Мислам дека имунолошки и генетски исто се прави кога има неколку ивф неуспешни процеси, кога иде до биохемиска бременост, или ран абортуст. Всушност кога се појавуват генетски пореметувања во ембрионот или воопшто не доаѓа до оплодување. Притоа @irencule1980 информацијата ти ја давам како несигурна, чекам некој поупатен да ме поправи. За скречинг, за ден два @stevemila ќе ни даде искуство од прва рака, да не само играм расипан телефон да прераскажувам. @Beba1 30-те Мерионали кои ги плаќа фондот ги потрошив за 6 дена. Сестрите ми кажаа неколку опции: да земам од кај нив по цена од 1290 ден, да си купам сама од аптеки од каде сакам (проверив по аптеките, цената беше иста), или да си набавам од соседството поевтини. Се работеше за уште 20 ампули, ги набавив од Косово по 800 ден со што заштедив 10000 ден Линк до мислењето од @@nn@ http://forum.femina.mk/threads/%D0%92%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B0%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5.202/page-776#post-2886103
a kazi mi vo Kosovo i ima vo site apteki ili ima samo vo odredeni ke moze da mi objasnis malce okolu ova
I jas bi sakala da slusnam za inekciite sto gi kupuvate vo Kosovo, bidejki jas sekogas si dokupuvam po 10 plus.Gi primam 10 dena po 4,a toa se stvarno mnogu pari, taka. Dali gi ima vo site apteki,dali moze preku internet da se poraca ili telefonski broj ako imate ili ime od apteka? Bilo kakva informacija bi ni bila dobredojdena.Pozdrav.
Milicki vo 6 nedela proveriv dimeri i vrednosta e 278 neznam sto znaci toa a isto taka mi pisuva vo izvestajot hiperkoagulabilna sostojba, ova ne mi e jasno pa ako imate nekoe iskystvo da mi pomognete.pozdrav
Не се секирај. Мислам дека не ти е големо одстапувањето. Не ти пишува во извештајот препорака за терапија? Кај мене уште пред тест беше околу 1200 со умерена хиперкоагулабилна состојба. се боцкам со фраксипарине секој ден и деновиве треба да одам на контрола. Исконсултирај се со матичниот дали треба да почнеш да примаш терапија
Antimilerov hormon proveruvase???Kade?Jas mislam deka taa brojka ukazuva deka sepak imas atralni folikuli mozebi ne tolku mnogu ama sepak imas i jas isto sum so slabi rezervi so po 3-4 folikuli i na dvata jajnici spored mene toa znaci maksimalno pobrzo samo da si gi iskoristime rezervite a toa znaci pobrzo da staneme mamicki te guskam mila i ke bides MAJKA ne se sekiraj..
Мене еден пар што доаѓаа во Њу борн ми ги донесоа од Приштина, од која аптека таму точно, не знам. Сестрата ме поврза со нив, знаев отприлика уште колку ми требаат, и без проблем ми ги донесоа. Мислам дека е најдобро некој да ви ги донесе. Зависи во која клиника сте, има еден куп женички од Косово, излегуваат во пресрет. За нарачка онлајн не знам, баш ќе проверам за следното. Се исплаќа и да се оди до таму
Taka e momicka.Zadutre zdravje ke vi prenesam informacii ako preziveam hihi.Inace za inekciite edna zena ovde imase pisano deka vi solun se isto poeftini.Duri imase i broj od aptekata da si gi poracas zasti gi nemalo sekogas na lager.Aman be mome tolku li mnogu te stimuliraat?!So 50inekcii uhu.Jas od 30 puregoni lani mi ostanaa 6.Ne dokupiv ic.Samo onie cetrotide mi fatija okolu 11ipol iljadi.Superfact mi dadoa od remedika isto koe eve stoi u frižider i ke go frlam,sube mi e da se bockam .Ke mi dadat novo.Samo mi e strav da ne dobijam do Zadutre iako e rano.Stomakot (koremo) mi vrie i imam bolki
Imam bronhopnevmonija od maticniot lekar sto pratete sinusite mi gi lecese so kafetin kold koga mu pobarav upat za spec za uvo nos i grlo mi rece jas ovde muzicki zelbi ne ispolnuvam vcera odvaj disev sega sakam da ve prasam kako ode odjavata na maticnite kaj da se obratam denes koga mu se zakaniv oti ke go odjavam mi dade upat prioriteten
@stevemila јас кога пиев циклопрогинова знам дека имав мачнини како да ми иде + од самото почнување на таблетите, ми течеше се по малку скоро 2 недели. Не би требало да ти дојде, не грижи се. Инаку извадокот со инкеции е од nn@, требаше да го ставам во цитат, но јас ја тагнав и ставив линк до оргиналниот пост. @meckicka оди кај интернист или кој си закажала, он може да ти препише лекарста па ќе треба пак да одиш кај матичен. Не избрзувај, смири се и не ја троши енергијата на безврска работи. Смени го наредната недела матичниот. Ќе го одјавиш од социјалното и ќе одиш да се пријавиш кај новиот. Само пред да се одјавиш, консултирај се со потенцијалниот нов матичен. Можно е и они сами да ти ја средат документацијата.
Promena na maticen mislam deka e olesneto sega. odis samo kaj noviot sto saka da ti bide i toj ke ti ja zavrsi rabotataa. E posle toa ke treba da odis da si go zemes kartonot od stariot.
Ти кажа доктор што е проблемот толку долго да тече? Еве јас сум 11-ти ден со микрогинон и секојдневни влошки, не престанува, веќе се испоразочарав дека ми се пореметија хормоните. Си траеше регуларно 5 дена и уште 7 -бордо кафеав исцедок. Со циклопрогинова немав ваква работа, а не сум се јавила да видам што ќе кажат. Утре...
Se nadevam ke izdzi.I taka treba posle skrecing da pocne krvarenjeto.I jas epten macnini imam uste od prvoto apce.Utre ke mi javat za vo kolku saat i kako da se spremam za anestezijata.Meckicka ne treba da odis u socijalnoto za odjava.Direkt kaj noviot maticen on ke ti sredi ubavo ti kaza Ano
Zdravo feminki srekni praznici i lesni bremenosti na novite trudnici ima li nekoj sega u skoro vreme pusteno dokumenti za ivf preku fondot da mi pise sto e potrebno fala.
Да, кога го прашав матичниот, ми одговори дека е можно и воопшто да не ми престане крварењето. Не е нешто чудно што мене ми се случува. Не ти се пореметени хормоните, ами се смируваат, се одмараат јајниците. Се спремат за бебенце
Istoto i mene mi se slucuva.Postojano kafeav iscedok.Sakam da te prasam dali postojat poveke tipovi na ovie apchinja ili toa e samo..plavo kutivche?!.Pomisluvam da ne gi zgresiv.Fala ti odnapred