Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

259 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,1%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

79 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

106 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

310 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,4%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

32 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    гледам дхеа и андростенедион ти се високи што ти рекоа за нив и ти дадоа ли нешто? ме интересира зошто и мене малку над граница ми е дхеата

2. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    а срце ако е низок би штетело ли нешто за постапкава?

3. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Мислам на тебе ти кажував дека го имам истиот проблем со дхеа .
    Јас бев кај Д-р Пемовска на еднокринологија , ништо не ми кажа за тоа само ми кажа за инсулинот на пијам метформин и толку.
    Ја прашав а другите хормони , таа кажа ок се.

На Софија 88 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    леле може јас у последно време со меморијава сум ужас ми прегоруваат жициве изгледа откако дознав за овој проблем дека го имам меморија ама ич немам зошто стално размислувам на ин витрава и фул батери се осеќам :)

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  5. praznina zivot

praznina zivot Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Zdravo devojki ne pisuvam cesto no postojano ve sledam..mnogu mi treba vasa pomos iskustvo ..Vaka na 24 Noemvri imav punkcija izvadeni mi bea 12 ĵ.k od koi ostanaa samo 2 gi
    zamrznavme za da praome transver po 2 meseci zaso estradiolot mi bese 8000 iljadi i golem rizik od hiper. Jajnicite ogromni i dr Trajkovski rece ne e voopsto pametno vednas da se pravi transver. Dobiv na 5ti dekemvri i vcera bev na kontrola zaso veke 32 den a neam dobieno nonstop imam bolki vo jajnici i vo matka na eho vcera me gledase doktorot endometriumot zdebelen i se gledase nekoja tocka vo matkata ..test napraviv domasen i negativen e ..Me stavi vo. Misli so e toa tockata..nekoj so vakvo iskustvo ili pak sovet nekoj da mi dadete mn mi e potrebmo nrzz so da mislam ...hellppp pls

Последна измена: 6 јануари 2017
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.414
    Допаѓања:
    9.014
    Pravo da ti kazam ne sum tolku upatena vo toa koj hormon kolku treba da e. Samo sum zapamtila deka estradiol treba da e okolu 20 za da pocnat so stimulacii (kaj mene bese puregon) ama ova ti kazuvam koga mi merea posle 10tina dena primanje suprefakt...jas bi ti rekla da vidis doktor sto ke kaze sepak se tie strucni...mislam deka megu nas tuka nema medicinski lica i golema e verojatnosta nekoja pogresna informacija da dobies

На Софија 88 и Momichka им се допаѓа ова.
  7. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Околу 15 треба да е за бременост

На Софија 88 и Miami1 им се допаѓа ова.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    6.573
    @praznina zivot веке 10-15 минути размислувам за твојот пост.
    Точка на матката е можност за забременување.
    Во ваков случај би било најдобро бета тест, за да се види дали постои некое оплодување.

На здебелен ендометриум и јас имав затемнување, ама не беше точка, беше нешто поголемо. Беше аденомиоза. Само кога бил здебелен ендометриумот се гледа тоа. И да, тоа прави болка во јајници, во матка.. Некогаш знаат да бидат болни односите, не постојано, ама понекогаш.
    Аденомиоза се карактеризира со обилни менстуации, и преку менстуација секогаш вадам парчиња...

Сепак, сигурно постојат уште некои опции. Се надевам дека во твојот случај се работи за бременост. Сепак 31 ден, е уште рано да се појави втора цртка.
    Ти пак повтори го тестот, или најдобро бета. среќно :sun:

На Ano му/ѝ се допаѓа ова.
  9. praznina zivot

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Bas ubavo se ggledase tockata bas se cudea sestrata vika ama bode vo oci dr problem nemse..inaku imam policisticni i neeredovni ciklusi pa za toa vikam izbrzav so testot mozebi doktorot vika ima nades .A mislese da me bocnat ama aj vika praj test doma. A me ubija bodezi vo jajnici i matka

10. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    dada toa obavezno samo moram da se konsultira so vasi iskustva zosto doktorive odis se super vaka taka ima sansi sega e podobro koga op pak nejke..pa od takvi raboti nie sami ke staneme na sebe doktori :)

11. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    ooo masala lazarevski pa ne mi spomna takvo nesto duri mi rece treba da e nizok mora taka da go drzime hmmm

12. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    istoto go pisav i jas pogore deka 15 treba da e. Ova mi go kaza endokrinologot, ginekologot ne se zamarase mnogu okolu toa, za hormonite obavezno barase konsultacija so endokrinolog.
    Inaku kaj Ivanovski odev. Endokrinologot spomna deka ne cini da e nizok zaradi nesto so hipofizata, kaza eden zbor ama ne mi teknuva odamna bese :( a imam dosta pisuvano po temive za toa ama ete sega ne mi teknuva..

На Miami1 и Anetaoh им се допаѓа ова.
  13. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    еве сега баш барам наназад и имаш пишувано сега ке прочитам баш...ке го намалам тогаш на своја рака по една четвртина еднаш неделно пијам ќе го ставам иста доза но на две недели па ке го испирам да видам дали е ок тогаш чим мора 15 да е за бременост

14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.079
    Допаѓања:
    6.573
    @praznina zivot значи останува да поминат неколку денови и повторно тест. кога ќе размислам, 32 ден а ти касне, ехеее има фора. ајде ајде, ќе славите за ден два :l:

На Ano, MADO, Libra88 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. praznina zivot

Се зачлени на:
    17 октомври 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    20
    Se nadevam mila vo pravo si ..od tvoja Usta vo bozlji usi da zavrsi agonijava veke.. Ti blagodaram sepak na podrskata ..mn sreka i na tebe sto poskoro da se izraduvas :*

На MADO, Libra88, *Milicka* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Malku se dve nedeli

17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Мила на месец по четвртина да го пијам доволно е?

18. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Prasaj go doktorot zatoa nesto ama cekaj barem 1 mesec malkuse dve nedeli

19. sofi2107

sofi2107 Популарен член

Се зачлени на:
    15 октомври 2014
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    5.886
    Milo nikako na svoja raka pa ni da se sporeduvash so nekoja druga za pienje t.e. doziranje na Dostinex! Toa ne e vitamin nego lek koj nedaj boze dokolku ne se pie po shema prepishana od doktor mozesh da napravish problem. Kategoricno i cvrsto stojam na stav deka nesmee nikoja ni da pomisli, a ne pa da kaze sovet koja po kolku da pie lek bilo kakov, dokolku pacientkata ne ja vidi doktor i da ja vidi nejzinata zdrastvena sostojba i istorija. Kako bre na svoja raka nekoj bi si dozvolil da pie lek pogotivo Dostinex koj vazi za eden od najspecificnite lekovi. Jas go imam pieno i sekogash sum bila sledena od ednokrinolog za doza. Ne si igraj igracki dostineksot vlijae na hipifiza na "maloto selo" naziv na mestoto vo mozokot vo koj e smestena hipofizata. I posle nedaj boze nesto se desi koj e kriv? Pa ne sme deca zeni vizrasni sme! Se izvinuvam nejkam nit da me svatis ti pogresno pa ni nikoja od drugite. Realna sum i direktna i strasno sum protiv pienje lekovi va svoja raka ili delenje mislenja i soveti koj po kolku da pie zashto nikoj od nas ne e doktor iiiii nikoja nemame ist organizam, ista istorija i problem. Konsultacija samo so doktor. Od srce ti posakuvam uspeh :*

Последна измена: 6 јануари 2017
    На Ano, lalapo, stevemila и 6 други им се допаѓа ова.
  20. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    дада обавезно тоа чекам само да се видам со новиот доктор зошто овој што ми ја даде терапијата го сменив па ке видам што ке каже....а не ми е јасно за хормониве со ендокринолог се консултирате или докторот што ве води ин витро? ако со ендокринолог ми препорачуваш ли некој ? фалаа ти на совет мила :*

На sofi2107 му/ѝ се допаѓа ова.