Jas bev vo plodnos i sekoj den se slusavme so biolozite i mi kazuva kako se neznam kako vo sistina se tolku ne odgovorni bas citam deka i ne se javuvat vamu nema sansi nekoj da ne to krene tesko niv ke bide .Jas koga se operirav pred edna godina neznam dali vi imam kazano jajo vodite mi gi izvadija i pola od edniot jajnik nad glava mi bea site koga si zaminav i sestrite i doktorot mi se javuva
Pa ne biraat pacientite den za transfer tuku doktorot i embriologot kako ke procenat taka. Mene od remedika sekoj den mi se javuvaa transferot bese na 3 den
Мила јас ти кажав само мое искуство , од што тој хормон ми бил покачен. Може кај тебе е од апчињата , нормално дека ќе си го прашаш докторот. Сите тие хормони што си ги проверувала се тие машки хормони. Мене ми се покачени , тебе ти се на горна граница. Јас сум со пцос , несакани влакна , акни по лицето.
Bi ve zamolila ako mozete da mi kazete kako se vikase aptekata vo bt kade sto imase Condensyl apcinja? Mi se blokira mozokot a treba da naracam, pri kraj se apcinjata na mm. Ubava vecer❤
Bokace normalno e kaj nas so pcos da bide pokacen dhea moe mislenje kaj nea e od terapijata neka se sovetuva so doktorot sega
Во Систина сите што ги знам, па и мене лани ми вратија на втор ден. Изгледа форсираат секогаш така. Од која причина незнам. Дали од толку многу гужва немаат време да ги остават подолго да се развиваат или пак имаа друга оправдана причина незнам. Во њуборн сега ми вратија на трети ден, а познавам луѓе на кои им враќале и на петти ден. За во другите клиники незнам како работат. Очигледно секој си има своја политика на работење.
И зависи кој како ќе му се погоди. Мене ми е многу мило што @Belabelinakinder има вака позитивно искуство од Плодност, но јас немам. Со полна бешика, терминот ми беше одложен саат и пол. Мислев дека ќе колабирам во секој момент. Не осетив некој кој знае каков однос за фалење ни од биолози (добро ама не беа и ептен лоши како докторот), а од докторот па ич. Ама пак зависи, како ќе се погоди. Им посакувам на сите многу среќа и високи бети Кога треба да биде и биолози и доктори немат значение
Jas koga go prasav dr lazarevski zasto gi vrakaat na vtor den mi rece podobro e vo matkata vo ona prirodna sredina da se razvivaat odosto vaka
Така и мене ми кажале. Ама светскиот тренд се менува и се повеќе се оди на 5ти ден. 2ри ден веќе и да не се практикува глобално.
пред некој ден ја имаше дебатата дека на 2ри ден се покажува дека матката има поголема рецептивност за разлика од 5ти ден. каде што 5ти ден е подобро бидејќи знаеме кои ембриони се подобро развиени. Не би можела да дебатирам и да имам сопствено мислење на оваа тема. Сепак организам со организам е различно.... претпоставувам. Едит* би било идеално да зависи на кој ден ќе е трансфер од состојбата на организмот, од состојбата на хормоните и не знам уште што, отколку од клиника до клиника... :/
Тие од 2ри ден и тие од 5ти во исто време ќе се инплантираат. Не гледам разлика во рецептивноста. Тој од 2ри треба да порасне до 5ти и уште 2 дена за имплантација.
целосно си во право. Читам.. What is the difference between a Day 3 and a Day 5 Embryo Transfer? Највероватно фокусот од пред некој ден ми остана на дебата за естрадиолот. Имаше некоја повзаност со него и грешка го имам разберено. Во право си. Дури и Google ја дава информацијата така