Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

249 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

190 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

57 глас(а)
    3,5%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

34 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

19 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

97 глас(а)
    5,9%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

77 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

109 глас(а)
    6,6%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

104 глас(а)
    6,3%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

300 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

266 глас(а)
    16,1%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

31 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,4%
  15. ГАК (Сите доктори)

45 глас(а)
    2,7%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

9 глас(а)
    0,5%
  1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    109.401
    Se soglasuvam so mislenjeto na Amorce2 deka nema vrska odmaranjeto so uspesnosta ali ima kaj zenata nekoi posebni sostojbi koi baraat mnogu miruvanje, zatoa vikam doktorot najubavo ke vi kaze. Ali ako nema nisto kako sto i prethodno kazav posle transverot 3 dena strogo miruvanje i posle se najnormalno. (inace jas i cistev tie denovi i se iznasetav, pa ete uspesno bese). Samo na rabota nejkev da odam toa nekako stresno mi izgledase :)

Последна измена: 20 март 2015
    На mdb и mdenkov им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас не би сакала да одам на работа. Дома си е дома - мирна средина, одмор, кулирање.. Работа одма ми крева притисок и нервоза..

На mdb, mdenkov, espana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ti blagodaram na odgovorot -pa se nadevam deka jas ke bidam vo onoj del so pozitiven rezultat :D

На mdb и Amorce2 им се допаѓа ова.
  4. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    jas sakav mislenje od tie sto go pominaale ovoj pat,a za rabota nema sansi da odam sigurno posle transferot,bidejki rabotam vo mini market kade sekoj den sum pod stres i napnata,plus sto stojam na kasa,mestam roba ,nosam paketi ........zdravje samo i sreka da ne posluzi,inaku jas ne planiram posle transfer nikako da odam na rabota,ke vadam boluvanje i daj boze da ostanam bremena i dodeka ne mi minat rizicnite nedeli ke si sedam doma, bidejki toj den go cekam skoro 3 godini a za 2-3meseci sto nema da odam na rabota nema da propadne ni svetot ni ni dukano,sekoj si ima svoe mislenje i pravo i toa e moeto,pozz i sreka na site

На mdb и kukla21 им се допаѓа ова.
  5. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Jas posle transferot odma trgnav na rabota. Doktorot mi rece samo polabavo, a ne mi ni tekna da prasam dali da odam ili ne. Plus citav na internet deka ima I statistiki deka miruvanjeto ne vlijae na uspehot, osven za mirna sovest na majkata. Mene mi bese licno podobro da odam na rabota I da imam I drugi preokupacii otkolku samo da lezam doma, surfam po internet I mislam na kup mozni scenarija fokusirana samo na edno. Za srekja, rezultatot moj sega spie mirno vo drugata soba, a jas konecno stasav da legnam I da ja ispravam kicmata :)

На Mihaela123456, cvekence 03, podravka и 2 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Bas zaradi mirna sovest ne bi sakala sa odam. Ke mislam deka se nesto ke mi bide radi odenjeto. Mene i stresno mi e na rabota i nema sansi da odam. Daj boze da uspeam, nema da odam do kraj :)

На podravka, espana, darcy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    109.401
    Od rabota do rabota ima golema razlika, nekoi sedat vo kancelarija i se im e relaksirano, bez rokovi i nateganja a na nekoi obratno, a ima i takvi koi po cel den se na noga, krevaat tesko,..... zatoa ke treba da se izbalansira.
    Jas kako sto kazav bev na boleduvanje ali se iznasetav, odev na kino, setav niz park, odev po kafinja, citav knigi, doduse tatko mi zavrsi toj period vo bolnica pa se vleckav i tamu, ali zborot mi e ako si zemete boleduvanje i nemate zabrana od strogo miruvanje pravete si se sto vi odvlekuva vnimanie i ve pravi srekni i zadovolni, usput toa se samo 16 dena taka da......

На podravka и mdenkov им се допаѓа ова.
  8. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    Jas denes gi dostaviv dokumentite vo fondot , za kolku dena da se javam da prasam za koj den sum stavena vo komisija :)

На Ninichka, kukla21 и only44you им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И мене исто , за жал :@

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Со среќа миличка :* Ајде баш да видиме ете од денес па до кога ке ти стигни ваучерот, пошто и јас сум моментално во фаза на собирање документи. Поздравче и ти посакувам се најубаво :)

На kukla21 и S.Snezana им се допаѓа ова.
  11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.841
    Допаѓања:
    109.401
    Spa sudejki po drugarkava eve ona se javi po 3 nedeli, ali moj sovet javi si se I po 2 nedeli, neizvesnost e toa koj ke ceka, vaka bar ke imas nekakva informacija
    Ps. Ako sakas broj kazi ke ti go pisam vo inbox posto jas preeska se iznavrtev dodeka dojdov do brojot :)

На S.Snezana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    fala i tebe so sreka <3

13. S.Snezana

S.Snezana Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2015
    Пораки:
    1.006
    Допаѓања:
    1.624
    mozi da pisi mi broj da imam i ke se javam za 2 nedeli sigurno nema da izdrzam koj ke ceka :)))

14. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    jas se soglasuvam da se odi na rabota, na onie koi im e polesna(administracija,obrazovanie.kancelariska rabota) a rabota kako mojata cel den da noses i raznasas paketi,i da bides i magacioner i kasier i sve u svasta da rabotes-neznam,samo gospod go molam prvin da ostanam bremena a za dugoto posle ke mu ja mislam

15. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    pa i ima i drugi nacini da si go ispolneme vremeto,osven doma da se lezi,sekoj den moze da se pesace ,citanje knigi i red drugi raboti,se drugo bi mi bilo posmiruvacki od toa da se napregam na rabota

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Zaedno da ne rabotime? :)
    Jas vo kancelarija si sedam ama frcat mejlovi, telefoni, stres so lopata da rines :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Emceeeee i mene src brojceto vo inbox pusti mi go :D

18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Haha... ne veruvam deka rabotime zaedno, no nervoza i stres mi stvara najcesto rabotnoto mesto ;)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Amorce2

Amorce2 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    1.622
    @mdenkov штом имаш таква работа ич да не му ја мислиш, боловање, одмор зимај и уживај си во тоа што сакаш да го правиш. Целта е да бидеш позитивна, весела и опуштена и да не мислиш на исходот (колку што е можно нели :)).
    Дај боже да останеш бремена, и да не идеш на работа и 3 месеци ако можеш, зошто нели секоја бременост, па и по природен пат е ризична до третиот месец. А ако од некоја причина мораш да одиш на работа, мој совет, кажи на некоја блиска колешка за твојата ситуација, па нека излезе во пресрет и нека те заменува за тешкиот дел од работата.
    Како и да е, само добра мисла и се ќе биде како што треба.
    Иначе мене најтешко од се' ми беше седењето, и кај и да идев (на фризер, на гости, у кола, на кафе, во кино) си носев едно перниче во ташна и седев на него, зашто на ништо друго не можев да седам.
    Иначе јас не работам, па го немав тој проблем да го мислам ама мислам дека најтешко ќе ми беше канцелариска работа и седење на столче 8 саати, зошто одвај издржував 15мин на столче да седам :)

На only44you и kukla21 им се допаѓа ова.
  20. Стефани_5

Стефани_5 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    283
    хахаххаха, ти викам добри се !:lol::rofl::lol:

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.