I jas se molam sega imuniot sistem da mi se izbore so bronhitot i da se simnat limfocitite oti ako ne se izbore sega kako sto kaza maticniot mesec vreme ke mi treba posle da se oporavam mi dade sumamed i deksametazon i utre ke mi gi zeme rez dr iskra i ke mi pise kako ke bidat hormonite samo mi kazaa da ne razmisluvam za ivf duri ne mi se srede imuniot sistem molam boga se da se zavrse poskoro
So Gospod napred,ti posakuvam uspesno da bide iskoristen.sakav samo da te prasam koga gi podnese dokumentite?
Само смирено @meckicka, сега одмарај колку што е можно повеќе. Фокусири се на имуниот систем. Мора да го ојачиш. Ако имаш бронхит, не е пожелно да брзаш со ивф. Плус, види ги временските услови, замисли по ова време да мора да стигнеш во Ск по термини. Само повеќе ќе се нервираш, а тоа е лошо за ембрионите. Јади мед со ѓумбир, пиј чаеви, јади лук. За се ќе си дојде правилното време. Зошто да се брзаме? Подобро да се фокусираме на позитивни резултати на пролет отколку само на нервози на зима
Jas bev mnogu bolna od grip.Prasav vo bolnicata za skrecingot,kazaa ako ne ozdravam ke se otkaze.Fala mu na Bog ozdravev i sea cekam da mi zakazat termin za cetvrtok.Imam bolki vo stomakot neznam dali e od cikloproginova a rano e za dobivanje.Ako si bolna meckicka ic i ne pocnuvaj.Prvo ozdravi. So sreka.
Изгибена е оти сега влезе на работа нови колеги мн пациенти ајде со време ќе се отрака. Анита е појака ајде ќе се врати за 9 месеци
@meckicka zemisi edna krpa istolci desetina zrnca temjan turi go na krpata i natirija krpata so rakija klaja na gradi i taa ke se zalepi i dodeka ne se odlepi sama nemoj da ja vadis oti ke si otkornis koza. Mozis da se kapis so se krpa i za nekolku dena ke bids kako nova.
kaj mene bese komplicirana situacija..lani vo januari gi podnesov ova vreme i za tri nedeli mi odgovrija deka treba plus dokumentinda pratam 4 inseminacija....i pomina podolgo vreme ja pravev dur vo noemvri...i janprativ ...pa za dve nedeli minpobaraa pak brisevi i krvna slika poradi zastarenost na dokumentacija...i istite im gi prativ na 30 dekemvri i eve denes dobiv konecna odluka za odobruvanje...
Мила со правење на интервенција скречинг се подготвува матката за подобро вгнездување на оплодената јајце клетка, односно се праве гребење на нејзината внатрешност.Со оваа интервенција се зголемува шансата за подобро вгнездување на оплодената јајце клетката.Ова се прави пред ин витро на 21 ден од добивање на период. Поздрав❤ јас наредниот месец се спремам ќе правам мила по препорака на докторот.
Od nelekuvani sinusi dojdov do bronhit ne nema sansi sega za sk da odam utre trebase da odam ama dr iskra ke migi zeme rezod endokrinologija i ke mi prate poraka pa zdravje boze ponatamu ke odam
Da tocno bas denes ja gledav na Telma ambulanta taa e licencirana za homeopatija i e doktor po medicina.tocno treba da se pazi kaj se odi ete jas bi odela kaj nekogo kade sto idel moj blizok prijatel i imsl rezulrat..eve jas za akumpunktura zemav br.od doktor sto ucel vo kina akumpunktura i sto na moj dvajca prijateli im pomogna mnogu.
Jas pravev invitro ,bese neuspesno, no nikoj ne mi kaza nesto za ova. Ti pravis invitro za prvpat ili? Dali pri sekoja initro posapka se pravi skrecing?
Не @irencule1980. После неколку неуспешни инвитра, кога не постои друг фактор кој што би требало да е проблем, докторите мислат дека можеби станува збор за проблем со рецептивноста на матката. Тогаш се препорачува скречинг, за да се зголеми рецептивноста на матката. Доколку ти сакаш, можеш уште наредниот пат да избереш да имаш скречинг. Сепак имај на ум дека секое инвитро не е успешно. 50% или не знам колку од инвитрата се неуспешни. Можеш да се консултираш со твојот специјалист, што мисли за оваа метода да биде испробана кај тебе.
Не мила јас имам едно неуспешно ин витро. Сега се спремам за второ и др Петановски ми кажа да правиме скречинг . Според него поголема е веројатноста за успешност со скречингот. Додека првото ин витро го правев кај Лазаревски и не бев од него запознаена за овој метод. Убава вечер.