Slushni se so dr.Vladimir, jas taka posle prvoto ivf imav ludnica ciklus, posle dr. Vladimir mi dade cikloproginova I mi se regulira se.
I jas isto zabelezav kako grutki temno kafeava boja i mnogu se ispaniciv ama si kutev i na nikoj ne kazav pa posle toa veke nemase nisto.
Mene posle vtoroto ivf mi kasnese vtoriot ciklus 20 dena i maticniot gin mi dade primalut nor i se stabilizira
Ako se grutki kafenikavi, od krinonot e. No ako e temnokafeno gusto no sepak tecnost...isto ne se plasi, verojatno od implatacija e. Se dodeka ne cista krv, se e vo red. Mene taka mi objasni doktorot.
Genetska analiza vo predimplatanska postapka koja pomaga da se utvrdi najpovolnoto vreme za transfer na embrionceto. PGD (preimplatanska genetska dijagnostika)
jas kolku sto ovde kaza nekoj znam deka nema da se vrati poveke slusnav imalo nov embriolog od turcija donesen
за Бирол имаше тука дискусија кажал на една членка по маил дека не се врака а ке бил наскоро во болница близу Македонија а која точно незнам.Исто и во њуборн ми рекоа не се врака кога прашав.
Srekna nova godina I Sreken Bozik,Hristos se rodi vi posakuvam na site mnogu zdravje,sreka,radost I ispolnuvanje na najgolemata zelba da staneme majki,gospod e golem ke ni ja ispolni na site ovaa zelba,i site sto ovaa nedela imaa visoka beta im podakuvam lesna bremenost I da uzivaat da si galat mesko...Jas redovno ve citam ako ne pisuvam posto poslem neuspesnoto ivf malku odmaram posto mnogu mi e tesko I sobiram sili za da pocnam da sobiram dokumenti za nov vaucer-pozdrav I ve guskam site
Srekni praznici na site novi i idni mamicki. Jas veke go pominuvam 4ot mesec od neuspesnoto ivf i sakam da ve prasam sto dokumenti ke treba da povnam da spremam za vtotiot vaucer? Ve guskam site i vi prakam silna poddrska
@cvekence 03 -Медицинска документација за извршени една или повеќе од следните методи: ХСГ и/или лапараскопија и хистероскопија, и/или лапаротомија; - Ехографски преглед со морфологија на матка и јајници, доволен е 4 DV ултра звук на кавум утери; а кај утврден машки фактор на неплодност (број на подвижни сперматозоиди и по обработка количина помала од 4 М/мл или тешко нарушување на машкиот фактор со помалку од 4% сперматозоиди со нормална морфологија). -Кај азооспермија за утврдување на неплодност, покрај биопсија на тестис задолжителен е и патохистолошки наод. -Документи за направени две или повеќе анализи на спермата со најмаку еден месец разлика меѓу нив во повеќе од една здравствена установа, која има дозвола од Министерството за здравство за вршење на таа дејност, а последната анализа да не е извршена пред повеќе од една година пред поднесувањето на барањето (кај машки фактор на стерилитет да се достават покрај задолжителните и постарите спермограми). Ова се однесува само за брачни/вонбрачни парови; - Податоци за неплодност за период од најмалку три години, лекувана со конвенционални методи, со реализирани најмалку четири циклуси на интраутерална инсеминација (IUI); ------Резултати од извршена анализа на хормонален статус на трети ден од циклус : FSH, LH, PRL, E2, TSH (не постари од шест месеци); -PAP skrining (не постар од една година доколку бил уреден); - Микробиолошки брисеви од вагина и цервикс (Ureaplasma, Mycoplasma и Chlamidia trachomatis) не постари од шест месеци; - Маркери за Hepatit B i C и HIV за двајцата брачни партнери, или за деловната жена (не постари од шест месеци); - Крвна слика, гликемија, седиментација за осигуреничката (не постари од шест месеци); -----Друга медицинска документација во зависност од здравствениот статус на брачниот пар (извршени дијагностички или оперативни интервенции во врска со стерилитет, извршени инсеминации, извршени ин витро фертилизации, останати заболувања, терапија и мислење од специјалисти и др). -Ќе ти требаат и документите од пункцијата и трансверот. Со среќа, а каде правеше инвитро?
Sakam da prasam kakvi ispituvanja e potrebno da se napravat za da se vidi zosto ne uspealo invitroto?
Jas sum zainteresirana za Turcija.Za Cheska citav mnogu losi komentari. Nie imavme tri neuspesni Ivf kaj nas, sega razmisluvame za Turcija.
Jas sega ovoj period bas istrazuvam na temata IVF nadvor od MK, za Cheshka ne procitav nisto loso, na srpski, hrvatski i bosanski forumi, mislam ima i neuspesni slucai... no pisuva deka procentot na uspeh e okolu 50%, vo drugi kliniki e kololku20-30%. Psuvaat clenki deka e skapo, no deka na niv nesto im pookriva fondot, i loso e toa sto nekoi pisuvaat deka trosocite se pogolemi otkolku sto prvicno im kazale vo klinikata Kade citase losi komentari? na forumi ili na nekoj sajt?i sto e losoto? jas bas za tamu se mislam ... A za Turcija vo koj grad konkretno, koja klinika? Imas nekoja informacija poveke? Jas citav i za Maribor deka isto dobro rabotele... ne znam sto da kazam, se uste istazuvam...
Znaci i z vtoriot vaucer e istata dokumentacija no sega kaj mene se fotokopii od inseminaciite i hsg snimkata so izvestajot nema da bide problem