Jas mislam za vo site kliniki bi trebalo da vazi,kade sto e los spermogramot transferot da bide na 5 den.Kaj mene imase 11 ubavi jajce kletki od koi 8 samo se oplodija i do blastocisti stignaa samo 3,drugite prestanaa da se razvivaat posle tretiot den.Ako mi vratea nekoja od tie na tretiot den tie i kaj mene nemase da se dorazvijat i implantiraat.Za klinikite toa ke bide golema zaguba i mnogu transferi ke bidat otkazani,vaka ako fati fati.
Ne se plasi,sega si krenala tesko i tolku.Za drugpat vnimavaj i da ne se istegnuvas,da pravis nagli dvizenja i da se svitkuvas cesto.
nisto ne e 2 kila veruvaj mi. Jas taka na pocetokot merev tendzerinja i tavcinja na vaga pa posle se mislev celo vreme dali e tesko , dali ne e , ali do 2.5 kila nisto ne e. I poveke sum nosela koga sum pazarela vo prvite meseci pa nisto ne se desilo.
Nema pravilo ne se oneraspolzuvaj jas imam dve prijatelki vo sistina im vratija na vtori den po eden embrion i ete gi si rodija sincinja taka da cim embriolozite vo konsultacija so doktorot sto te vodi resile na vtor den veruvaj im i ti posakuvam visoka beta.So srekjickaaa
Ми доцни вчера требаше да ми дојди ама ни вчера ни Денеска ја нема дали е можно од хормоните да е? После прво неуспешно инвитро ама се си мислам дека од хормоните или сум бремена помош точна ми е како швајцарски сат
Ne se sekiraj se e toa posledica od hormonskata terapija.Mene mi docnelo i po edna nedela ,pa narednite meseci mi doagase samo po edna kapka ,da neznaes dali si dobila ili si bremena.Dodeka se sredi ,ke bide taka ,daj boze vo meguvreme da si ostanes bremena po priroden pat .
Честитки. Пиши во труднички, таму ќе ти одговорат од искуство. Јас можам моето да ти го кажам - на многу места најдов дека не треба потешко од 7 кг да се крева, но јас повеќе од 2-3 не идам.
А за инвитро ли процедура ке почнуваш.Зошто не си отидеш кај Ивановски ако не ти се чека,секако историјата ти е во компјутер и ке ја види а и сигурно ке се консултира со Лазаревски.
Posle kolku vreme po neuspesno invitro ste dobile? Pravev test vo nedelata negativen i prekinav terapija eve uste ne mi doaga.. denes nemam nikakvi simptomi.. mozno e da kasni od terapijata i kolku?
Ne veruvam moze da mi kasni od so osekam ko da nastinuvam glava me boli i samo mi se lezi.. me interesirase kolku moze da kasni od terapijata? Ti dobra si? Ne se sekiraj za tesko sestra mi od 1 vi do 8 mesec vleckase tezok lap top so knigi sekoj den od rabota pa niso ne i bese ti za 2 kila niso ne e
nema visoka beta, testot ispana negativen, zatoa se prasuvam a prasuvam i tuka na forumov vasi iskustva za den n transfe ,mislamdeka e vazno ili mene ne mi se jasni nekoi raboti,,,, 3 den - 5 den transfer,koga e pravilno, a ne samo vrati go i ajde ,sto bide neka bide
kako velis , da ne rizikuvaat i danema transfer, epa dobro be treba da znnaat , embriolozite i ginekolozite