Ne se ni somnevav vo poinakov rrzultat!!! Cestiti mila, uzuvaj vo sekoj den od bremenosta i dve Vo mesko....gushki
Честитки @Libra88. Многу ми е мило. Да ти кажам ме изненади, бев пропуштила дека имаше трансфер и денес оп гледам висока бета. Со лесно и со убаво да ти е се!
Da mila, kaj nego bevme i nie. Izvini ako te cepnav na bolna tema.. samo sakav da ti dadam svetlo vo drug pravec. Za mene ne e ok da ostanuvas vonmatericno nekolku pati, i nisto da ne se prezeme okolu problemot tuku povtorno da se ode na ivf so istiot rizik deka verojatno pak ke bide vonmatericno. A za jk. ... moe mislenje e deka Ivanovski moze najmnogu da izvade. Toj duri i nekako agresiven e vo toj del.. i po cena na hiperstimulacija, saka kvaliteten materijal (za onie koi mozat da zamrznat, potoa pak da ima sansa ) Eve eden licen primer ako me nemas citano, mene vo plodnost mi izvadija 2 j.k..od koi edna demek se oplodi. Ivanovski izvade 16 od koi 8 bea kvalitni i oplodeni i gi zamrznavme. Potoa od zamrznato samo transfer pravevme. Ne sakam pogresno da me svatis, no nemoj da slajvuvas vo mesto, koga gledas deka toj pristap ne ti odgavara i nemas rezultati, baraj care..menuvaj nesto. Te guskam silno
Voopsto ne te svativ pogresno. Naprotiv me razubedi. Nekako ne sakav da go smenam doktorot. Ama da ti kazam pravo, da zavrsi ova i zakazuvam kaj nego. Fala ti za sovetite
Da ve prasam nesto devojki koja ima praveno insiminacija ama so stimulacia, dali moze da mi kaze kakvi inekci si zemat i od koj den pocnuvat, jas imam napravono 5 insimici vo drzhavnata bolnica ama nikogas so stimulacija, pred da imam ovulacija mi imat staveno materialot i tolku. Imam prociteno deka nekoja od vas ima napraveno insiminacija so stimulacija pa sakav dodeka cekam za da pominat 6 mesci za da go koristam i tretiot vaucer da pravam insimiacija. Vie sto velite da mi dadete nekoj sovet
Јас имам една инсеминација без стимулации на државна и уште три стимулирани со кломифен. Се пијат од трет ден. Како што гледам во календарот имам забележано дека сум ги пиела 4 дена. Се пијат многу прецизно на 12 саати. Ама ако правиш инсеминација со стимулации, оди кај матичниот ќе ти препише кломифен и ќе ти даде прецизна шема. Те молам немој да се водиш по мојот муабет, пошто 80% сум сигурна дека е така. + Со кломифен ќе пораснат повеке фоликули. Имаш поголеми шанси. + Многу е посигурно дека ќе имаш оваулација, со додатно тампирање на стоп инекција, Прегнил.
јас имам правено и со стимулација и без .Кога бев со стимулација бев само со кломифен таблети и стоп инекција(прегнил)само тоа .
Devojki Sega stavav vaginalen gel i na aplikatorot zabelezav krv ama kako temna i mnogu malku denes mi e 10 den od traasferot ....imala li nekoja iskustvo vakvo mnogu se plasam....
Fala mnogu duso i jas imam pieno klomifen se piat od 5.den na menst. Ama mi nemat dadeno stop inekcija i sum imal samo edna jajce kletka, jas sakam da pravam insimicija ne so tableti pa so inekcii. Fala uste ednas