фоликули, фсх висок 14.79 а Амх 1,23 (во нормала но пак низок е) имам 33 години, ни со стимулации не успеја да ги дуплираат тие што ги имам а што е најсумљиво во јуни имав на ехо десно 5,6 фоликули а лево 4-5 што е супер а во ноември по прва стимулациија едвај 2 десно и 3 минијатури лево сосема различно за неколку месеци јас до пункции стигав до сега две неуспешни...ми даде 3 месеци дхеа по втората пункција решив докторот да го сменам чисто да си ја пробам среќата па да видам дали ке промени нешто или ке чека 3 месеци да поминат да се опорават наводно јајнициве и фсх намалување
Тoa штo гo сaкaм зa мене гo пoсaкувaм зa сите вaс,следнaтa нoвa гoд дa бидеме сите сo бебињa вo рaце .Сите ние чекoриме пo истиoт пaт...трнлив,бoлaт рaните aмa oдиме,се бoриме.Сите мaки бoлки дa ги oстaвиме зaд нaс и вo нoвaтa дa ни се испoлне желбaтa,некa не слушне дедo мрaз сепaк не бaрaме мнoгу.Убaвo пoминете си вечер и ќе чекaм пoзитивни тестoви.
Bez bosilek mojata terasa i mojot dvor nemozam da go zamislam,pa ete pred dva dena napolnivme tocno 9god .Teski,bolni 9god.Babini devetini so bi rekla jas hihi.Inace,ubava vecer na site kaj i da ste.Srekna i beriketna i nitu edna od nas da ne ostane ovde.Site vo trudnicki da se nacrtame.
Neznam dali e vistina, mene taka mi se izleze A i ne e vazno, dovolno e da napravi da si srekna, da ocekuvas uspeh, da bides pozitivna...da veruvas i da si polna so nadez. A inaku, so ili bez bosilokot, sekako deka ke bide, i kaj tebe i kaj site ostanati.
Среќна и плодна нова 2017 година .На сите нас да ни биде услишана молитвата и осварена желбата да сранеме мајки нашите утроби да ни бидатат полни срцата исполнети со топлина а рацете со многу дечиња
Sofija, jas gi piev po preporaka na newborn, iako nemav testirano dhea. Mene mi del uvea mnogu loso, epten bev razdrazliva, nervozna,placliva .Imam mala rezerva,ivf pred nekolku dena mi dojde negativen I neznam dali da ga gi pijam, strav mi e, kako monstrum sum so niv.
лелеее не да монструм мислев само јас сум станала али еве повеќе се јавивме со истите нус појави да се теши човек барем од дхеава луда и плачка станав изгледа мн лошо делува на сите нас а иди не пиј ги кога ке рече докторот никако не сме едно лечиме друго расипуваме ужас... а за што ти ги дадоа тебе намалена резерва?? сакаш да кажеш не ти помогнаа таблетиве? колку време ги пиеше ти и по колку на ден?
Често е тоа. Мислев акп е една таблетка пред спиење да ја земеш. А дозата да не не ти е погодена, па затоа?
И мене ми кажаа исто така,ама јас ги пијам 2*1исто од 25мг.Јас со овие сум заникаде,па уште едно на ден,лудило...
Женички мои. Ви посакувам во 2017 година сите да ја добиете војната и конечно да стигнете до целта за која сите се бориме. Се молам новата година да започне, како што оваа заврши, само со успеси и позитивни тестови. Ви посакувам на сите што изминатава година сте имале неубави моменти набрзо да ги пребродите и да продолжите понатаму посилни од било кога, и да не се разочарувате на првата препрека. Застанете размислете направете нов план и продолжете понатаму. Исфрлете ги лошите и негативните луѓе од вашиот живот, за да не ви прават препреки во остварување на целите. И се разбирам ви посакувам пред се здравје и среќа и по едно - две бебиња во мешко, се останато е битка која ќе се бориме да ја добиеме затоа што тоа е смислата на животот. Среќна нова 2017 година
И јас ги пиев 2×1 ид 25 мг три месеци дома се плашеа од мене свекрвами баеѓи мирничка си беше хехех мала шега ба макиве
Neznam,moze mi pognaa. Jas posle prvata punkcija, a togas ne gi piev, nemav j.kl.Posle pocnav sa gi pijam I dobivme 3 j kl.Sega neznam dali e od dhea podobruvanjeto ili pak od protokolot po koj bev vodena,posto bev prvo na dolg pa posle na kratok protokol.
Па јас пишав тука дека Владимир Трајковски спомна дека треба внимателно со тие апчиња бидејки можат негативно да делуваат на психата на жената.Јас онака ги спомнав,немам пиено и не ми рекле дека треба.Е сегашто мислеше со тоа внимателно и како треба да се пијат незнам .
На интернет вика под медицински надзор да се примале. Во некои земји ептен било строго регулирано земањето на овие лекови. Јас мислев како витаминчиња Овие ептен сложена функција имале во телото.
Не се витамини туку стероиди и кај спортистите ако ги користеле ови таблети им покажувало позитивен допинг тест и билдерите ги користеле затоа и овде се строго забранети и тешко кај нас се наоѓаат.Барем јас кофа ја прашав една девојка која е фитнес инструктор така ми кажа