zdravo! Sakam da vi se zamesam vo razgovorov. Dostavivme so mm dokumenti vo fond i ni odobrija in vitro upatot ni trae 6 meseci ima pominato eden od koga ni vratija ali malku sakavme da se odmorime od seto to pa ke mora sega da se resime da odime inace vo Plodnost tamu resivme. E sega ako mozi nekoja od vas da mi objasni kako ke se odviva seto to od pocetok. a i mn sum plasliva me fajka trema i panika nz kako da se oslobodam od to
Ti veke najvaznoto si go postignala , a toa e VAUCEROT od fondot. Sve drugo e individualno se dodeka ne se vidis so doktorot koj sto ke te vodi niz celiot ivf proces i ne ti kaze po koj protokol ke se odviva seto toa, dr.si dava odredena sema , znaci za sekoja pacientka e razlicna semata. Obicno pocetokot odi so kontraceptivna terapija, pa doagja bockanjeto muskulno ili potkozno , toa sekako go odreduva doktorot, pa pratenje na hormonot Estradiol, so bockanjeto treba da se pokacuva , pa sleduva aspiracijata na jajce kletki koja se pravi pod opsta t.e totalna anestezija , pa posle aspiracija ili punkcijata za 3 dena doagja embrio transfer, koj trae 10 min. se vrakjaat oplodenite jajce kletki dokolku se oplodile , lezis posle toa vo bolnicata 2 casa i si odis doma. Toa e se... So srekja
Mdenkov, ti koga ke pravis test? Leleee, bas se raduvam vaka dodeka citam deka nekoj i invitro uspeal da napravi, jas uste cekam vtora inseminacija da pravime, pa dur posle toa pak vo fond da podnesam rezultati, pa Bog ti znae koga i dali ke mi dadat vaucher...
Ааааа, јас пак мислев дека веќе биднал трансферот и сег ачекаш да правиш тест. Јас наредниот циклус ќе правам втора инсеминација, некаде за 3 недели. Па дури после тоа ќе поднесувам пак за ваучер...
Ete pomina i ovoj pregled, pa sega konecno po edna godina mozam da zdivnam znaci sega se e vo red so mene Pa sega so nasobranite sili odime vo novi pobedi (samo uste MART da zavrsi).
@kukla21 Pulmoloski, poradi pulmonalnata embolija sto ja imav. Doduse jas cista sum uste odamna ali na eho ne me gledase od letoto pa nekako sube mi bese i go zamoliv doktorot da me vidi cisto pomirna da si bidam
Emceeeeee, sto ke se slucuva posle Mart mesec? Da ne slavime nesto? Nemoj da ne drzis vo neizvesnost mila
@only44you Koga ke bide za slavenje ke ve izvestam blagovremeno A Mart cekam da zavrsi zasto sudejki po lanskiot mart mene mi e baksuz mesec, nesakam da sum sueverna ali neka pomine, 1-2 napred nazad meseci nisto ne mi menuvaat.
Taka e milicka.... I jas sum za toa, mesec ili dva nisto ne menuvaat A za sueverie, so mene ne mozes Ufffff kolku se mrazam sebe si ponekogas poradi toa
@butterflysk e izvini ali da ne se povtoruvam a I mi se smaci veke odi vo Zelba za bebe posle spontan ili vo D dimeri vo bremenost ili bas pred nekoj den pisuvav vo Ceni za poragaj pa procitaj