Било што било, поминало. Знам лута си. Ама се ти е џабе, нив гајле им е, а ти се осеќаш лошо. Смени клиника, појди кај друг доктор. Размислувај како да одиш напред, а не да стоиш назад. Од срце ти посакувам успех на следниот обид!
Dali ima razlika pomegu pozitiven/negativen test i beta hcg? Denes mi pravea samo pozitiven/negativen ispadna neli negativen inaku mi e 14den sose transfer a 13ti bez transfer.. treba da ja prekinam terapijata a se mi e sube deka ne mi napravija beta test..znam deka se fakam za slamka ama sestrata mi prasa koga treba da dobijam koga i kazav za 4 dena mi rece ako ne dobijam da dojdam pak da pravam.. obicno dobivam na 30 31 den ama transferot na 13 den mi go napravija pa sega mi ispadna nekako rano.. izvinete na prasanjevo moze e glupavo ama stvarno ne mi e jasno se prv pat mi bese ova...
Можеш и да почекаш , но мислам дека дур ја примаш терапија нема да добиеш. Јас имав негативен тест , прекинав со терапијата и за неколку дена добив.
Stvarno nekako cudno site tuka pisuvaat cifri za beta hcg a na tebe takov test a rezultat nesto ti dadoa moze tamu da ne pisuvalo nekoja brojka
Има два вида Бета - позитивно/негативно и квантитативна. Двата се точни. Разликата е што вториот дава точна бројка за концентрацијата на хормонот во крвта. Не би требало да има грешка.
Prekini ja terapijata i ako ne ti dojde dosta vreme da napravis test bas vcera doktorot mi kazuvase za eden slucaj deka posle 14 dena testot negativen i bas ja znam zenata epten bese razocarana a i soprugot .Posle edna nedela mu se javila na doktorot deka ja bolat gradiite a nemala dobieno i posla na preglet i so ke vidat 4 nedela bila bremena i soprugot vcera go castese doktorot i bas toj se cudese zatoa vika deka testovite bas i ne se tocni
Duso, ti ako insistiras mozes, no od moe iskustvo te sovetuvam da ne go pravis. Ti treba odmor, psiholoski i fizicki.. Jas gi napraviv tri edno po drugo, nitu edno ne uspea..edinstveno sto uspeav e da stasam do bolnica pod sistemi. Potoa napravivme 2 meseci pauza, pa nov transfer, i uspea. Neka pominat praznicive, ne misli na toa.. bidi so pozitivna misla, so najbliskite.. ke pomine januari. Vo februari otidi na konsultacii, dogovorete se sto kako so terapii, i vo mart vlezi vo proces. Da bev na tvoe mesto, taka ke napravev. Ne se forsiraj.. nemoj da ja pravis mojata greska. I bidi ubedena deka ke bide, samo daj si malku veme, veruvaj deka ako olabavis se ke ti izleze podobro. Te guskam, i ke bidam ovde, ke ti cestitam koga ke soopstis ubavi vesti, ke vidis
Zenski Srekna Nova Godina.Da ostavime zad sebe se loso od 2016.Sekoja solza,sekoja bolka,sekoj tazen moment. Novata godina da ni bide ispolneta so sreka,zdravje,ljubov i mnogu mesinja.Dogodina ova vreme pred elka so bebuski.
Dobro utro zeni-borci,lavici...Neka novata godina ne izraduva site so polni race,polni mesinja, polni dusi so spokojstvo.. malku kje bidam podolga ama veruvam deka kaj mnogu od vas kje vleam nadez (ako ne se raduvam predvreme ). Jas neli imav negativen bthcg na 05 12. Na 06 12 mi dojde i mi traese do 11 12. Na 13 i 14 samo imavme odnos bez pazenje i tolku. E od vcera mi bese loso i na gosti kaj majka mi eve taa me natera da napravam test posto taa povrakala vo mene uste od prvata nedela. Zeniiii testot ima 2 crtiii. Napraviv uste 2 drugi i tie se pozitivni... ne mi se veruva,dali e mozno?! Sega se plasam da ne e pak vanmatericno posto vekje imav 2 extrauterini. Ama jas kje se nadevam do posledno deka ne e. Koj kje ceka do utre za test na krv i pregled.izvinete na dolgiot post ama morav da spodelam so vas. Ve guskammm
Fala kukla. Ne mozam da se raduvam uste.prosliot mesec imav neli neuspesno ivf, sega po priroden pat mozno e ova ?!?! Gledam ti si mi nekako najaktivna ovde zatoa tebe te prasuvam. I da ajde i ti sitno brois do najgolemata radost ♡♥♡