Во контекс на темата за 50 годишна родилка. Браво за храброста. Ова е доказ дека чуда се случуваат. http://www.ubavinaizdravje.mk/животен-стил/луѓе-и-настани/станала-мајка-во-52-та-година-од-животот
Јас сум во период на агонија. Стравот од тестот си го зема својот замав. Од вчера и потешко спијам, ми се плаче кога ќе помислам на тест.. Симптоми не следам, ниту имам изразено нешто. Болката во дијаграгмата што ја имав кога ме хоапитализираа се врати од денес. Никако не можам, ни да седам, ни да лежам. Си се изжалив
Здраво на сите и среќни празници. Јас сум нова на форумов имам веќе едно детенце ама подолго време се обидувавме да имаме и второ но сите обиди беа неуспешни. на почетокот на минатата година започнавме со испитувања и се утврди дека имам запушени јајце води. Во меѓувреме ги собравме сите документи за преку фондот и добивме и позитивно известување. Утре имам закажано прв консултативен состанок кај доктор Петановски ве молам за некои информации и предходни искуства. Благодарам
Пoздрaв дo сите среќни прaзници и oвaa гoдинa нa сите гoспoд дa ни пoдaри пo еденo бебче јaс ве следaм пoстoјaнo иaкo oдaмнa не сум пишaлa сегa сум вo oвие денoви пред пункцијa пa мaлку ме фaќa нервoзa
Ajde mila samo hrabro, nemoj da se optovaruvas so nepotrebni misli, sto e pisano ke si vrvi.Znam deka hormonite si ja vrsat svojata rabota, udiraat vo glava,poslednite denovi e najtesko ama mora da gi od trgneme mislite od negativni, misli samo na ubavi raboti, gledaj nekoj film,smeski, pusti si muzika, relaksiraj se. Ajde kukle ti posakuvam sto polesno da gi pomines ovie denovi I da se raduvame site zaedno na visokata beta. Te guskam
Pa mi rece sestrata kontrola za dve nedeli ostanuva istata terapija samo utre da pratam nekoj za mislenje za plus boleduvanje i taka sega nisto ne se gleda na eho rano e
Apsolutno na mesto ti bese iskustvoto sto go spodeli.Procedurata i toa kako e vazna,izvestajot treba da gi sodrzi site elementi bez razlika dali e pozitiven ili negativen.treba sekoja clenka da e blagodarna za nova informacija.pozdrav
Душо пожали се, затоа сме тука да те ислушаме. Ти верувам како ти е зошто и мене последните неколку дена ми беа агонија, ама ќе помине и се ќе се исплати кога ќе видиш позитивен тест. и се надевам болката е од високо HCG (стискам палци)
Te molam smiri se ne se sekiraj se ke bide vo red.. znam kako e jas posled den od tahikardii nemozev da spijam tamu dodeka cekav test od koza ke izlezev toa e samo verba deka se ke bide vo red a ke bide sigurna sum. Samo pozitivno razmisluvaj glavata gore i veruvam deka ke se izraduvas prvo ti a posle site nas. Sega legni si pusti si nekoja komedija i planiraj si shopping za bebusot/bebuskite te guskam
Srekna Nova 2017 zenicki , da ni bide ovaa godina najsreknaaa inaku vaka poslednata menstruacija mi bese na 14 dekemvri, posleden odnos 19 dekemvri. Na Nova godina na gakickite imav kafeav iscedok, denes pri brsenje na toaletna Pak I toa malku poveke , a treba da dobijam na 10 januar. Malku me fati strav neznam so da pravam, Dali da odam na lekar ili da pocekam den za dobivanje...
Ka lazarevski toj problem so nekrevanje go nemaat samo saska e takva I ne svakam zosto mnogu me demotivira ova a sega kaj nego ke pocnam da odam ...ali taa novana kaj lazarevski ko izgubena e vrska nema nisto anita dodeka bese tamu cela istorija na site ja znaese koj I se javuva sto da kaze kako ovaa sega vrska nema od sto e izgubenae terase u sabota da I pravam markeri I da potpisam za punkcija a petokot I bev cel den tamu I samo se sutkase bez veze I da ne mi dade toj den dokumenti sto ako bev nadvor od skopje nemase punkcija da mi pravat radi nea izgubena cela e
Докторот е од клиника за генекологија од јуни е во new born и е супер објаснува и посветува внимание е сеа како е во ин витро незнам.
Момент на вистината - средба со листот хартија. Имам уште 4 ноќи до тест, ама се јави стравот. Ноќеска се разбудив и само се молев се да е во ред! Едвај презаспав. Болкава во дијафрагмата сериозна е. Никако не можам да се наместам, нешто изгледа ја притиска. Во животов болка ваква не сум осетила. Фала на сите на убавите мисли. Со некои работи мпра сами да се соочиме и да ги надминеме. Ова е мојот најголем страв.
Јас со Анита го имав истото искуство како она со Сашка. се случуваше да морам на лазаревски на маил да му пишам од што неможев да ја добијам. Изглед сите се исти таму за жал
oh poima nemam jas so anita nemav problem uste na prvo zvonenje mi javuvala ednas mi rece pisi mi sms ke ti vratam I odma mi pisa I uste vtoro odenje mi znaese ime I istorija ovaa im e padnata od mars ko da rabotela ko zabarka ko frizerka