Другите изгледаат ок, а ДХА не знам, не сум испитувала и што всушност покажува овој хормон? Кај ги испитуваше?
Zdravo na site ..imam prasanje ....kolku dena od punkcijata obicno e potrebno za da potoa bidat vrateni embrionite, Dali e toa vazno? Sto vsusnost se slucuva od punkcijata do transferot? Ve molam za odgovor??? Jas sum nova na forumov, imam edno neuspesno invitro za sebe , imam milion prasanja?
во систина тоа е машки хормон а таблетите дхеа за нив ги пијам зошто докторот ми рече ради висок фсх и слаб квалитет и број на јајце клетки бидејќо имав две неуспешни пункции....сега на своја рака си испитував зш ништо не ми рекоа а дадоа таблети и еве што испадна ко за беља баш дхеа покачена и незнам дали е во ред да е така или да прекинам со таблетиве а само една недела ги пијам хмм
искрено ке ти кажам али дај боже да грешам јас не гледам помешана е нијансата на бојата...повтори го тестот да се осигураш со срека овојпат
Зависи од клиника до клиника. трансфер се прави на 2,3 или 5 ден. Во периодот од пункција до трансфер ембриолозите ги оплодуваат ј.клетките.
Se gleda samo e mnogu bleda ,povtori go testot utre pak ili napravi beta za da si sigurna.Ajde so sreka
Moeto emrionce ne se gleda vo matka,ama pak i go nema vo jajcevod. Mozno bilo tubarna bremenost.kakvo e toa cudo pak sega ?!?! Utre pak kje ispituvam bthcg i pak eho. Nekoj iskustvo vakvo ili slicno. Bremenost ima , ama ne se gleda kaj e . Samo edno bilp sigurno:vo kanalite ne e ... ccc
Oh belkim do cetvrtok kje moze da se vide kaj e. Mazot mi togas ima rodenden , pa kolku ubavo bi bilo da go izraduvam deka na 59 god kje stane taticko za prv pat
Rano e mislam ti pisav deka doktorot mi rece za dve nedeli kontrola nisto ne se gleda sega. Mislam deka ti e na bezbedno mesto vo matkata
Da , razbiram deka e rano. Ama mnogu e niska beta-ta ( 51 e ) . Takva mi bese i vo dvete ekstrauterini,zatoa sme skepticni. Ama kje si cekame , kje se nadevame na cudo. Drugo ne ni preostanuva ♡♥
Dobro pominuvaat od 2 do 5 dena, no mene na primer mi gi vratija za 2 dena, a slusav na TV deka gi cuvaat do 3 ili pak do 5 dena, koga veke stanuvaat podobri. Vo kakvi uslovi gi cuvaat?Zosto nekoja klinika gi vraka za 2 dena a nekade za 5 dena, kako sto velis,? I kako e podobro? ne samo da gi vratat emrionite .