Se soglasuvam so mislenjeto na Amorce2 deka nema vrska odmaranjeto so uspesnosta ali ima kaj zenata nekoi posebni sostojbi koi baraat mnogu miruvanje, zatoa vikam doktorot najubavo ke vi kaze. Ali ako nema nisto kako sto i prethodno kazav posle transverot 3 dena strogo miruvanje i posle se najnormalno. (inace jas i cistev tie denovi i se iznasetav, pa ete uspesno bese). Samo na rabota nejkev da odam toa nekako stresno mi izgledase
Јас не би сакала да одам на работа. Дома си е дома - мирна средина, одмор, кулирање.. Работа одма ми крева притисок и нервоза..
jas sakav mislenje od tie sto go pominaale ovoj pat,a za rabota nema sansi da odam sigurno posle transferot,bidejki rabotam vo mini market kade sekoj den sum pod stres i napnata,plus sto stojam na kasa,mestam roba ,nosam paketi ........zdravje samo i sreka da ne posluzi,inaku jas ne planiram posle transfer nikako da odam na rabota,ke vadam boluvanje i daj boze da ostanam bremena i dodeka ne mi minat rizicnite nedeli ke si sedam doma, bidejki toj den go cekam skoro 3 godini a za 2-3meseci sto nema da odam na rabota nema da propadne ni svetot ni ni dukano,sekoj si ima svoe mislenje i pravo i toa e moeto,pozz i sreka na site
Jas posle transferot odma trgnav na rabota. Doktorot mi rece samo polabavo, a ne mi ni tekna da prasam dali da odam ili ne. Plus citav na internet deka ima I statistiki deka miruvanjeto ne vlijae na uspehot, osven za mirna sovest na majkata. Mene mi bese licno podobro da odam na rabota I da imam I drugi preokupacii otkolku samo da lezam doma, surfam po internet I mislam na kup mozni scenarija fokusirana samo na edno. Za srekja, rezultatot moj sega spie mirno vo drugata soba, a jas konecno stasav da legnam I da ja ispravam kicmata
Bas zaradi mirna sovest ne bi sakala sa odam. Ke mislam deka se nesto ke mi bide radi odenjeto. Mene i stresno mi e na rabota i nema sansi da odam. Daj boze da uspeam, nema da odam do kraj
Od rabota do rabota ima golema razlika, nekoi sedat vo kancelarija i se im e relaksirano, bez rokovi i nateganja a na nekoi obratno, a ima i takvi koi po cel den se na noga, krevaat tesko,..... zatoa ke treba da se izbalansira. Jas kako sto kazav bev na boleduvanje ali se iznasetav, odev na kino, setav niz park, odev po kafinja, citav knigi, doduse tatko mi zavrsi toj period vo bolnica pa se vleckav i tamu, ali zborot mi e ako si zemete boleduvanje i nemate zabrana od strogo miruvanje pravete si se sto vi odvlekuva vnimanie i ve pravi srekni i zadovolni, usput toa se samo 16 dena taka da......
Jas denes gi dostaviv dokumentite vo fondot , za kolku dena da se javam da prasam za koj den sum stavena vo komisija
Со среќа миличка Ајде баш да видиме ете од денес па до кога ке ти стигни ваучерот, пошто и јас сум моментално во фаза на собирање документи. Поздравче и ти посакувам се најубаво
Spa sudejki po drugarkava eve ona se javi po 3 nedeli, ali moj sovet javi si se I po 2 nedeli, neizvesnost e toa koj ke ceka, vaka bar ke imas nekakva informacija Ps. Ako sakas broj kazi ke ti go pisam vo inbox posto jas preeska se iznavrtev dodeka dojdov do brojot
jas se soglasuvam da se odi na rabota, na onie koi im e polesna(administracija,obrazovanie.kancelariska rabota) a rabota kako mojata cel den da noses i raznasas paketi,i da bides i magacioner i kasier i sve u svasta da rabotes-neznam,samo gospod go molam prvin da ostanam bremena a za dugoto posle ke mu ja mislam
pa i ima i drugi nacini da si go ispolneme vremeto,osven doma da se lezi,sekoj den moze da se pesace ,citanje knigi i red drugi raboti,se drugo bi mi bilo posmiruvacki od toa da se napregam na rabota
Zaedno da ne rabotime? Jas vo kancelarija si sedam ama frcat mejlovi, telefoni, stres so lopata da rines
@mdenkov штом имаш таква работа ич да не му ја мислиш, боловање, одмор зимај и уживај си во тоа што сакаш да го правиш. Целта е да бидеш позитивна, весела и опуштена и да не мислиш на исходот (колку што е можно нели ). Дај боже да останеш бремена, и да не идеш на работа и 3 месеци ако можеш, зошто нели секоја бременост, па и по природен пат е ризична до третиот месец. А ако од некоја причина мораш да одиш на работа, мој совет, кажи на некоја блиска колешка за твојата ситуација, па нека излезе во пресрет и нека те заменува за тешкиот дел од работата. Како и да е, само добра мисла и се ќе биде како што треба. Иначе мене најтешко од се' ми беше седењето, и кај и да идев (на фризер, на гости, у кола, на кафе, во кино) си носев едно перниче во ташна и седев на него, зашто на ништо друго не можев да седам. Иначе јас не работам, па го немав тој проблем да го мислам ама мислам дека најтешко ќе ми беше канцелариска работа и седење на столче 8 саати, зошто одвај издржував 15мин на столче да седам