poleka malku nikoj tuka na nikogo ne kaza kako i kolku da go pie. Jas konkretno kazav deka posle mnogu kombinacii na dozite ja najdov soodvetnata kombinacija so koja go drzev prolaktinot vo normala t.e okolu 15. A ne rekov nekoj da ja pie mojata doza. Znaci samo moe iskustvo. Vo bremenost se prefrliv na bromergon do 12 ta nedela. Prolaktinot go proveruvav ednas mesecno se so cel da vidam koja kombinacija mi odgovara. Odev kaj Brankica Krstevska na endokrinologija, i veruvas ili ne sama si ja najdov soodvetnata doza, mene mi se spustase i do 0 prolaktinot so tie dozi koi mi gi davase ona, znaci jas go nemav veke sto voopsto ne bese vo red, pa posle ke namalese doza pa pak do 2-3 ke dojdese. So tek na godinite veke vidov kako funkcionira dostineksot i sama si go najdov careto. Ama site sme so razlicni vrednosti na prolaktinot i normalno prvo treba kakva takva konsultacija so lekar.
otkako otide brankica krstevska vo penzija jas prodolziv kaj sasa misevska jovanovska super e i skolo na branka kako sto mi kazaa. I bremenosta mi ja vodese ona t.e mi gi dozirase lekovite koi gi piev vo tekot na bremenosta.
Ginekolog si e ginekolog, ednokrinolog e ednokrinolog, transfuziolog e.... itn da ne gi redam sekoj si e so svoja diploma, znaenje i strucnost. Znachi koj gi pravi ispituvanjata hormonski toj dava terapija. Transfuziolog si e za cleksani/fraksapini i tn. Nemoze za toa ginekologot da se mesa. Sepak sekoj vo svojata bransha-oblast na znaenje i studiranje. Jas 2g idam kaj Katerina Adamova ednokrinolog i blagodarenie na nejze sum bremena i zdravje boze ke stanam majka
во која клиника е таа катерина? знам и едвај чекам кога ке ни пишеш дека момченцето излегло и се гушкате
Pogreshno moze me razbra me mislev na nikoj opshto kazav pa i ja spagam vo tie Ti ili jas ke kazeme kolku sme piele nemislejki deka nekoj ke ne svati zdravo za gotovo i oppop ke pocne i samiot toj taka da pie. Znaci site ne sme isti sekoj razlicno svaka i prifaka. I pak ke kazam na svoja raka ne se pie nieden lek. Zatoa postojat doktori i ideme kaj niv (dur ne go najdeme vistinskiot) vo sprotivno sami doktori nemozeme da bideme zasto moze j moment da se sredi so na svoja raka nesto, a posle dolgorocno da se napravi druga komplikacija. Bromergonot go piev 1g dur ne ja najdovme soodvetnata doza pa pocnav so ivf i eveme 7mi mesec bremena uste na bromergon. Noooo doktorkata toa si sledi i regulira. Na svoja raka lek ne se pie stojam cvrsto na svojot stav.
Da ti Dade Gospod eve na ovoj den od srce ti posakuvam nareden Badnik i Bozik so bebence da si gi docekas Daj Boze site da si guskame bebencinja A i veruvam deka site ke guskame, koja porano a koja pokasno bitno ke sme majki Katerina Adamova e na Klinika na Ednokrinologija, mlada, nacitana i uhodana za ovie nasi problemi so koj se macime. Jas posle 10g konecno ja pronajdov i sum prezadovolna od nejze i veruvam deka ona ima najgolema zasluga za uspesnoto ivf moe i za bremenosta sto si tece super do sega
Jas sama si ja koregiram dozata i sama si najdov koja doza mi odgovara na bromergon mene bromergonot mi ja sredi hipofizata i normalno i prirodnite lekovi koj gi koristev kako pomosna terapija na endokrinolog odam samo za kontrola terapijata sama si ja odreduva eve veke 7 god pijam bromergon sum piela i dostinex ama dr iskra mi gi smeni i podobro da ne davam pari za niv
Мојот пролактин годината пред да забременам беше 44 редовно, па со несоодветна доза достинекс се спушти на 0. После тоа сам се качуваше пак над граница, па почнав со нова шема, мислам еднаш неделно по половинка. Неделата пред да останам трудна, пред хсг, го проверив беше 6. Значи се останува и со понизок од мое искуство.
6 prolaktin ne e nizok pod 3 e nizok 6 e vo normala prolaktin mojot znaete kolku e bil 80 duri mi se ima kacuvano najinteresno bese koga imav prl 50 otidov kaj maticniot gin da me vide na eho i mi rece oti imam ovulacija i koga i kazav na endokrinologot ostana ocudena
Чулте Господ мила и јас верувам во тоа еве и вечерва кога го правевме адетот и ми се падна по трет пат паричката си посакавме со сопругот другите две столчиња на нареден Бадник да ни се зафатени со близначиња да се надевам паричката среќа ќе ми донесе
Jas odam kaj iskra bitoska na endokrinologija veke 7 god i ne ja menuvam si odgovarame potpolno so nea zenata mi ja sredi hipofizata mi go sredi vidnoto pole nemam nemam zborovi ednostavno prekrasna doktorka kamo sreca site da se kako nea
Mozno e da e vo bolnica radi hiperstimulacijata i ako e bremena takvite slucaevi gi drzat vo bolnica obicno
Последно што ја причитав е дека ја болеше дијафрагмата. И јас ја мислам , се надевам дека е добра. @kukla21 што и да е пиши ни Ние сме тука и за добро и за лошо.
да се надеваме дека се е ок не дај боже ако беше у болница ќе ни пишеше и од таму минатиот пат цело време ни пишуваше ...можеби сака да одмори од групава за психички да не се оптеретува до резултатот нејзин стискаме палци кукле
Мила а што е проблемот со инсулин кај тебе.кај мене е низок -под граница но не ми дале терапија. Не знам дали е во ред низок инсулин
Hristos se rodi na site gospot da ne iscuva i site so polni race da sme do godina i so bebuski da si docekame.Da prasam so terapija primate mene mi gi prodolzija inekcite prolutex apcina cyclo progynova folna kiselina a pred toa piev aspirin od 100 e sega neznam dali so aspirinot da prodolzam oti ne mi go naglasi nego doktorot
Јас имам висок инсулин, затоа ми е препишан метформинот. До 14 мислам дека е ок. Хистос се роди - Навистина се роди