Bev na transfuziologija i imunologija da ispitam se i sesto ama mnogu se ceka za rezultati 3-4 nedeli mi rekoa sto garant ke izleze mesec i pol
Na imunologija za tri nedeli gi dobiv rezultatite,na transfuziologija za 2,a za kariotip na pedijatrija,za 5,5nedeli...kako I da e,smetam deka nitu edno in vitro ne trwba da se nafati doktor da pravi bez ovie ispituvanja,zasto se syvarno od klucno znacenje...edna devojka,kako primwr ke ja posocam,10godini vitka,7in vitra,tri uspesni,no go gubi plodot site pati,po sovet dobivanje od druga devojka sto go odela ovoj pat,pravi kariotip I sto izleguva,deka so soprugot ke imaat bebe so 75%anomalii.kogo da utepa sega?,zosto nieden doktor ne ja nasocil za ispituvanjava,pobogu?cela decenija bitka vodi,I sega,da bara donor na jajce kletki,so novi sili,lavica pozdrav
A zaso donor na jk a ne na sperma? Nie imame kariotip isto okolu 2 meseci go cekavme ama barem ok bese. Sega bas da vidam so ova sto ke izleze
Zenski da ne go ima nekoja brojot od Bobi embriologot od Sistina? Mi treba da se konsultiram so nego nesto. Denes gi prativ dokumentite za vaucer za vtoro IVF za vtoro dete.
Veruvam deka si go opteretuvas mozokot ista bev no po 2 ivf i 2 ET so zamrznati embrioni svativ deka se e vo Gospodovi race i do soodvetna terapija po ET.Jas prvoto ivf imav osumkletocen embrion i mi go vratija na treti den.Zavrsiv so neuspeh.Vtoro ivf mi vratija na 5 ti den 2 blastocisti zavrsiv so biohemiska bremenost.Prv ET isto 5 ti den 2 blastocisti pak so biohemiska i vtor ET 2 blastocisti uspeshno no do 6 ta nedela...no ovoj posledniot pat imav super terapija no drug faktor bese presuden za abortusot.Zatoa nema pravilo mnogu devojki imalo po forumive i na vtor den so osumkletocni embrioni pa imale uspeshno ivf a i so blastocisticni embrioni vo toj stadium pa nemale uspeh zatoa ne si go opteretuvaj mozokot sum bila vo tvoja koza te razbiram potpolno no sledniot pat ke bide uspeshno glavata gore mora da uspeeme eden den.A i vo Remedika isto vrakjaat na vtor tret den no vo Sistina toa e pocesto e sega dali e od guzvi ili radi razvojot na embrionite toa samo tie go znaat
na 11 jan ke treba da odam za rez na endokrinologija i ako dade dozvola dr iskra za ivf ke spremam dokumenti oti vo noemvri ne dade dozvola oti tsh trebalo da bide pod dva i pol a mojot bese2,62 i mi ja kaci dozata na eutirox i vit d bese na gorna granica
Da za 11 mi zakaza i deneska sestra anita mi se javi da mi kaze oti doktorot e prezafaten i nema da moze da me primi oti imal mnogu pacienti sega a mojot slucaj trebalo vnimatelno da go razgleda i
Fala ti za podrskata, sekakomora da uspeeme eden den.Sakam da e prasam kade gipravese invitrata ikaj koj dr, i kako znaes deka bil osumkletocen embion.Pozz
Slusam za taa biohemiska bremenost pa mn me faka strav koi se znacite kako se otkriva vo panika sum si vikam se izraduvav deka sum bremena a gledaj sto citam